framtiden.

Det är mycket planer som kommer upp just nu.

Ska jag fortsätta på dansintensivens kurs även denna sommar och lära mig ännu mer om dans och träffa alla trevliga kursmedlemar igen, eller ska jag söka in till f 17s sommarkurs och flyga där uppe i luften, eller ska jag sommarjobba och kunna köpa mig en kamera och en gitarr ? Eller kanske jag borde åka på en festival iallefall? Borde jag göra något helt annat? 

Sommaren 2009 hoppas jag blir den bästa, det är jag värd

En kram till alla er där ute 
som jag någon gång haft 
ett riktigt bra minne med, 
jag saknar alldeles för många av er..Gråt blandat med skratt.. kommer balans någonsin infinna sig?

Go laila i lets dance!

Lailas sista dans, helt obeskrivligt vacker!

Det är paus just nu och efter att se lailas och hennes partners sista dans har verkligen gjort att jag ändrade mina tankar! Först tyckte jag magnus var värd att vinna, eftersom han inte tagit ett danssteg tidigare medans laila har varit danslärare i 10 år.. (vad jag har hört).. men laila är en sån grym dansare, det är obeskrivligt!

Denna sista dansen med låten " all by myself " bestod och liknade mycket av modern dans. Det dansade jag i 6 dagar i somras på en kurs jag gick på, och minnena vandrade tillbaka dit. Låten var helt perfekt till dansen, man blev grymt tårögd.. särskilt om man lyssnade på texten, det påminde mig om en väldigt nära person till mig som jag inte längre har kontakt med som ni säkert förstår vem om man följer min blogg

Denna dansen gjorde mig extra berörd eftersom denna sorts typ av dans är så lätt att läsa av. Den har en historia som berättas. Vem som helst kunde förstå vad den handlade om. Streetdance i all sin glans och kaxighet och adrenalinkickar.. men modern dans.. är helt underbart, känslorna är så äkta och så tydliga. 

Jag saknar dansen, om endå tävlingsdans fanns här. Det är sån glädje! Det finns inte samma glädje i danser som dansas med 20 personer på en scen som inte känner varandra så väl. Pardans är något jag skulle vilja syssla med efter gymnasiet då jag förhoppningsvis flytta här ifrån!

Nu är snart pausen slut, vilka tänker ni rösta på?!

 

bild ifrån tv4.se


Det är fredag folket!

Jag vill bara visa att jag faktiskt fortfarande lever, går i skolan och försöker upprätthålla någon sorts balans i det otroligt tråkiga vardagslivet. Matlusten börjar nog snart komma tillbaka.. kan man sluta äta av obesvarad kärlek? Sömnen blir sakta bättre och känslorna.. ja dom är fortfarande starka.. Babysteps.. två steg frammåt och ett tillbaka.. 

Ibland tror jag inte att jag är till någon glädje, iaf inte för "db". Mina vänner, de försöker förklara för mig att jag bara ska ta ett steg i taget. Det är bara göra som de säger och gråta när ingen ser. Eller är det så? Jag tycker inte jag framstår mig själv som en lipsill, det har jag iaf inte varit när jag var mindre.. Men de senaste åren.. ja det har hänt mycket.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer för att jag helt enkelt ska få prata med den enda personen utanför familj som jag verkligen lita på. Det är hårt eftersom jag är så van att prata med han om allt. Inlägget avslutas med några bilder som beskriver mig rätt bra just nu:


 
 
 
Det oredigerade nakna jaget av louise martinsson. Det är mer äkta såhär.. 

5 dagar.

Hej bloggen!

Nu är det fem dagar sedan jag sist skrev. Jag ska vara helt ärlig, det finns en anledning.. om inte flera! Jag vill påminna om att detta är min offentliga dagbok, och det jag känner för att skriva om, det skriver jag alltså om. 

De senaste dagarna har varit riktigt tuffa. Jag har blivit singel och det har rivit hela min vardagsbalans och de mesta är inte vad det brukar vara. I bloggen kommer jag nog kalla honom db.  På något sätt har jag funnit en ny sorts trygghet i något helt annat, för att helt enkelt klara av mitt liv. Det är yogan. När man kommer dit, är alla trevliga, instruktören är världens skönaste tjej och där känner man sig välkommen. Man innersluts i en egen liten värld när man man yogar. Och ni som tror att yoga bara är slapp kan ju börja tänka om, jag brukar ha träningsvärk! Mot slutet av passet har vi en position som kallas "död mans ställning" och ni kan nog förstå hur man ligger.. När man ligger där.. då åker bara alla de söndertrasslade bitarna ihop.. och på något sätt känns inte verkligheten lika krävande eller jobbig.

Jag vill tacka alla mina underbara vänner som stöttar mig, jag hade inte kommit till skolan utan er. Det känns skönt att ni förstår hur det känns att bli övergiven av det finaste man hade. Nu gäller det att ta en sak i taget, och försöka hålla koll på ordentlig sömn, vila , mat och träning på en bra nivå och försöka ta hand om sig själv. Mat är inte det första man tänker på när man vaknar, snarare det sista..

Om förändringar till något bättre skulle ske, skulle jag tro det var ett mirakel. Jag fortsätter hoppas, och ska på något sätt bygga upp mitt liv igen. Jag har ju börjat blogga igen.. det borde kanske vara ett steg framåt. Jag vet inte hur bloggen kommer att se ut eller hur mycket jag kommer skriva i framtiden. 
Men jag kände att det var viktigt att försöka skriva lite ikväll.

Jag tänker på alla fina människor, fortsätt dröm!
/ Louise

bloggbloggbloohbloggggggih.

Hej igen alla läsare!

Det har blivit lite lite med bloggen nu, dels för att jag inte haft tid, dels för att jag inte haft något vettigt att skriva. Jag är sjukt trött på min design och jag vet inte riktigt när jag ska börja blogga på allvar igen. Det är dessutom så mycket som har hänt. Men om jag känner mig själv rätt så tar det nog inte lång tid tills jag är tillbaka. Det kan handla om timmar eller dagar eller kanske veckor.. ingen vet.. inte ens jag!

Hoppas ni fortsätter titta in titt som tätt!

kära sol.

