Sista dagen.

Idag är alltså den sista dagen för 2009.. Ingen som missat det inte?
Det känns rätt bra, att få börja på ett nytt år..

Dagen började med sovmorgon , och därefter har jag varit ute
med min moped och sökt sommarjobb.. Det var ju lite dumt av
mig att välja denna dag som sista dag eftersom det var fruktansvärt
kallt och även de flesta ställen stängda.. Men jag lämnade ifrån mig
tre st till CV och har nu totalt lämnat ifrån mig 22st, och jag vet iaf
att iaf 10 av dom var mycket postivia. Så nu får jag hoppas på det
bästa! Aja nog om sommarjobb.. det är ju ett tag kvar trots allt..

Idag ska jag inte göra så mycket mer, mest ta det lugn. Närmare
eftermiddagens slut så ska jag göra mig iordning och packa ner allt
för jag ska nämligen sova bort ikväll. Jag ska på förfest med några
tjejkompisar. Sen ska vi ut på stan och förhoppningsvis ut någonstans.

Hoppas ni får en bra nyårsafton och inga raketer i nacken!!
Puss :)

Is och blommor.

Hemma, just nu är det ordet väldigt betydande för mig.
Igår kväll hade jag ont i huvudet, halsen, magen och var otroligt trött och frösen. De känns lite bättre idag, men bestämde mig för att bara vara hemma. Jag ska fan i mig fira nyår imorgon och då ska jag vara pigg :)

Jag skrek åt mamma att hon skulle fånga den stora spindeln som var på mitt rum, så nu är den borta och jag kan andas igen :D haha. Har precis varit ute och hämtat posten och fått i mig lite solljus. Det kändes bra. Nu ska jag väl göra lite småsaker här inomhus som inte kräver så stor energi.

Ni får ha det så bra denna onsdag :)

Let the music speakJag är precis hemkommen ifrån en vän. Hon och jag har spelat gitarr, sjungit och dansat. Sen har vi pratat en massa skit. Riktigt roligt. Hon är med ledare inom gymnastikföreningen jag jobbar i. Så vi hade lite gemensamt att prata om även där. Jag saknar att spela gitarr! Mitt ex lärde mig en gnutta, och mitt andra x brukar alltid spela för mig. Jag har alltid velat ha en gitarr och ska försöka skaffa mig så snart som möjligt :)

Nu har jag precis kommit hem ifrån ha kört hem i otroligt kallt väder. Glas halt och igenomfrysta handtag och blinkers.. Ingen rolig hemfärd när man bara slirade med sin moped.. Men nu har jag iaf ätit och är mätt och glad :)

Gulddroppar.

Denna dagen gav jag mig fasen på att jag inte skulle ligga och sova, eller drömma mig bort i en twilight bok! Det har nämligen blivit så de senaste dagarna.. Har läst ut trean nu "ljudet av ditt hjärta" och den var väldigt bra, men egentligen hände det inte jätte mycket. Skulle gärna velat haft en längre bok. Men jag ska dock läsa den en gång till snart igen, kände som jag verkligen plöjde egenom allt och ibland hoppade över rader bara för att få veta snabbare vad som skulle hända .. hehe. Men den var fin!

Idag gick jag upp väldigt tidigt för att ha varit lov. Kl 07.00 satt jag och åt frukost och sen har jag varit ute och testat min pulsklocka med en liten joggingtur. Duschat och sedan varit i stan och gjort lite ärenden och sökt ännu flera sommarjobb. Det var inte höjdpunkten att leta sommarjobb så det blev bara 4st CV jag delade ut idag. Men jag ska ta en sista runda nu någon dag inom ett annat område, sen är det bara blanketterna inom kommunen och landstinget som ska fixat i framtiden. För sommarjobb.. det ska jag fan ha! (ska ju till rom!!!) haha.

Nu när jag kom hem har jag ätit lite, och kollat igenom instruktionerna för min kortläsare till min nordeakonto. Så nu ska jag börja skapa nya konton och lite andra funktioner :) ska faktiskt bli kul. Börjar känna mig riktigt vuxen! Nu är det snart dags för middag, och jag har precis varit ute och tvättat min smutsiga moped, hehe. Tog lite snabba bilder när solen stod på också :D

Pulsmätare.

Idag har jag köpt något som jag velat ha väldigt länge!!
Nämligen en pulsklocka med tillhörande sändarbälte.


Ungefär såhär brukar vanliga pulsklockor se ut.
Förutom att den är vattenavisande så har den självklart trådlös dataöverföring :) Om man är ute och träningscyklar kan man även ha den på cykeln, eftersom man får ett liten plastbit att sätta fast på cykeln! Sändarbältet ska man som tjej ha precis under bhn och ingen annan stans eftersom det då kan inte bli ett resultat som stämmer. Som tur väl var fick jag med batterier till min också så det var bara att sätta igång och installera :)

Så nu kommer det bli mycket roligare att ut och löpträna. Då kan man se sin hjärtfrekvens och justera hur hög den ska vara vid jogg eller vid intervall beroende på vilken stil man löper i. Det finns så mycket mer man kan installera och se, men tycker inte riktigt jag är så insatt i det nu.

Därför ska jag sätta mig ner och börja läsa ännu mer om den. Har ni pulsklocka när ni är ute och springer?

theres a possibiity

Jag älskar dig

& det har jag

alltid gjort &

kommer också

alltid att göra.


Kurser & Luckan.

