Politik

Vilken dag. Jag förstår inte hur allt ska komma att hända dessa dagarna. Egentligen bestämmer jag själv för precis allt jag ska göra om dagarna. Jag väljer själv om jag ska gå i skolan, om jag ska ut och träna, om jag ska träffa kompisar, om jag ska göra det och det.. Egentligen. Men endå verkar det finnas perioder då saker bara aldrig tar slut. Idag har kännt som en sån dag även om jag har haft det bra! Det har varit minst sakt en annorlunda dag idag, inte alls "tisdags-alltid-gör-varje-tisdag-saker". Utan jag har haft det lite annorlunda :)

Dagen började med att jag var ute och sprang. Prima väder och kan inte klaga, men det var tufft att springa idag, dock vet jag inte varför. Men fem kilometer kl sju på morgonen är vilket fall jag nöjd över. Sen finns det alltid tävlingsinriktade människor eller överambitösa som gärna vill skryta om deras milslånga löparrundor ;) . Dagen fortsatte med skola, dock var jag på extramatte insatt lektion då två lektioner går bort för oss denna vecka, och tyvärr är det Nationella i MaB nästa tisdag (börjar kallsvettas sådär lagom)  I vilket fall känner jag mig hyfsat förberedd, de är vissa tal jag tycker sådär om.. Dagen fortsatte med en politisk debatt där alla partier var inbjudna!


-

Det var mycket intressant och SD fick många frågor och han som representerade partiet visste inte att det var skillnad på Ipred och Fra, kul , dessutom hade han inte bra argument och han tyckte att invandrare skulle söka jobb och på så sätt lära sig språk.. han kunde inte förklara hur de skulle göra om de inte fick en anställning JUST FÖR att de inte fått gå i SFI (som de vill ta bort) på allt det här var han invandrare och sa att han tyckte om utlänningar när deras talesman själv har skrivit i flera utlåtande att det inte är så. Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet hade mycket bra saker att säga och de kunde sin sak, jämfört med vissa som läste diret ur papprerna - mycket oprofessionellt. Debatten varade i tre timmar och vi elever fick bland annat ställa frågor och partierna fick förklara vad de var stolta över som deras parti hade gjort för bra saker i historian.
Jag kan tycka att många partier har bra synpunkter men innan man börjar prata om jobb och sjukvård och blablablalba kanske vi ska kunna fixa en plats som vi kan leva på minst lika länge vi redan gjort det? Vem fan ska kunna jobba om vi får leva i en bunker för hela jorden har förstörts? Så jag tror mitt hjärta ligger lite närmare Miljöpartiets politik, innan vi ger oss in i allt annat borde vi säkra vår framtid och inte bara slösa upp alla tillgångar. Håller du med? Funderar nämligen på att gå med i Grön ungdom, gå in där och läs vetja!.Efter debatten fick vi våra underkläder vår klass hade sålt så nu har jag delat ut de flesta och fått in pengar..

Ni ser? Fina kartonger och nerpackat, trodde jag faktiskt inte alls. Dessa är till mig :D mycket sköna! ;D

Dessutom har jag skickat iväg ett brev till Bonnie nu i Australien, fick ju fixa särskilt frimärke och allt - hade totalt glömt det.


-
Dessutom han jag plugga lite ekonomi innan jag tog cykeln och for iväg för att träffa Karlshamns Gymnastikförenings avslutningsträff. Vi hade musiktävling och därefter åt vi och fikade på en fiskrestaurang som vi snabbt och lätt kallar Rökeriet. Det var trevligt och jag längtar redan till hösten då jag ska vara med och hålla pass för vuxna i en kurs där det kommer förekomma olika sortes yogaformer som pilates, skrattyoga, dansyoga kanske nakenyoga(nej det tror jag inte haha) och i sommar ska jag hjälpa till med sommaryogan - så det blir spännande! <3 Här är bilder ifrån kvällen:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0