För tillfället sitter jag och läser om imperialism, inte särskilt lockande att fortsätta med! Idag har det varit en kort dag i skolan, endå latade jag mig rätt länge i solen och sedan framför tvn när jag kom hem. jag slutade halv 2, cyklade hem och var hemma 2.. och vid halv 5.. DÅ började jag titta i böckerna.. vet egentligen inte varför man är så trött ibland! 

Efter skolan fanns bl.a dessa alternativen:
1. Åka hem direkt och plugga ordentligt till provet imon.
2. Träffa line och allmänt chilla hos mig.
3. Äta pizza med bonnie
4. Gå på yogan ikväll.
5. Se vad dennis har för sig.
6.Baka äppelkaka eftersom många i skolan var sugna.

Och vill ni veta? Åka hem direkt och plugga pallade jag inte..(satt ute i solen istället.. hallå man är inte dum!)  , Line kunde inte ta sig ut till mig pga flera orsaker, jag hade inga pengar att använda till att käka med bonnie, dennis skulle på hockey ikväll med grabbarna och mamma tyckte inte jag skulle baka idag.. Så ja, här sitter jag ett antal timmar senare och nu återstår bara Yogan. Vet inte om jag orkar eller hinner, men jag skriver ett roligare inlägg ikväll för nu ska jag dissa bloggen. 

Vad tycker ni föresten om Blondinbellas inlägg som handlar om att reformera gymnasiet?

Ändrade planer.

Idag har verkligen varit en bra dag faktiskt! :) solen har varit framme och det har verkligen varit jätteskönt! (men blåsten på vägen hem när jag cyklade var inte att leka med) .. jag har precis ätit stekt sill och hemmagjord potatismos - gott, men lite för mycket ben för min smak.. 

Det blev ändrade planer i skolan idag, först hade vi SP-verkstad då vi hade Historia, följt av lunch och sedan en jätte bra föreläsning som höll på ungefär lite mer än två timmar, men det kändes inte som det! Det var en man som berättade om sin livshistoria, hur hans barndom såg ut och hur det resulterade i droger och kriminalitet och hela slutet på hans berättelse var så bra, han återförenades med sin fru , fick nya barn och han har varit nykter och drogfri i 12 år, en väldigt stark person. Därefter hade vi religion och vi fick lära oss om lite nya begrepp om hinduismen, så dagen har varit bra :)

Nu ikväll blir det nog att träffa Josefin och sedan att plugga. Jag vill bara ta det allmänt lugnt, äta något gott och vara ute i solen! Hoppas ni får en trevlig tisdag!!

Men åh.

Nu har jag ändrat mig igen! Denna designen ska bort, så ska jag istället lära mig photoshop ordentlig och sedan blir det en design med lite kvalité istället. Gah blir så trött på mig själv när jag ändrar tusen gånger!

Idag verkar det bli en bra dag får jag hoppas :) Har sovmorgon och slutar sedan vid 16.00 någonting, och jag hoppas på en bra dag :) Ikväll vet jag inte vad jag gör, skönast att inte ha något planerat just nu känner jag. Jag har ju prov till torsdag så borde plugga, men något kul får jag ju hitta på också!

Hoppas ni får en bra tisdag, nu ska jag plugga tyska glosor och sedan möta upp julia med cykeln. Tjosan!

Problem.

Just nu verkar problem komma upp ifrån ingenstans medans riktigt roliga grejer händer växelvis. Alltså, skum blandning, humöret har gått mellan tårar och sedan upp i riktig glädje -flera gånger idag.. Det verkar dessutom som min älskade kisekatt felix är sjuk med :/ jag tror jag tar och drar mig tillbaka lite för jag orkar inte trycket ibland på alla krav. Man vill faktiskt leva först och må bra, och ha roligt!

Här är några roliga bilder på mig och annica ikväll:

Nu blir det sängen, skiter i allt annat. Puss på er :*

Tyvärr inga bilder

Morgonen var lugn och skön, lite irriterande att jag vaknade förtidigt.. Jag var på möte idag om stade resan, och vi fick reda på att de endast stannar här i 4-5 dagar och alltså inte stannar över en helg, vilket jag för tillfället anser som rätt skönt! Jag tror det kommer räcka med den tiden, helt ärligt :) och eftersom vi inte har något gästrum heller så är det nog bara bra att de inte stannar allt för länge enligt mig. Vi ska snart få regler och riktlinjer vi ska följa när vi åker ner.. så det är på gång nu :) det är på gång!!

Matten gick bra och jag kände att jag hänge med, fick svar på mina frågor.. och vi skulle hoppa över lite sidor till provet, och jag blev bara lycklig för det :) Dagen fortsatte i samma fina humör eftersom vi åt chicken nuggets och ris till lunch :) Men det bästa på denna dag var nog endå när vi hade stresshantering & avspänning på gympan. Jag kände igen mig i mycket i de vår lärare berättade om, och jag känner redan att jag har tagit ett steg till mot en stresshanterlig människa! För er som inte vet har jag haft svårt med stress och haft magkatarr i ett år, men dock släppt nu! På avspänningen fick vi lyssna till ett band när det var helt kolmörkt i salen, hur skönt som helst för jag kände att energin kom tillbaka :)

Efter skolan blev det att fika med Carro och Sara :) Alltid givande samtal där :) Jag fann dock att jag inte hade så mycket pengar på kortet som jag trodde, vilket resulterade i endast en chokladbulle :) hehe. Nu när jag kom hem har jag ätit en god middag och bytt om till chillkläder. Efter ett samtal med mamma är jag rätt arg och ledsen (privat anledning) och därför känns allt en aning jobbigt nu.. Men snart kommer annica och jag hoppas vi kommer få en rolig kväll, det var ju så länge man sågs! nej nu ska jag dissa bloggen.. Ha en fin måndag :)

Musikinspiration & funderingar.