Av en slump började jag titta igenom vad jag ska välja för kurser till trean.. Det ska man ju faktiskt bestämma snart. Senast den 1 februari ska det vara inskickat, och innan dess är det faktiskt lite arbete bakom sina val. För det första är det massa man ska läsa angående högskolor,meritvärden och datum etc etc. Därefter ska jag ju välja vad jag behöver läsa, vad jag vill läsa och vad jag måste läsa etc etc. När jag väl har kommit fram det måste jag se om alla kurser blir 2500p, så det inte blir mindre eller mer, om det är rätt poäng i valbara och i individuella valen osv osv. Sen ska jag se om vissa lektioner är blokerade och om jag vill lägga vissa kurser så jag kanske blir ledig en måndag osv. MEN det svåra är att vi ska ju få ett nytt schema när vi kommer tillbaka efter nyår, så då får man ju se hur allt blir..
MEN
om jag läser det jag vill och det går ihop kommer jag läsa dessa kurserna i treans hösttermin:

 • Information och layout
 • Internationell ekonomi
 • Geografi A
 • Naturkunskap A
 • Naturkunskap B
 • Projektarbete
 • Rättskunskap A
 • Svenska C
 • Idrott och Hälsa B
 • Matematik C
 • Engelska C

Låter inte det kusligt mycket? Men till våren kommer dessa kurser ligga kvar och vissa nya tillkomma:

 • Geografi A
 • Engelska C
 • Matematik C
 • Naturkunskap B
 • Projektarbete

Då.. betyder det att jag inte läser typ.. något på våren? Dock kan jag ju ändra så jag lägger idrott och hälsa b till våren, för annars kanske det blir för mycket på hösten.. Men det kan ju vara väldigt bra att ha lite ledigt i trean för då kan jag ju söka jobb dessutom :) hihi. Sen ska jag ju resa några resor också i trean.. Om allt går ihop blir det turkiet med ekonomigruppen, ghana(afrika) med projektarbetet, berlin med klassen, och rom med min kusin(privatresa alltså).. Men ja. Vi får väl se. Har ni 92,or med problem med att välja nu inför framtiden? Jag väljer egentligen bara matte c för att det är "bra". Hur kul är det lixom? NEJ INTE SÄRSKILT KUL...

...
Men i alla fall. När jag tittade runt bland massa papper hittade jag också en gammal broschyr om Lumpen, och vad allt det innebär, och jag blev taggad igen till att söka. Fyfan vilken bra merit det skulle vara för framtiden både inom jobb men också skulle det vara otroligt kul att kunna skryta om något för en gångs skull. Att skryta ska man aldrig göra, men någon gång i livet skadar det faktiskt inte. Det skulle vara så roligt att utmana sig. I vilket fall, så hittade jag något som hette "Luckan" som ska vara ett community för alla som går lumpen eller ska mönstra osv. Där kan man få ett eget träningsschema och chatta med andra och mycket mer. Jag har varit medlem där i ungefär... 20min.. hehe. Så jag kan inte tala om så mycket mer, men ni som har tankar kring lumpen, bli medlem där. Det är helt gratis :)


En gammal goding


Green day hörs nu ur mina högtalare!

Juuuleklappar 2009

I vår familj är julklappar något vi lägger energi på. Om man inte har pengar, då vänder man på slantarna och köper något i vilket fall, och skriver rim. I år var jag nöjd med mina julklappar. Förra julen var ju allt lite mer extremt då jag både fick ett ljudsystem och en laptop av min bror. Som jag nu använder! :) Men detta året var allt inte lika extremt men väldigt trevligt.

Jag själv gav bort olika böcker. T.ex "42 sms som kom till helt fel person" till mina två bröder, och det uppskattades väldigt mycket, vilket var roligt! :) Jag gav bland annat bort saker ifrån UNICEF till min pappa, till mina kusiner och deras familj (min andra familj som jag ibland kallar dom) och så vidare. Till pappa gav jag bort ett kort där det stod att "han/jag" skänkt pengar så att unicef kan skicka massor av myggnät till fattiga barn så att de kan undvika malaria. Till mina kusiner skickade vi ett kort där det stod att jag/dem har skickat iväg många påsar nötkräm, som fattiga barn kan äta och få i sig massor av nyttiga saker som kroppen behöver. Mamma skickade bland annat iväg poliovaccin som hon gav ett kort till min ena bror, och till sin farbror då hon skickade iväg vattentabletter tror jag.. Så det kändes väldigt fint! Mamma fick bland annat hörlurar, och pappa fick massor detta året :) han blev nog extra glad för det förstorade bilden i en ram på mamma som jag hade fotat :) hehe. Mina bröder fick massor med olika style och lukt-produkter åså :)

Men ja.. nu till mina julklappar!! :D

JAG FICK EN BOLL :D:D har önskat mig det jättelänge, eftersom jag tycker det känns lite fjantigt att använda dessa såkallade pilatesbollar på gymmet. Nu kan jag träna mycket mer muskler hemma. Även denna ska jag ta ner i källaren till mitt lilla minigym :D hihi. Den fick jag av mamma och pappa! Jag får alltid träningsprylar. Tidigare jular har jag fått boxningssäck, hantlar, boxningshandskar, yogamatta, osv osv. Mycket bra! :D Önskade mig även en pulsklocka ,men det får jag spara ihop till själv :)Detta tror ni kanske bara är en vanligt hp -dvd.. men icke! Först och främst är det blue-ray.. vilket betyder äckligt bra bild och äckligt snygg textning. Sen finns det så man kan koppla upp sig på internet på ena cd skivan och få grejer ifrån kommande filmer. Sen finns det otroligt mycket extra matrial om författaren och interjuver med skådespelarna. Men det häftigaste är nog att man kan se filmen, och sen ställa in så att man kan samtidigt se vid en scen HUR dom gjorde scenen, och hur dom tänkte. Man ser lixom dubbelt. Men såklart kan man se filmen som den är :) Men detta sistnämde tyckte jag var otroligt kul :) Sen fanns det tydliugen mycket mer, men min bror har inte hunnit förklara allt. Men det var iaf kul :)