Det där med design är lite klurigt, jag har funderat mycket på hur jag vill ha det och här är några länkar till dem jag tycker har riktigt snygg design: 

http://fotobyfjun.blogg.se/
http://emelieohlsson.blogg.se/

Detta betyder inte på något vis att jag kommer ta deras design eller på något vis härma dem, som jag har sätt vissa har gjort på kissies design, sjukt dålig stil och jävligt komiskt xD nej, utan jag vill ha något som symboliserar mig, men t.ex ha bilder i menyn som "fotofjun" har. Jag har sätt många som har skaffat spotlife bloggar, men enligt mig tycker jag de flesta är så lika varandra så jag tänker inte ge mig in i det gänget faktiskt.. Nej jag vill göra det mesta själv (har inte haft någon hjälp hittentills) och jag har bara bloggat sedan slutet av december åså. Men finns det något man behöver tänka på egentligen? Min bror ska ha fixat ps2 till mig nu i helgen så jag kanske borde ta och snacka med honom så kanske jag kan börja spåna på lite ideér redan ikväll! :)

Föresten, nu har jag precis pratat med hanna :) (alltomhanna.blogg.se) och även pluggat ungefär 3-4 timmar , så dagen har bara försvunnit :O .. Nu ikväll hade jag tänkt att göra lite yoga övningar, läsa lite och kanske då leka lite med photoshop.. vem vet!  Föresten.. ni såg länkarna där uppe? Hur kommer det sig att jag inte kan göra dem till riktiga länkar?!?!?! Jag kan trycka upp rutan men sedan blir bara den lilla rutan vit!! Kan det beropå att jag har google chrome som webbläsare tro?? Sjukt irriterande.. aja. 


Här får ni lite musik!! ( hörde dessa på radion när jag pluggade)Ett kort inlägg

Hej alla läsare :)

Nu är jag hemkommen ifrån min lilla snorunge till pojkvän :) Eftersom han var lite halvkrasslig så tog vi det allmänt lugnt igår och idag. Det blev att ut och gå med hans hund, glutta lite på melodifestivalen, lyssna på musik, ännu mer tv och bara mysa, och en del bus. haha fick en hel del skratt pågrund av knäppa saker xD . Jag fick även se hans mammas motorcykel och hans pappas motorcykel, och hans cross och en annan moped .. hade inte sätt dem tidigare, fråga mig inte varför.. hehe! Vi blev en aning skrämda också när en anka typ skrek nere vid ån i mörket när vi var ute och rastade hunden xD haha!

Jag och dennis skulle egentligen fotat lite bilder i dagsljuset men tiden gick och helt plötsligt var det mörkt.. Men här är några bilder ifrån igår och idag som jag tänkte dela med mig av:


Jag påväg till dennis innan jag skulle ut och sätta mig i bilen.

Min sjukling som vägrar vara med på bild.. hehe.

och min lilla katt sov så sött när jag kom hem idag <3

lördagendenfjortondemars

Det där med rubriker är inte helt lätt alltså :S .. därför tar jag alltid den sista utvägen och helt enkelt bara skriva datumet istället.. 

Klockan är inte mer än lite över ett och jag har hunnit göra frukost, ut och gå en lång runda, titta på tv, göra lunch till familjen och duscha :D Gårdagen var helt okej, dock lite jobbigt till slut med huvudvärken..jag och mina bröder var dj hela kvällen x) och det blev  otroligt god mat, dock kanske lite för mycket.. så känner inte för att äta så mycket idag inte.. hehe. 

Jag vet inte alls vad som händer idag.. om ingen är social får jag väl nöja mig med en skön dag hemma! Här är lite musik som jag lyssnar på just nu:

 Huvudvärk..

Nu har jag precis hjälpt mamma med förberedelserna innan gästerna kommer hit. Innan dess har jag sovit typ hela eftermiddagen och huvudvärken har precis lättat lite.. usch, säger bara det - skönt att vara  hemma ikväll! Jag är lite stressad över skolan men det ska inte påvärka mig nu för jag ska göra ifatt på söndag! Man måste ju kunna vara ledig någon gång! Har ni aldrig kännt så någon gång?

Ikväll ska jag äta massa god mat, längtar ! hihi. Kanske dennis kommer och äter här också? :) Hoppas ni får en fin fredagskväll <3
Inget mer bloggande idag om jag nu inte får en brillant idé .. hehe

Fredagen den 13:e

Idag får man väl förbereda sig på en del otur.. eller?
Vad tror ni egentligen om fredagen den 13:e? Min farmor gifte sig på en fredag den 13:e och hade 13 middagsgäster runt sitt bort och hon hade alltid tur. En vän till mig fyllde år på en fredagen den trettonde och hon har inte heller haft någon otur..

Dock har inte morgonen börjat bra alls.. har grymt ont i huvudet, är försenad och datorn stängdes precis av när jag skrev!! GAH.. men måste äta lite nu så känns det nog bättre! Ikväll får vi gäster här hemma som jag inte sätt på länge, och kanske dennis. Det ska nog bli trevligt! :) 

Här får ni dagens outfit:


Chinos: Vero Moda
Svart linne: okänt
Vit tshirt: Gina tricot

jahapp..

Som det ser ut nu.. så är det här min nya design - tills vidare!
Det kan nog ske lite små förändringar, möjligtvis med headern också.. men detta är iaf grunden.. 

Ikväll har jag fortfarande en del läxor att göra och klockan är redan halv 8 och jag är jätte trött redan.. Jag tänkte berätta om hur dagen har varit! Idag fick vi intervjuva personer ifrån SFI , svenska för invandrare. Man fick höra väldigt mycket intressant och jag tycker faktiskt det var riktigt kul. Vi fick många skratt och många fina bemötande av de vi träffade. En tjej hade bara läst svenska sedan februari detta året! Herregud ..hon kunde endå prata väldigt bra och förstod oss.. det märks vilka som vill lära sig och vilka som inte verkade gilla oss svenska allt för mycket. Jag kan mycket väl förstå hur de känner sig när de kommer hit, det kan inte vara lätt... det fick vi allt veta efter idag... vissa får inte jobb även om de har varit gymnasielärare eller läkare osv här i sverige.. de bara går runt på praktik utan pengar.. Många av dem skulle inte heller kunna tänka sig att flytta tillbaka med tanke på deras barn som nu har anpassat sig till samhället.. Detta tillhör våras migrationsarbete som vi har börjat på.. hoppas det blir ett bra resultat trots omständigheterna. 

NEJ, nu ska jag stänga av datorn.. läsa läxa, läsa i min bok och allmänt njuta.. det blir inte samma avslappning med datorn ständigt på! Hoppas ni har det riktigt bra!

Konstig dröm!

Inatt drömde jag en fruktansvärd dröm.. först och främst har jag vaknat 24gånger av att jag trott någon har varit under mitt täcke, för det andra drömde jag att jag satt i vår bil på vår tomt.. och att min kusin pernilla var en jätteliten människa så mina föräldrar backade över henne så hon blev helt platt. Alltså sjukt konstigt? Hela drömmen bestod hur deprimerad man var efter hennes död och tragidin med släkten.. fyfan! Jag vaknade vid halv 5 och tänkte skicka ett sms till pernilla och fråga om hon lever eller inte .. jag hade för mig att jag gjorde det.. men nu när jag gick upp, då fanns det inget på senast skickat..

usch, brukar ni med drömma så konstigt? :S

En bra torsdag!

Idag har faktiskt varit en väldigt bra dag! Skolan gick fort.. och jag ser inte läxorna som så tunga längre :) Jag kom inte hem och hade ätit förens vid fem på eftermiddagen idag, så resten av kvällen kommer bestå av att ta en skön dusch, läsa igen lite matematik och historia och även läsa i boken " flyga drake " vilket är en underbar bok! :) 

Jag håller på att ändra bloggdesignen nu och jag har kommit en bit, men inte alls klar på långa vägar.. Förhoppningsvis blir den klar ikväll :) Sedan får ni allt säga vad ni tycker åså! hehe.men som sakt , inte klar ännu !! ;D


Boken jag håller på att läsa nu.. gillar den redan efter 29 sidor!

OMBYGGNAD

Jag håller på med designen, allt kommer antagligen inte vara klart förens 22.00 den 12/3, har börjat en del som ni säkert ser. Håll ut :)

Hej bloggen.

Det har varit lite dött på bloggen, men nu är jag här igen! :) Dennis har precis åkt hem, han kom till mig idag utan att jag visste det, snacka om att jag blev glad :) dock blev det mindre pluggande.. så tänkte sätta mig nu och läsa lite historia och matte... tills jag somnar.. buhuu.. MenMen, jag känner jag att jag behöver det :) 

I skolan har det varit allmänt lamt, men roligt att träffa alla igen, det har bara varit en studiedag.. men eftersom jag låg i sängen hela dagen så har det varit lite ensamt åh tråkigt :P skolan gick hyfsat bra idag även om jag har kännt mig lite slö och haft huvudvärk och delvis illamående, men iaf varit så pass så jag har kunnat pallra mig till skolan! 

Efter skolan träffade jag Sara och gick och fikade, vilket kändes bra att bra snacka med någon om allt :) var väldigt trevligt och jag hoppas allt att hennes pojkvän, hon och jag och min pojkvän träffas snart, de ska bli skoj! :)

Nej, nu är jag så pass tråkig så jag ska avsluta här, tänkte bara uppdatera att jag lever.. och just det.. nu är det klart! .. den 26 april till 4 maj är jag i tyskland .. och mellan den 24 maj och 1 juni är tyskarna här! Det kommer bli sjukt kul, och ett minne för livet <3 

Ifrån kursen!

Bättre sent än aldrig hehe.. Här är iaf en video jag filmade ifrån kursen jag var på.
Louise Warning är så jävla grym.
Inget vettigt gjort.

Nu vet jag inte vad som flygit på mig, men jag har iaf varit slö hela dagen, diverse huvudvärkssmärtor och illamående som kommer och går, tröttsamt! Antingen är det min känsliga mage som gör det eller så är det väl något jävla virus som gör det.. usch, visst är det deppigt att man inte kan träna? att man inte kan ha ork till något .. jag tror nog allt ni känner igen er!

Det enda vettiga jag har gjort idag är att läsa lite till mitt historiaprov och att ta en dusch.. jag använde föresten lite nya produkter ifrån apoteket, apoliva som ni säkert känner till! Mitt hår är redan bara efter en dusch i mycket bättre skick. Jag använde både schampot, balsam och duschcremen , och nu luktar jag fortfarande grymt gott även om det var flera timmar sedan.

Apoliva är testat av apotekets centrallabratorium och är även bra för miljön. Det bästa är nog att apotekets produkter finns både som parfymerade och även som opyfarmerat vilket passar alla!  På apotekets hemsida www.apoteket.se kan du köpa allt möjligt för din kropp, har sätt dom säljer sexleksaker där nu, haha komiskt! 

Musikinspiration again!!
Inredning

Jag börjar redan planera mitt drömhem.. hehehe.. kanske något i denna stil:

Bilder lånade ifrån svedbergs.se , junckers.se , poolkungen.se och ikea.se

barbiedockor & afrodans med australienare

Idag på matten glömde jag ju berätta att vi lekte med barbie xD dock är det inte som det riktigt låter. Vi började att räkna med skalor, och vi fick använda en barbiedocka för att se hur stor skala hon var i. Jag emma och charlotta kom bland annat fram till att om hon skulle haft exakt lika stora fötter som hon har, fast i verkligheten skulle hon ha 12cm långa fötter, väldigt lång hals och en midja på runt 60 cm om jag har för mig rätt. Helt sjukt onormalt.. haha. Emma lyckades göra en inbakad fläta på en docka, hehe. pilligt!


- - -
och dagen har avslutats med att träffa bonnie ifrån australia och josse såklart :) afrodansen gick fort , fick lite fotkramp och blev lite illamående på slutet, men skoj var det allt :) påminna mig själv att skicka några av bilderna ifrån denna kvällen till bon:nej dax att städa upp lite här och sen blir det nog sängen <3


Jag var kille för 30 min

Hörde att de skulle bli sol idag, bullshit :( ingen sol här inte! Men jag är glad, för imorgon är det studiedag, vilket är välbehövligt! :) Ska bli väldigt skönt, jag har inga läxor denna veckan - det måste vara ett mirakel :D .. dock vet jag att jag borde börja studera lite av historiaprovet som är på torsdag nästa vecka! 

Idag började vi med ett stort projekt, ett ämnesövergripande ämne, nämligen folkomflyttningar (migration) och ja, det var ju inte så många positiva tankar med att vi tvingas delas in i gruppen, det är faktiskt inte dagis. Menmen, man får göra det bästa av situvationen och vara schyst mot sina medmänniskor! Det kan nog bli ett bra resultat kanske :)

Idag har jag även lekt kille... haha, vVi hade bugg på gympan, och jag och några andra tjejer fick dansa killarnas alla steg. Det gick rätt bra till en början, men efter 30min skulle jag byta till att dansa tjejens steg.. och ja, då tog läraren upp mig och trodde jag kunde alla stegen, men nej det kunde jag inte.. lite pinsamt! Vi fick lära oss flera snurrar och annat, och i slutet var det riktigt kul :) Har ni dansat bugg någongång??
Ikväll blir det att dra med tjejen ifrån australien och josse när vi ska träna afrikansk dans :) har lite ont i huvudet, men om jag vilar och dricker mycket och äter middag så tror jag nog att jag orkar :) det ska iaf bli riktigt riktigt skoj! ;D Vad händer hos er ikväll?