Jag ska nämligen börja med ett litet mindre projekt här hemma, när jag har tid. Min dator är nämligen full av bilder.. IGEN.. denna gången är det bara bilder ifrån 2009 som tar upp hela datorminnet.. hehe.. Behöver nog köpa ett nytt 32gb usb... Så nu har jag bestämt mig för att jag ska beställa bilder och sätta in det i ett album. Jag har ju album mamma har gjort, men det är ju bara familjebilder. Nu vill jag ha egna album med bilder ifrån mig och mina kompisar. Så mamma gav mig ett svart. Blev jätteglad :)


Det roliga med denna ringen.. är att jag själv gick in ungefär tre gånger på guldfynd och tittade på denna.. utan att mamma visste om det. Men jag köpte den aldrig för jag hade inte pengarna.. Nu fick jag den i julklapp. Otroligt komiskt och jag blev väldigt väldigt glad :) mitt mål är nämligen att ha en äkta silverring på varje finger! Just nu har jag 4 ringar.. :) Det är alltså bara 6 st kvar. Den på vänster ringfinger kommer bli svårast att fixa.. :)


Jag fick även ett svart halsband med silverkulor på :)Snart är hela min serie komplett! Som ni kanske ser är det twilight ettan och trean.. Jag har själv tvåan och sen väntar jag bara på att fyran ska komma ut i pocket, då ska jag med få den :) Blev jätteglad. Har nämligen inte läst trean ännu.. hihi! <3 Tack mamma och pappa!!!


Av min andra bror fick jag nämligen ett presentkort som gäller i Coop Foru, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Bygg, Coop Nära, KappAhl, Akademibokhandeln, Expert, Löplabbet och någon mer sminkbutik. Nu ska jag bara bestämma mig vart jag ska gå, och vad jag ska handla :) men det är bra, för behöver det :)


Eftersom både jag och min ena bror är rätt nördiga när det gäller harry potter så vet vi ju rätt mycket om böckerna om filmerna. Vi äger inga andra saker som t.ex tröjor eller liknande, för det tycker jag är töntigt. Men denna nyckelringen jag fick av min bror var faktiskt väldigt fin. Den kan jag använda när jag har någon viktigare nyckel, för den är lite för klumpig att ha med i skolan. Haha. Den var grym i vilket fall! :)


Fick pengar av min ena bror för att jag har hjälpt till på hans jobb. :D
Julafton 2009

Det blev en rätt lyckad dag i vilket fall! Jag hade ingen som helst ångest över att jag åt choklad eller massa kolhydrater, så det kändes bra! :) Jag tänkte lite kortfattat berätta för er hur min dag var!

På förmiddagen hände inte så värst mycket. Mina tre katter fick varsitt kattgodis,som såg ut som en chokladpinne , men tror det var något kött för de bara gluffsade i sig, sötingarna! Min bror fotograferade jag, eftersom han ville ha en ny bild till facebook, haha. Jag bytte om, hjälpte till att duka och att laga maten. Mamma och jag tog även lite kort på förmiddagen :)


Tog 23 snabbbilder på min bror. Han ville inte stå längre, och endå sa jag att.. ja du kommer nog bara bli nöjd med 3 st i slutendan. Gissa hur många vi hade kvar som vi hade redigerat sen som han ville använda? Jo tre..!


Mammas tröja och mammas öronhänge i närbild. Fint med blått!och jag.. men min jättelånga tomteluva och icke sminkade ansikte ute i vårt uterum.


Seen.. var det ju dags för lunch! Hemma hos oss äte vi alltid lutfisk mitt på dagen på julafton. För er som tror att det är jätteäckligt.. nej det är faktiskt inte det. Det är en vit fisk som inte smakar särskilt mycket, sen har man potatis, vitsås och senap + ärtor till. Massor av vitpeppar. Det blir faktiskt väldigt gott. Här har vi ljusen och någons snapps (;


Seeen.. var det dags för TP!!!!! Vi hade äntligen köpt ett tp till familjen nu till jul. Tyvärr var det väldigt dyrt, 600:- , men det hette "Genius upplaga" .. men men. Alla var med, men det slutade såklart med att mamma vann!! Men jag kom två, slog iaf min ena bror som var så kaxig och sa att han skulle vinna.. men nej det gjorde han inte. Hahah :D

Jag var rosa.. bläh!!!

Efter TP åkte jag och mamma till kyrkan eftersom det gjorde vi alltid med morfar när han levde, så jag tänkte att jag likaväl kunde behålla traditionerna. Det kan faktiskt vara lite mysigt att gå i kyrkan på julafton! Jag och mamma tände ett varsitt ljus för farmor, farfar , mormor och morfar. Tyvärr har jag inte dom i livet längre. Men dom finns ju här runt omkring, det är jag helt övertygad om. Av en liten rolig slump träffade jag en klasskompis i kyrkan också. De satt framför oss och vi kommenterade lite när prästen höll tal. Han pratade bland annat om en filosof som både jag och mathias ska göra om ett arbete om, lite komiskt att det nämns på julafton.. heheh.