Internationella kvinnodagen.

Just det! I totaly forgot.. internationella kvinnodagen, och vad gör man?`Ja inte firar eller på något vis uppmärksammar denna dagen på särskilt stort sätt. Kanske media och bloggvärlden en aning.. men inte oss människor emellan. 

Jag har iaf inte märkt särskilt mycket! Jag menar inte att vi ska framhäva att just kvinnor är bättre än män, även om det kan vara kul att vara med sina tjejkompisar och skrika "GIRLPOWER" nej, jag känner mer att alla individer är lika mycket värda, sen vilka de ligger med och va de har mellan benen skiter jag fullständigt i. Men jag tycker endå det är bra att internationella kvinnodagen överhuvudtaget existerar, för det finns så många kvinnor som lider av såkallade "tjejproblem" .. ätstörningar, ensamma mammor (behöver dock inte alltid vara hemskt, vissa trivs ju", sjukdomar som drabbar endast kvinnor, kvinnomisshandel, våldtäckter, dålig självkänsla.. ja allt! Denna stora press på oss kvinnor som inte på samma sätt finns hos män och killar.. även om killar och män också kan ha det väldigt svårt så tror jag endå det är bra att vi tjejer försöker hålla ihop lite extra när det blåser! :)

Eller vad tycker du?Musikinspiration

Här kommer ännu lite musik till folket!!! <3
Kortspel är underskattat

Håller ni inte med? 
När man var liten spelade jag alltid poker med mamma, och om hon inte ville, ja då kunde man ett antal pasianser att lägga! Ett bra tidsfördriv helt enkelt. Kortspelandet i skolan har haft sina perioder men brukar försvinna lika fort som de kom. Men ikväll spelade jag och dennis lite och jag tittade runt på internet. Hittade några ifrån www.kortspel.net som jag aldrig hört talas om. Här får ni reglerna, samla ihop lite vänner och se om nu lyckas klura ut följande spel:

Michigan

Antal spelare: 3-8

Antal kort: 56, ingen joker, men 4 kort ur en annan lek ska också användas nämligen hjärter ess, ruter kung, spader dam och klöver knekt. De här korten är de s k honnörskorten och de läggs med bildsidan upp mitt på bordet.

Given: Alla kort ska delas ut men de delas så, att det alltid blir en extra hög. Det ska så långt som möjligt finnas lika många kort i varje hög, men blir det udda, så spelar det ingen roll om någon får ett mer eller mindre.

Kortens värde: Essen är högst, tvåorna lägst.

Marker: I det här spelet är det nödvändigt att varje spelare har något slags marker. Det kan vara knappar eller papperslappar. Huvudsaken är att varje spelare har sina marker och att de är lätta att skilja åt.

Det här går spelet ut på: Du vinner genom att du först blir av med dina kort. Du kan också vinna genom att ta marker.

Spelregler: Innan själva spelet går igång, ska varje spelare placera ut fyra marker på något eller några av honnörskorten. Det är här hasardmomentet kommer in i bilden. När satserna gjorts, får förhand chansen att byta sina kort mot de som ligger i extra högen. Han måste göra bytet utan att först ha tittat på korten i extra högen. Han får inte heller ta en del av de nya korten och kombinera ihop en hand. Antingen byter han eller så låter han bli.

Vi utgår som vanligt från att du sitter i förhand. Då väljer du att spela ut en färg. Du måste alltid ta ditt allra lägsta kort. Därefter är det spelaren till vänster om dig som ska spela ut närmast högre kort. Spelar du ut klöver tre, så måste nästa spelare lägga klöver fyra, nästa spelare klöver fem o s v. De som inte kan lägga ut hoppar ni över tills de kan igen. När man kommer fram till att det inte går att spela ut det närmast följande kortet, eftersom det ligger i extra högen, då får den som spelade ut det sista kortet börja med en ny färg. Och han ska alltid ta det lägsta kortet han har. Skulle han inte ha en ny färg, får han spela i samma färg som det tidigare blev stopp i. Den spelare som lägger ut samma kort som något av honnörskorten på bordet får lov att hämta hem alla de marker som ligger på det kortet. Skulle spelet ta slut innan alla makar till honnörskorten spelats ut, får insatserna stå kvar till nästa runda. På så sätt kan insatserna bli rejält stora. Spelet tar slut, när någon har blivit av med alla sina kort. övriga spelare betalar 1 mark till vinnaren för varje kort om de har kvar på handen.

 

Tidsfördriv <3


Lite lagom träning

Hej läsare :)

Nu har dennis åkt hem, och denna helgen har gått så sjukt snabbt!  Igår var en otroligt trevlig dag, och idag har också varit väldigt bra <3 . Jag och pojkvännen vaknade upp tidigt och åt nybakta frallor vid tiotiden :) Därefter förvandlades dennis till min personliga tränare, och vi gick ut för att träna mig lite! Jag skulle laga middag direkt efter så det blev inga intervaller, utan jag värmde upp med hopprep, fortsatte med smidighetsövningar och hantlar och min boxningssäck. Det var riktigt kul att stå på huvudet och göra "masken" hehe.. :) om ni vet vad jag menar. Jag gjorde även lite yoga övningar som avslut, allt detta på ungefär 50min, vilket är lagom en sånhär seg söndag.. blev ju lite igår som gjorde en trött idag ;P

  
Mina hantlar, mitt hopprep, mina handskar och min yogamatta..

 
Dagen fortsatte med att jag gjorde kyckling och ris till lunch, sedan en massa film, promenad och mys :) Jag och dennis bakade även lite chokladbullar vid 4-5 tiden för vi var sugna :) Kortspel avslutade vår kväll tillsammans! :) Min kväll nu idag kommer att spenderas med historiaboken, städning, slappande med musik och msn :) hehe.. puss!Trevlig släktträff.

Hemma ifrån släktträffen, det är faktiskt otroligt hur trevligt och roligt man kan ha med sina närmaste <3 Tack till alla som var med idag <3 :) och maten var underbar. Här är lite random-bilder jag har knäppt idag:

   
Mina guldsmycken , min nya frisyr och kusinens hund <3

Sur & dubbeluppbokad..

jaja, nu har jag iaf lärt mig en ny sak! Tryck aldrig av knappen som stoppar det trådlösa internetttet på denna satans laptopen!! :/ hade skrivit ett jättelångt inlägg om hur bra min dag hade varit igår.. och ja.. allt försvann istället, typiskt! Har inte alls lust att berätta allt nu.. men ja, detta hände iaf:

1. Skolan såklart.. tyskaporv på åtta A4 sidor på 80 min, inte bra!
2. Hem och baka chokladkaka till familjens fika :)
3. Äta middag och direkt efter till frisören, mycket hår fick gå bort :)
4. Baka pizza till familjen. 
Receptet:
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 gr margarin/smör
2 msk olja
1,5 dl mjölk.

Görsåhär: Jo, blanda mjölet,bakpulvret & saltet i en bunke. Därefter smula ner margarinet och blanda ordentligt. Därefter i med oljan och mjölken. Ta inte i margarinet samtidigt för jag märkte att andra pizzadegen blev seg att baka ut och mjuk efter den hade varit i ugnen.. Sätt in den i minst 200grader i ca en kvart med gärna "grill" inställningen på i ugnen, men passa den väl! Den ska vara knaprig.. inte bränd.. Ha på vad du vill! Jag hade : tacosås, tomatsås,orgeano,champinjoner,korv,lök,och ost. Du kan lätt göra en vitlökssås till med craime fraish,vitlök och svartpeppar & grillgrydda, det är bara att mixa ihop det!

5. Somna i soffan vid 10 tiden och besluta att det är faktiskt dags för sängen...LÖRDAG 7/3;

Jo, idag bär det av till mina kusiner 6 mil härifrån för att fira pernilla som fyller år <3 , det ska bli trevligt även om jag inte känner mig på topp. Men det ska nog lösa sig! Och det är väldigt lustigt.. Idag är en sån dag som alla vill hitta på något. Först och främst ska jag ju fira min kusin, (vilket jag lovade först, ses ju inte så ofta) och sedan frågade en vän och jag ville komma på hennes och hennes pojkväns 1årsdags träff med massa gamla kompisar,samma tid som jag ska träffa släkten så det gick ju inte, tjejen ifrån australien och några till kompisar ville äta pizza med mig ikväll, vilket jag inte heller kan, dessutom ville en annan vän till mig htita på något idag! Vad är detta? :/ andra helger kan vara helt tomma och så blir det såhär nu.
Ledsen till alla jag tackade nej till, men ja.. den man lovar först, har man också lovat :) har en bra alla ni <3


Lite frustrerad blir man allt när man inte kan finnas på flera stället samtidigt

Vill ha frihet

Jag vill ha lov, vilket menar frihet. Kräks snart av allt tyskaplugg, och migrationsprojektet är inte lockande :S dessutom vill jag ha värme, och ledighet. Jag har faktiskt inte mer att tillägga nu, förutom att jag önskar dygnet hade lite fler timmar!!
 
Jag på Boön för några månader sen , dennis som är fotograf.

Kolumer.

Ja idag var det torsdag, den värsta skoldagen någonsin! Men man får inte tänka så för då blir det ännu jobbigare. Är mer eller mindre tvingad at gå idag, för annars missar man en veckas svenska och en veckas historia.. vi har det bara på torsdagar.. i milslånga lektionsrutor på schemat. usch!

Nu lyssnar jag på:


Det blir strax att cykla till skolan.. och minns ni igår att jag skrev att jag hoppades något skulle förgylla min dag? Jo , det var egentligen ingen stor grej.. men vi lyssnade på musik på religoinen och det gick så jävla bra på den lektionen så jag han göra klart läxan med ;D yes! 

Vad tycker ni om kolumerna med länkar där uppe vid headern? Det är lite färgdetaljer som inte funkar åså riktigt som jag ska fixa, jag älskar iaf det :) hihi. Nej nu måste jag rusa!!!

kul med lite variation!

Idag körde vi en hel del nya positioner på yogan, vilket gjorde det mer intressant, överraskande och roligt :) En av dem var örnen om jag inte minns fel, en balansövning som jag tidigare aldrig provat. Så nu har jag börjat känna att jag kanske borde prioritera yoga lite mer. Måste över på att stå på huvdet mer också :) hehe..

Jag hade värsta bästa blogg-inläggs-idén när jag var på yogan men nu har jag totoly forgot.. aja, Jag har iaf ätit nu, tragglat glosor och ska strax ta och gå och lägga mig tidigare i sängen. Längtar sjukt mycket till sommaren.. språkresan till tyskland närmar sig :O Nej nu är det dax att sova. natti <3

åh , bäbisar <3

Klagomål!

Jag har funderat på en sak att ta upp på nästa klassråd(även om det är en aning nördigt) Jo, det handlar om biblioteket. Jag tycker i sig biblioteket inte är den första platsen jag tycker är rolig att vara på, verkligen inte. Men många ungdomar har det precis som jag, svårt att få en lugn stund och tyst stund när de ska studera hemifrån. Det är ett stort problem som orsaker mycket sämre betyg, stress och jobbiga situvationer.

På fredag har vi ett viktigt tyskaprov, som kräver mycket koncentration, tålamod och  traggel-tid framför allt. Jag beslutade mig för att sätta mig i biblioteker, bra ljus, luftkonditionering, stolar och en lugn miljö. Det som är riktigt dålig är att det stänger halv 3 på en valig onsdag. Vad är det för sätt?

Vår Samhällslärare har sagt att skoldagarna håller på enda till fyra (enligt schemat) att vi alltså bara har håltimmar fram till fyra.. men det är ingen som bryr sig om det! Men.. det skulle ju vara ett argument till varför det är dåligt att biblioteket stänger så tidigt! Personligen tycker jag att man borde få kunna sitta kvar om man känner att man behöver det! 

Det sporrar inte direkt eleverna att försöka klara sin skolgång genom att stänga biblioteket när det fortfarande finns elever som inte slutat ännu. Bara en sån sak om man slutar fyra och ska skriva ut något innan man ska hem för man kommer inte åt datasalarna! Om det nu inte är öppet.. ja då kanske man missar en viktig deadline, och det är fan inte att leka med ibland.