När vi kom hem ifrån kyrkan åt vi julbord. Fruktansvärt mätt. Vid 7-8 delade vi ut julklapparna och mamma fick vara tomte =) haha. Sen var det väl mest att testa och titta och pilla på sina julklappar.. sen var det dags att sova. Var rätt trött vid halv 11 faktiskt.. heheh.

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra jul och sluppit hemskheter som många barn och vuxna får stå ut med vid jul. Mamma och jag skänkte några sedlar till RIA som kollektet gick till. Det gick alltså till hemlösa. Det kändes riktigt bra i magen.

<3

Onsdag.. torsdag.. julafton?!

Nu är det julaftons morgon, och jag har nog inte förstått det riktigt endå. Låg och drog mig i sängen och försökte få in känslan man kände när man var liten.. men nja. Jag längtade nog mer tidigare för någon vecka sen, än vad jag känner idag. Lustigt det där. Men det är ju faktiskt inte som när man var liten.

Igår så hade jag en rätt bra dag. Jag fick storstäda hela vårt hus, vilket tog 2 timmar, och sen var jag med min bror och jobbade lite. Sen han jag inte med så mycket mer än att träffa hanna på kvällen. Vi var inne på gamla communitys som vi var medlemmar på när vi var mindre.. hahah, skit kul att kolla hur lunarstorm,stallet.se och alla de andra sidorna hade förändrats.. hahah! Skit kul. Det enda jag är medlem på nu är typ min fotoklubbs hemsida.. facebook, blogg.se(såklart!!!), msn och bilddagboken.. Och allt börjar bli rätt lamt.

Men i alla fall. Igår gjorde jag och hanna något impulsivt, nämligen körde ungefär 1 mil ut i skogen, för att basta! Dock var det människor där, men en del av dom var väldigt trevliga, vissa var konstiga och det var tyvärr några som inte var så fina.. hahah. Men det var jag, hanna och två killkompisar - pierre och ek som var med oss. Ek badade faktiskt, även om det var lite is på sjön. Haha. Hanna och jag nöjde oss med att ha snöbollskrig.

Så nu ska jag nog inte blogga mer för idag. Jag ska byta om och städa lite i mitt rum , sen ska vi laga mat! :) merry christmas !!
En del av vår gran, som står i vårt uterum. Vi kan nämligen inte ha den inne, för nu har vi fått en kattunge som är helt galen i den, och även våra andra katter. Tyvärr är den inte tänd, men jag tycker den är fin endå :)

Vem tycker snö är fult?
Orangutangbäbis och 14 CV

Idag har det varit minst en lång dag!
Dagen har varit bra, och dålig. Jag började med att cykla in till stan i snön, gick faktiskt överträffligt bra. haha. Jag skulle kopiera papper på biblioteket eftersom våra båda skrivare har gått sönder.. Så  jag traskar in där och lånar en dator. Lyckas först inte komma in där jag har min CV - fil. Det gick när jag var hemma men där krånglade rätt mycket innan jag kom in. När jag kom in så råkade jag trycka bort den bifogade filen som låg i ett mail, tack vare att jag var inne på en ny version av sidan och där låg papeprskorgen och öppna precis jämte varandra... aaah!! Fick ringa hem flera gånger och när dom väl svarade fick mamma skicka det igen ifrån min dator. Fan vad frusterad jag var... men men. Jag skrev ut mitt CV jag skrev igår kväll. Innan dess köpte jag pappersfickor som jag snyggt stoppade in det i! ;)

Min kreativitet lönade sig dessutom! Jag lämnade ut CV till sommarjobb till inte mindre än 14 butiker! Då ska ni också veta att dom jag inte gav till ville jag skulle komma tillbaka lite senare. Men sen stötte jag på en och annan som redan hade fullt. Men många berömde min kreativitet på mitt CV och att jag var ute i så god tid, så jag är otroligt nöjd för jag har fixat precis allt själv! Så nu har jag kommunen, landstinget och lite övriga butiker och platser jag ska söka på nu i mellandagarna! Jag måste bara ha ett jobb, för jag SKA och KOMMER att komma till Rom i oktober ;) hihi.

Jag vandrade även in på biblioteket innan jag skulle hem, och lånade några böcker. Kände mig sugen på att läsa något som jag inte har hemma! :) hihi.Lite blandad kompott som ni ser! Den som ligger överst är en ljudbok. Har aldrig provat på det fenomenet som sägs vara så bra. Så ska snart bädda ner mig med lite thé och lyssna! :) Hoppas den är riktigt bra!. Föresten, inhandlade en lite onödig sak idag som jag inte direkt behöver,eller jo det behöver jag. Jag köpte typ min fjärde deodorant idag. Vet inte varför jag har så många, men endå. Det fick bli följande:


Tycker Dove är helt underbara när det gäller bodylotion och deos. Den luktar otroligt gott, särskilt schampot som finns i samma lukt! Så det blev det jag fick hem ifrån stan. Förutom att handla lite deo tog jag och hanna också en fika. Så där brände jag upp lite till pengar, vilket var onödigt, men det är ju roligt att träffa hanna så man får ju bjuda lite (= hihi. Det var roligt att träffa henne en stund och snacka lite skit!