Nu tror säkert många att jag sitter kvar varje dag, vilket är en ren lögn. Jag sätter min fritid med högre värde än skolan. Men jag tycker också det är viktigt att det iaf ska finnas en lugn lokal öppet till minst en halvtimme/timme efter eleverna slutat! Någon som kan hjälpa en att hitta fram informationen snabbare och även få en lugn miljö för några minuter, som krävs för att man ska klara vissa av dagens skoluppgifter!


Nå? Håller ni med vad jag har skrivit i mitt inlägg?

tyskatyskatyska

Jag spyr snart på vårt tyskaprov! Totalt har jag pluggat 3 timmar tyska idag och jag är inte ens klar för idag, det suger. Jag har  lite mig själv att skylla, men endå inte.. för jag har inte haft tid till att börja med det förens denna veckan för förra veckan var det massa annat som skulle lämnas in, vilket är typiskt! Så det känns som jag snart börjar prata tyska med föräldrarna för jag tänker bara på promonomer, adjektivböjningar,bisatser,glosor och verbformer.. bläh!

Nu har jag bestämt mig, det blir ingen kickboxning och hemmaträning för mig idag. Jag känner att jag vill vara lite social med Ema & Charlotta på yogan så ska dit kl 19.00! Vår yoga-intstruktör Malin är grymt rolig, duktig och pedagogisk! Men innan dess blir det att plugga lite tyska.. och vila! Detta hade jag tänkt äta när jag kommer hem: 

En mango, cornflakes med röda bär och dricka the! :)


oh.. I forgot something..

Jo, igår när jag och Sara var och fikade, så händer en rätt otrolig grej. Tydligen visste alla att han var i stan just nu för sin teater. Öhm, Jag visste inte att Magnus Uggla var i stan?! Jag menar, jag gillade honom när jag var liten.. och sedan nu, NU när man ska ta en fika så går han ut ur samma fik? Först tänkte ja.. men guud vad han var lik magnus uggla, sedan kom ett fnitter som jag egentligen hade velat ha inombords ut och jag frågade sara och hon sa lugnt.." ja visste du inte de.." ajaj. Louise hänger inte med i svängarna xDoch sedan glömde jag helt och hållet skriva till att Pernilla hade födelsedag igår med <3 Gjorde det dock på min bilddagbok och grattade henne genom sms.. men har allt lite skuldkänslor. Det var så otroligt mycket som händer igår den 3/3 så jag fick helt enkelt inte med allt igår när jag kom hem vid 11 och var rätt slut.. hehe.
Men grattis gumman:


och nu till dagens egentliga inlägg xD

Jag sitter i blött hår, fyfan vad en dusch var välbehövlig nu asså:) nu känner jag mig pigg och fräsh igen! Idag kommer det bli en lugn dag, vilket först tycker jag är väldigt skönt... men med tanken av ordet"lugn" blir jag alltid lite rastlös.. Men det är iaf bara två lektioner i skolan (mycket onödiga sådana dessutom) och sedan blir det att träna kickboxning & styrketräning här hemma eller yoga .. eller båda två! Och en hel del tid kommer jag lägga på att plugga tyska... fy! Hoppas nått förgyller min dag iaf. Men det gör inget om den blir tråkig för jag hade en bra dag igår :)

NattiNattii !

Tjena alla läsare !

Nu är jag äntligen hemkommen och tänkte berätta om min dag och föreläsningen! Vi har en så kallad inspirations-vecka nu vi i SP-klasserna, för att få oss att bli intresserad av migration. Imorse tittade vi på filmen Zozo. En helt underbar film. Snygg filmteknik, en bra allvarlig handling med inslag av humor gjorde filmen till ja, nästan en av mina favoriter! Filmen är redigerad av en man (josef fares) som växte upp i Libanon men tvingades fly till Sverige. Låter som en rätt lam film, men jag kan säga er att den är verkligen värd att se!
www.filmrecention.se beskriver filmen följande: "Efter de framgångsrika komedierna ”Jalla! Jalla!” och ”Kopps” kommer nu ”Zozo”, en betydligt mer dramatisk och emotionellt laddad historia; dock berättad med Josef Fares sinne för humor och visuella stil. "

Efter en tråkig lunch så blev det engelska som en paus i "inspirationen" och även då kollade vi på film, forest gump! Vilket även den är en väldigt bra film.. men jag har sätt den innan så är lite trött på den. Skolan avslutades väldigt snabbt iochmed den sista föreläsningen var intressant :) En man ifrån migrationsverket kom och berättade om hans arbete och tro det eller ej så tyckte jag faktiskt tiden gick fort och han var en bra talare, även om jag inte gillade hans skämt särskilt mycket. Måste vara ett tufft jobb han får utfärda. Men efter ha sätt filmen Zozo tycker jag man borde hjälpa asylsökande mer än vad man gör just nu! Men ja, där var skoldagen slut och jag har blivit inspirerad till att börja skriva mitt arbete. 

Efter skolan blev det att fika med Sara, en total impulsgrej som var väldigt trevligt :)

Nu ikväll har jag tillbringat min tid hemma hos Dennis och hans familj! Det blev att plugga lite,mysa, titta på tv och göra kvällsmat.. helt perfekt idag, kände verkligen bara för att dega :) Är lite piggare en igår så det är jag nöjd med! Har inte alls lust att gå till skolan imorgon, dels för att vi har vikarie i Religon och dels för att vi endast har föreläsning om Karlshamns utveckling på eftermiddagen, som jag fattar det inte är viktig för våra betyg.. aja.. måste väl kämpa som dennis säger. Men vill egentligen lägga ner tid på det jag verkligen vill när skolan är onödig! 

PUSS PÅ ER, OCH NATTI NATTI SKA SOVA NUUU!!  =)


bläh!

Igår somnade jag riktigt tidigt! Mådde inte alls bra, var yr, riktigt trött och lite illamående. Kan det vara för att jag är utsliten? Jag hade ju rätt mycket förra veckan?? Någon som vet? Iaf, är riktigt bitter för att jag ska vara yr och illamående som går i vågor på dagarna vissa veckor, sjukt obehagligt!

Idag får man ta nya tag. Det är två föreläsningar idag i skolan som jag kommer berätta mer om. Film på engelskan.. och ja, sedan tror jag inte vi har mer? lite samhälle kanske.. Så får stå ut och ta det lugnt, så går det säkert bra :) Nu ska jag äta frukost, städa i mitt rum(!) vilket jag skulle gjort igår.. och plugga. iuch! Tyska prov på fredag.

Jag hoppas ni mår bra och får en bra dag!! <3En överraskning & ett grattis.

Nu är jag vaken igen, usch mådde allt lite illa igår, men jag kom på att jag senast åt kl 4 på eftermiddagen och efter det härjade runt rätt ordenligt ibland när dennis var här! Om man är busg så är man :D inget snuskigt nu folk xD .. iaf, så jag har ätit lite flingor med banan nu och ska ta några mackor igen, så jag orkar skolan! När jag gick upp till frukostbordet såg jag att mamma hade lagt fram tidningen på en särskild sida, vilket är snällt så missar jag aldrig något viktigt :) och vet ni! Jag hade rätt, det var en reporter där igår på kursen. Denna artiklen hittade jag på hemsidan(då jag inte orkade fotografera vår egen tidning) Det var en rolig överraskning. Jag står ungefär bak till höger på bilden :)

och sedan så fyller även min underbara pappa år idag :) jag väljer att inte lägga ut någon bild på honom, men jag vill verkligen önska han en fin dag :D Hela familjen la ihop pengar till två fina tröjor ifrån Dressman :) hoppas han blev glad! jag har nämligen inte mött han ännu idag för han börjar jobbet så tidigt. Men ett stort grattis far <3
Uppdatering workshop!

Nu har jag ätit (mådde illa av hunger) , duschat, sovit och städat upp lite efter mig på rummet! Så jag har inte kunnat uppdatera förens nu faktiskt :) Jag sitter och väntar på min pojkvän , och innan han kommer tänkte jag berätta vad som hände på kursen :) som vanligt var min gamla tränare där och en massa dansare ifrån min förening jag gick i innan så det var väldigt många välkända ansikten :) Det var vi dansade var streetdance-new style! Det var väldigt svettigt, mycket bra låtar och korta drickpauser. mellan 12 och 3 var det två kurser, alltså dom jag gick på. Det fanns även en avancerad , men nej usch det orkade man helt enkelt inte. Nästan alla var slut efter första och Louis var knapps svettig xD haha! 

Jag tog en del bilder och spelade in några videos, dock vet jag inte om jag lyckas ladda upp dem på youtube... :/  det brukar alltid ta en sån satans tid också! Louis var en väldigt duktig dansare, en bra lärare och riktigt rolig och snäll :) Jag vet inte vad man ska säga mer om kursen. Varje "clas" var en och en halv timme, varav en kvart var uppvärmning. Nybörjardelen var väldigt hög nivå på tyckte jag som har dansat i 3 år ungefär.. det var en fartfylld och glad låt, medans mellankursen var en långsam låt med många detaljer. I slutet av varje kurs så delade vi upp oss i två grupper och visade för varandra, vilket gav en ännu ett skäl till att ge lite mer! 

Louis är (om jag inte redan nämt det) vinnar av world championship streetdance 2008 i koregrafi och har jobbat med stora världsartiser. Det var första gången han var i sverige, och har bara varit i Oslo en gång, och en gång i danmark. Riktigt underabart att jag fick chansen att träffa han nu <3 

 Once in a lifetime - Louis Warning

Nu gäller det, berättar mer hur det var när jag kommer hem!!!Porslinan.

Godmorgon mina vänner :) Jag är uppe rätt tidigt idag minsan! Gårdagen var både lam och jävligt rolig :) Det började med att jag var riktigt trött, men jag hoppade in i duschen och gjorde mig iordning och sen körde jag och hämtade upp Josse på mopeden! Vi köpte biljetter och för en gångs skull var ju inte sedelräknaren avstängd som den hade varit gången innan.. hehe, pinsamt ! Carro josse och jag hade skit roligt på tåget dit :) Men gud vad det vinglade? Jag menar jag brukar kunna gå stadigt i tåg annars, men nedå. När jag och Josse skulle bege oss till toan så vinglade vi höger vänster , höger och lite vänster igen, då fick man ett gott skratt xD Det som var skit dåligt var när vi väl skulle äta när vi var framme i karlskrona. Pizzabagaren glömde oss och tog två familjer före oss! Fatta vad vi kokade av ilska, vi trodde vi skulle komma försent tack vare det! Så jävla dålig service, aldrig jag äter där igen! 

Väl framme (vi hittade med lite telefon-vägvisning) xD och vi fann en väldigt liten lokal, deras lokaler brukar vara mer pampiga när det handlar om musik direkt, så det var som ett stor chock! Men det visade sig vara ett rätt mysigt ställe. Dock dem vi skulle se spelade inte förens 9 och vi var där kl 6.. Men vi mötte alla några vi kände och jag och carro lärde känna Josses klasskompis orlande, störtskön grabb =D fatta många skratt man fick, han livade upp hela kvällen :)

Så när vi äntligen fick se Shotgun Zebra = pernilla och Orlandos band(vilket jag inte minns namnet på just nu) så tog vi massa kort , och pernilla gjorde bra ifrån sig :) Hela publiken sjöng dessutom för Orlando som fyllde år igår! :) Tågresan hem var otroligt skön först.. tyst och lugnt och avslappnande. Ja sedan kom 5 st medelålders män in med öl, och jag tänkte "åh jag orkar inte" men de visade sig faktiskt bara vara trevliga och vi hade allsång i tågkupén!  Och vi blev bjudna på öl :P dock ville jag inte ha något eftersom jag körde. Det kom  mer och mer folk in i kupén som vi inte heller kände och hela tåget fylldes av fyllesång .. hahah askul avslut på dagen! :)


Josse är peppppp, här har vi precis köpt biljett.


och jag är rätt pepp jag med trots allt :)


carro och jag sitter på tåget :)


Vi tog en liten skål , på pizzerian.


Min älskade kusin pernilla som uppträdde <3


Kunde funnits en bättre på orlando dock xD
Han livade helt klart upp mig när jag var trött ;D


pernilla längt ut till höger <3


Orlando är andra ifrån vänster, 


denna bild får avsluta kvällen,
carro och josse utanför fängelset xD

RSS 2.0