När jag kom hem så tränade jag nere i källaren med boxningssäcken, hantlarna och lite styrketräning på golvet tsms med stretchövningar. Var väldigt trött i kroppen så det blev bara 60min. Har tagit en dusch nu och fick precis se en ny grej som hade kommit hem idag. Nämligen ett litet gosedjur. Detta gosedjur är en söt liten orangutang-bäbis och den har jag fått ifrån WWF, för att jag är fadder till orangutangerna. Det bästa med att vara det är att jag också hjälper till att hindra regnskogen ifrån att skövlas bort och också klimatet, som påverkas runt om i området, men också här i Sverige. Så jag blev väldigt glad när jag fick se denna lilla krabaten:

Måste ju döpa honom tillnågonting ;) hm!

Nej nu ska jag städa mitt rum lite.. Sen ska jag bädda ner mig i sängen och bara lyssna på min ljudbok. Ska bli en lung kväll. Märkte att detta blev ett rätt långt inlägg i alla fall.. hahah, ajdå! MenMen. ha det finast nu!!

Självförsvar är viktigt !

Jag kanske har nämt tidigare att jag går ekonomilinjen på gymnasiet. Vi fick möjlighet att även läsa småföretagande, och skapa ett företag på riktigt. Alltså ett uf - företag. Jag valde att tacka nej , eftersom jag inte ville ha de 50 extra poängen för kursen, plus att jag inte hade en affärsidé som jag ville starta med 110%. Så jag valde att avstå, men att istället göra ett företag utan att registerara det, vilket jag fortfarande är nöjd med eftersom jag konstigt nog fick MVG på min affärsplan, riktigt nöjd! :)

Men min vän Mathilda, som går i min klass och som också läser ekonomi valde att ta tillfället i akt och skapa sig ett förtag. När jag var ute på stan idag såg jag en av hennes små lappar som låg i en skobutik, där det stod om hennes självförsvarskurs hon hade skapat! Jag blev riktigt glad över att se de där. Jag har ju hört henne prata om att fixa rådgivare och sätta upp lappar, men nu fick jag verkligen se att hon fixat det, och även börjat sälja produkter!

Jag klickade in mig på hennes hemsida , och blev otroligt imponerad av att den var så snygg, för att ha blivit skapad så snabbt! Ni borde absolut klicka er in där och anmäla er till en av hennes kurser. Hon har nämligen svart bälte i karate och har vunnit brons i SM, så hon kan sina grejer den tjejen! Hon har även ett öppningserbjudande nu som ni absolut inte får missa alla tjejer där ute!

Hon säljer bland annat självförsvarsspray och överfallsalarm för en överkomlig summa, som verkligen är bra att investera i. Det roligaste är att detta är bara början till hennes affärsidé, hon säger själv att hon kommer utveckla allt mer och mer. Men ge henne en bra start, och er själva lite kunskap om hur man hanterar en farlig sitaution.


Besök min vän Mathilda, och anmäl er till hennes självförsvarskurs! www.mathildakarlsson.com!

Lite annorlunda musiktips.

En länk till en väldigt bra låt ifrån new moon filmen.
Man tänker så bra när man hör denna vackra låt.

Alexandre Desplat – New Moon [The Meadow] - Soundtrack Album VersionKörkort & julkort

Det snöar fortfarande här nere i Blekinge. Det var längesedan jag såg så mycket snö. De tidigare åren har varit rätt fattiga på snö om jag får säga det själv.. Allt är så tyst dessutom. Jag bor inte direkt inne i city men inte långt ifrån den, och endå är det väldigt tyst tack vare att det har snöat. Otroligt skönt tycker jag! :)

Idag har jag faktiskt redan varit iväg, även om klockan inte är alls mycket! Jag har åkt in till stan för att hjälpa mamma och handla och lite sånt. Vi skrev också in oss på en handledarutbildning, så snart kan jag börja köra bil. Har redan börjat läsa teori lite självstudier, för att sedan kunna inrikta mig på att köra och sedan börja ta körlektioner. Mitt mål är att kunna ta så få körlektioner som det bara är möjligt, för att tjäna pengar och också för att kunna ta det lite snabbare. Det spelar faktiskt stor roll om man har kört moped innan också. Jag kan vägmärken, jag har upplevt jobbiga situationer i trafiken, och fram för allt, jag har erfarenhet av att köra där bilar kör! Många man hör som börjar redan som 16åringar att övningsköra, kör inte heller så ofta med sina föräldrar, de tröttnar på att läsa sin teori som de ska läsa mycket mer än vad de gör osv osv. Alltså tycker jag det är bättre att endast ha ett halvår på sig, och göra det ordentligt och intensivt. Jag kan därför inte ta fram min lathet som annars kanske hade infunnit sig. Jag vet att det är på allvar och att jag har en tidspress på dig, och det är också då jag är som mest effektiv!

Vi var också och handlade och jag införskaffade mig ett par strumpor som kanske man värma mig lite i mina skor i vinter, och också slingfärg, så mitt hår blir lite fint nu när jag kommer tillbaka efter jullovet.Jag blev också otroligt glad för en väldigt liten sak, och det är just att jag fick mitt första julkort. Bara idén om att skicka till mig gör mig glad! Dessutom var det ifrån min bästa vän, vilket jag redan visste när jag öpnnade kuvertet. Hennes fina handstil(som tyvärr inte går i släkten) fick mig att inse att det var min kusin Sofie. Hon var så rolig, för hon hade gjort det själv, och klistrat och klippt.. haha så gullig hon är! Dessutom skickat med ett kort med parfym på, hon är rolig hon! Mycket uppskattat i vilket fall! :)Resa.. resa .. RESA!

Just nu drömmer jag mig bort. Jag hoppas att detta kommer hända:

 • Åka till Italiens huvudstad, Rom med min bästa vän och tvillingsjäl : Sofie. En vecka att bara fotografera, åka bort och uppleva något nytt. Förhoppningsvis sker resan av mina sommarjobbpengar i oktober 2010.
 • Att få göra projektarbete i Afrikas lilla land: Ghana. Att jobba som volontär, få möta dessa vackra människor som jag avgudar så mycket. Och att få hem fantastiska bilder ifrån den vackra naturen(hoppas jag får träffa lejon!!) Förhoppningsvis åker jag med några tjejer i min klass nån gång på mitt tredje gymnasieår och är borta två veckor.
 • Att ta tåget till Tysklands huvudstad: Berlin. Har varit i stade, men att under denna klassresan få uppleva storstaden och alla trevliga människor. Förhoppningsvis är vi borta i en vecka och det sker någon gång under 2010.
 • Åka på ekonomiutbyte med några i min ekonomigrupp. Då kommer vi åka till turkiet i 10dagar och få se istanbul osv. Då åker vi antagligen till våren om jag inte minns helt fel.
 • Att jag och en vän åker till Brisbane i Australien för att jobba i ett år. Detta kommer antagligen ske 2012 eller 2013. Hoppas kan man alltid.
 • Resa till New York och Beijing i framtiden <3


Onödiga listor.

Dagens humör: rätt bra. Dampade loss och dansade innan! :)

Dagens mående: Huvudvärk, känner mig smutsig på något lustigt vis. Får itne bli en duschoman ;)

Dagens borde: hm, städat mitt rum antagligen.

Dagens frisyr: tofs

Dagens klädsel: löparbyxor och underställsöverdel med linne under.

Dagens planer: hm, just nu är det sängen som gäller

Dagens vill ha: en massa pengar till olika resor.

Dagens längtan: till rom, ghana, turkiet och berlin.

Dagens fundering: om hur jag ska fördela mina pengar

Dagens beroende: hm. mat. Ätit förmycket :/

Dagens tråkigaste: en surgubbe som kommenterade mig.

Dagens tidning: blt. Den enda tidning jag läst idag.

Dagens låt: November rain.


Hittade något annat..


Sitter just nu och pillar i programmet Adobe Soundbooth.
Lyssnar på låten Dont tell me, med Avril Lavigne. Rätt kul program!!

Minigym och skottning.

Idag har varit en liten annorlunda dag. Jag har nämligen bara tagit dagen, precis som den kommit av sig själv! Dagen började jag med att laga till lite potatis,svamp,morötter,lök och ägg , var väldigt gott! :) Slog in lite paket och hjälpte till när mamma och pappa kom hem och hade handlat lite. De köpte sällskapsspelet TP! Ni vet det med massa frågor och samla tårtbitar? Ett fint spel, men vet ifan om det är värt 600spänn.. aja! Det ska vi spela på julafton!

På tal om julafton - jag längtar faktiskt! Jag har haft julkänsla sedan i mitten av november och jag längtar faktiskt mer än vanligt. Tror det är för att vi ska hitta på lite nya traditioner denna julen åså. Imorgon ska jag dessutom iväg med några kompisar och åka pulka och basta mm. Det kommer nog bli väldigt roligt :) hihi. Jag hoppas bara vädret blir bra och att dagen blir lyckad!

Idag har jag hjälp till på pappas jobb. Han får nämligen rycka ut när det snöar och jag fick hjälpa till att skotta. Det var någon surgubbe och någon surkärring som sa att "ja det snöar snart igen" lite elakt, men det var väldigt många som kom fram och berömde mig för att jag jobbade på en lördag. Så det blev jag glad av och jag fick ju lite motion samtidigt!

Sen har jag även börjat på mitt lilla miniprojekt till att göra ett litet eget gym i källaren! Jag har flyttat ner min boxningssäck där, röjt undan saker och flyttat ner en liten stereo. Sen ska jag flytta ner hantlar, yogamatta och stegmaskinen och dammsuga lite åså, sen har man ett litet minigym :D haha. Skit skoj för nu får man träna för sig själv! Hoppa hopprep utan att riva ner något till exempel!

Annars har jag mest ätit toffiefee och tittat på shrek och tagit det allmänt lugnt! Vad har ni hittat på?

Väldigt kallt.

Idag var det väldigt väldigt kallt. 7minus i morse när jag tog cyklen i mörkret till skolan. Men mitt på dagen var det jättevackert väder och tog tyvärr bara bilder med min mobil :/ Men vi fick sluta tidigare och jag och en vän åkte ut till havet och tog lite bilder i solnedgången. Lite mycket moln men det var värt det i vilket fall som helst!

En väldigt schyst skoldag fylld av bara en jobbig lektion, sen hade vi bara julsångetävling på engelskan. hehe. Ikväll är det sista delen av studiofotograferingskursen och idag ska vi fotografera modeller på den stora bakgrunden, lite mer seriöst! Tidigare har det ju bara varit produktfotografering och portträtt foto. Men idag smäller det! :) hihi.

Havet påminner mig.

Jag vill bara vara med dig.
Det finns egentligen ingen annan.
Låt mig bara få vara i din famn.
Det finns inte så mycket att prata om.

Om inte detta är kärlek, vet jag inte
om den finns. Jag lyssnar på din
musik, och minns när du brukade
spela för mig, spela på din gitarr.

Tittar på bilder, och försöker minnas
bilden på dig & mig i svartvitt, kyssandes.
Vart tog den vägen? Jag hade behövt den
nu. Ännu mer hade jag velat ha dig här, nu.

Vattnet emot våra ben, min rygg mot klippan.
Din mage mot min, och solen i håret.
Det var inte vädret som gjorde att jag mådde
så bra den dagen du var med mig vid havet.

Kanske att jag drömmer, kanske att jag är
långsint. Men sedan jag träffade dig för ett
tag sedan, framkallas mina minnen med dig
igen, och igen .. och igen. Jag får inte nog av
dig. Du är förevigt inom mig. Det har du alltid
varit.

E.

Vid platsen, där det vackraste minnet med dig finns. Precis där E.


Snön kom den 15 decFirefox

Nu har jag inrättat Firefox för jag lyckades göra något på google chrome så att jag inte kunde ladda upp bilder på min blogg. Väldigt klantigt tycker jag själv!

Jag har cyklat hem i snöstorm, och det tog en halvtimme för det var otroligt halt och ja, har ju simtränat så man var ju lite slö. Fryser som ett as nu, men tänt massa ljus och lyssnar på denna låten just nu:


Mustasch - Double nature!!

Gårdagen var väl sådär lagom kul. Vi möttes av tända ljus och pepparkakor på teckenspråket, det var mys :D sen fick vi inte dansa på gympan alls länge för en annan dum lärare kom och snodde salen som dom inte ens hade tid i.. Menmen, Filosofin var också grymt onödig och likadant matten. Men josefin kom på kvällen och vi planerade lite angående ungdomsgruppen i vår fotoklubb. Det var skoj! :)

Idag har det snöat på eftermiddagen!! Jag slutade redan 11, och efter det pluggade jag lite svenska och mötte sedan upp Josefin för att simma! 24 längder och lite lek blev det. Sen bastade vi en bra stund med, skönt som tusan!! Nu ikväll kanske jag ska träffa hanna, annars vet jag inte riktigt.

Ny livsstil

Just nu håller jag på att skriva ihop ett lite seriösare dokument som ska bestå av min nya kost, min nya träningsstrategi. Ska försöka utveckla boxningen, yogan och löpningen hade jag tänkt. Nästa höst funderar jag på att börja dansa igen också :D men men. Jag ska även skriva ner lite mer om mental träning och allt som har med hälsa att göra. Allt för att få en bättre kropp och själ. Idag har jag hållt på med det, och även städat och bara slappat. Otroligt skönt, första sovmorgonen på två veckor och första lugna dagen helt HEMMA :) Sen har det snöat, det var mys!!

Helt fantastiskt


Just nu,.,

Nu sitter jag ute på Hasslö, hos mina kusiner. Vi har precis fikat lite och nu är vi uppe på denna filurens rum och dampar loss lite. Snart kommer min andra kusin hem ifrån jobbet :)
-
-
-


Längesen nu..

Jag har lyckats göra något så att jag inte längre kan lägga upp bilder eller ändra fet stil på texten eller lägga upp länkar.. Vet inte hur jag lyckats riktigt och ska försöka fixa till det. Så det är därför jag inte har uppdaterat sedan i lördags.. men en kort uppdatering: Söndag: Gick lucia för de döva på teckenspråket och fick storberöm! Dock kom inte en som jag hade väntat på och blev mycket besviken. Men dagen var mycket bra. Avslutades med att äta ute med Josefin. Måndag: Gick till skolan och stannade till 17.30 pga att jag var tvungen att göra prov efter lektionstid.. Resten av kvällen så.. sov jag typ :D Tisdag: Jobbade med yogan och sedan gick jag på vuxenyogan med nybörjarna. Kom hem och åt och umgicks med mamma! Onsdag: Kort skoldag, sedan fika med Hanna och catrine. Sen lite läxor och nu yoga! . . Har skrivit mail till min tyska vän Kathrin - PÅ TYSKA, det ni! :D stolt som fan! hihi

Snabbt receptinlägg

Mitt lussebullerecept:
Ta vanliga receptet du har till kanelbullar, skippa fyllningen , ersätt med kesella och ett halvt gram saffran och lite russin. TADAA!!
Såhär fint blir det:

200912051356

Lizzie

You had me at hallo.

Känner tröttheten redan är här. En lång dag rent tim-mässigt igår, och en lång dag idag. Klockan är nu halv nio och jag har umgåtts med min älskade kusin denna kväll. Vi pratade om massa crazy kvällar vi har haft ute på olika klubbar framförallt utomlands, och fyfan vad vi skrattade. Jag saknar t.ex Tyskland.. fyfan vad roligt jag hade där. Saknar människorna! Jag och Sofie var också ute på en av stans finaste restauranger. Väldigt lugnt och mysigt även om det var fullpackat där ikväll. Dyrt, men gott! :) Inte ofta man är spontan med sånna saker, så vi satt där länge och pratade om lite annorlunda saker. Några av sakerna vi pratade om var övernatuliga händelser, människor som trott de haft ett tidigare liv, framtidsdrömmar, drömjobb, andra människors beteende.. och massa annat knäppt!
Hahahahahhaa. Tvillingsjälar - ja!
-
Min säng är nybäddad - stor applåd till mig! Jag har tänt några ljus och bytt om och försöker varva ner lite. Det skulle vara skönt att bara att gå och lägga sig just nu. Men tror jag väntar en stund till. Det har varit en mycket rolig dag, hanna ringde också innan min kusin kom, och det var ett trevligt samtal! :) hehe. Julbaket är nu också avklarat här hemma. Jag och mamma har verkligen slitit! Det blev rätt mycket eftersom jag ska ha till mina yogabarn, och att vi är fem i familjen och att det alltid är andra som kommer hit som vi bjuder, så för att det skulle räcka gjorde vi bland annat chokladbeskvier, lussebullar, mjuk pepparkaka, några havrekakor som tyvärr nästan blev brända :( och någon chokladsnitt. De enda jag äter egentligen är väl lussebullarna och.. ja, drömmar gjorde vi med! Det är väl helt okej. Har ni också tröttnat på julgodiset?! Jag är trött på ischokladen, på knäcken, på glöggen, på skumtomtarna.. Hehe. Men det tog flera timmar att baka och det var väldigt roligt men fick ont i magen av all provsmakning, bläh säger jag efteråt!!! Jag knäppte såklart några bilder också:
-
Nej nu ska jag nog släcka ner snart. För att ge er ett musiktips: Sätt på beyonce!! "you had me at hallo (8)" :)

En tråkig fredag.

Nja, så tråkigt har det inte varit. Men tyskaprovet gick väl sådär och nästan halva gruppen på musikalen var sjuka och borta så det var inte lika roligt.. MenMen.. Sen blev jag arg på en lärare också.. men men! Jag och Pappa har bakat pepparkakor iaf ikväll, de blev goda! :D
.
Annars har det inte hänt så mycket, var ju inte hemma förens fyra. Imorgon och övermorgon blir det mycket att göra!!
.
Titta just nu på Idol. Fyfan vad glad jag blev för eriks skull när han fick ett meddelande ifrån Kizz, gudarna själv. Han blev helt tårögd. Dessutom fick han hela skandinavium att ställa sig upp, för andra gången! Det finns bara en slutsats av detta.. HAN ÄR BÄST. För varje gång jag ser honom blir han snyggare och snyggare!

Torsdag.. redan?!

Sitter just nu i soffan precis hemkommen ifrån skolan. Solen börjar gå ner och vackert är det :) Känner mig väldigt glad idag, mest för att det gått så bra i skolan, och för att jag är nästan helt frisk och kan börja träna igen! :) Men ska vänta tills måndag innan jag börjar hårdträna som vanligt igen, så jag inte bryter ner kroppen och blir sjuk igen! Det hade ju varit typiskt! Tills dess ska jag läsa massa teori och mest ut och gå och planera min träning hade jag tänkt!
-
Kvällen är inte riktigt planerad.. Kanske ska med på ett "föräldra"möte angående om ekonomigruppens resa till turkiet/tyskland/polen eller så blir det att plugga för tyskaprovet.. eller tvingar jag josse att komma hit och baka pepparkakor! :D nej men.
-
Får väl la se.. är skithungrig just nu!!

Jag idag.


Nu är det väl endå dags..

..för ett inlägg om musik!!! :D
-
-
-
Vi börjar med Noisehunter - I would die for you.
Ett tyskt band som klassas som molodic metal/heavy metal. En av mina
favoritlåtar med dem! En fin rockballad som är värd att lyssna på!
-
-
Nästa är två killar som kallar sig: Lorentz M Sakarias med låten Guldregn.
En svensk hiphop duo med väldig glad och annorlunda musik. Kända sedan
ett tag tillbaka, men tror det är först nu genom Spotify de lyser igen!
--
-
Tillslut ska ni få klicka på en länk som för er till Sixx am's official video
med låten Tomorrow! En myckte fin text ifrån ett mycket bra band!
http://www.youtube.com/watch?v=4qxUteYWiuU

blir galen!

Nu har jag vaknat.. det känns som om jag har sovit i 100år. Hostan börjar sakta försvinna och det är lite lättare att andas än vad det var imorse.. Jag har en svag aning om att jag kommer bli ännu sämre. Kanske har jag fått baconfebern? hehe. Nej men.. Det är inte roligt att skämta om det. En klasskompis har precis kommit tillbaka och hon har inte haft det särskilt trevligt med svininfluensan. Jag har iaf tagit sprutan så jag kommer ju överleva om jag få den, förhoppningsvis!!
--
Imorgon är det prov.. Hm, känner mig inte alls redo för det. När man började ha prov i högstadiet var det värsta hysterin.. Nu har vi prov eller inlämningar varje vecka så man tar det mindre och mindre seriöst på det. Eller inte mindre seriöst.. Snarare att man inte lägger ner så mycket tid på det. Imorgon har jag prov i företagsekonomi , kurs B och det handlar om marknadsplaner och budgetering. Jag kan väl det helt okej, men proven brukar vara ett tjockt häfte på ungefär 20 sidor som tar ca 2 timmar.. INTE taggad på det imorgon...
--
Annars har det inte hänt så värst mycket idag. Egentligen har det inte hänt någonting. Det enda positiva är väl att jag har fått tid att få vara lite för mig själv. Jag har fått tillfälle att tänka på saker och ting och få bort all tanketrängsel som känns som den finns i mitt hjärna  .. typ.. konstant.
--
Min vän Hanna erbjöd sig att komma ut med lussebullar och pigga upp mig, vilket jag blev väldigt rörd över. Men tackade nej eftersom jag varken kan sitta upp mer i 20min och vara social och plus att jag ska försöka koncentrera mig på plugget när jag väl är uppe. Men tack hanna, du är bäst! :) <3
Jag och min fina vän Hanna, så många år och inte ett enda bråk. <3

RSS 2.0