Mixade bilder ifrån veckan med tyskarna.

En mycket värdefull present jag fick av Kathrin.


Några som cyklade ner till bion, fin kväll tjejer!


Kathrin i långasjön. Alla vi paddlade kanot, och badade <3en kort promenad efter middag på restaurang med utbytesgruppen.Jag och två av tyskarna var på yoga denna kväll, 
fin promenad hem fick jag <3


Vi var i sternö och spelade massa konstiga spel som att
kasta stövel, äta käx och vissla och gå en sträcka på 10.5 sek bl.a..Vi fick se när de blåste glas i kalmar med , väldigt intressant :)
Jag köpte en morsdagspresent där också som blev lyckad!!


Vi shoppade i kalmar och åt underbar grekisk buffé
innan vi skulle till kalmar slott. Här är dennis i någon butik xD


På kvällen var det avslutningsfest för gruppen hos dennis.
Väldigt bra kväll, tack alla <3


Kvällen fortsatte, nu med Josefin för att fira Kristoffers 20årsdag!!


Träffade många nya människor, sjöng galna dragspels-visor
och rökte vattenpipa och dansade! Mycket trevligt !!


Jag trivs i mina nya shorts!! Hade dem på mig när vi 
vinkade av tyskarna på deras hemresa.. sorgligt var det iaf..


Sista kramen för mig och min nya tyske vän! Tack för tiden!

Du behöver inte vara ett skelett för att vara sexig.Deutsch.

Idag kommer min utbytetstjej ifrån tyskland och även alla de andra jag träffade där nere, 
dock inte riktigt alla. Nästan en hel vecka ska hon bo hos mig, det ska bli roligt även om 
det varit litesådär med planeringen. Jag ska göra så att hon och jag får kul, vilka som 
hänger på, de får dom själv ansvara för och bestämma :)

Vad är lycka ?


Såklart man vill att du ska vara här, särskilt när man sitter i sina mystofflor
sina sunkiaste byxor , och bara vill ha någon som fortfarande säger att
jag är vacker som jag är. Såklart man vill ha någon som pysslar om en 
när man snorar sådär lagom mycket. Allt det lennart bång sa ikväll på sitt 
uppträdande i talang, såklart man vill träffa någon man som man kan dela 
det med. Framtiden är endå ljus, jag vet att jag kommer fixa allt, jag är stark.
http://www.lennartbang.se/ - Titta in hans hemsida.

Förhållande är inte lätt, vilka storter det än gäller. Respekt, hänsyn & en droppe humor..?

Om förskylningar inte fanns..

KL 22.30 den 21 maj.

Nu ligger jag och min kusin i varsin säng och ska sova. Jag hade tänkt skriva lite för er, det har hänt så mycket och för en gångs skull så har jag inte tagit ett enda kort ifrån denna dagen, det blir lika bra med text, kanske ännu bättre!

Jag vaknade försent, en timme innan sofie skulle komma! Jag rusade upp och städade mitt rum, duschade och åt frukost, lagom därefter så kom Sofie :) Grymt coolt att hon faktiskt kom körandes med bilen, i april tog hon körkort, härlig känsla både för henne och mig, ännu lite mer frihet åt folket :D 
Vi chillade lite hemma hos mig, det var ju ett tag sedan hon var här, det har hänt lite med huset sedan dess. Vi åkte in till stan, sofie käkade glass och jag beställde en pizza! Vi åkte ut till en av stränderna , dock satte vi oss vid klipporna och åt,solade och hade det allmänt mysigt. Vi åkte hem efter att en svan blir lite sur.. Väl hemma bytte jag kläder och visade lite bilder på datorn och allmänt chillade, därefter åkte vi upp till farmors&farfars grav (vi har samma farmor och farfar) plockade blommor och la det på deras grav..Vägen upp till kyrkogården var verkligen händelserik i trafiken kan jag tala om.. men vi klarade oss, och det är inte så att sofie kör dåligt, absolut inte! Men ibland finns det människor som inte tänker riktigt i trafiken..

Vi åkte hem och gjorde lite rostade dubbelmackor och därefter åkte vi ut till en annan strand och utövade yoga i några timmar, väldigt skönt! Kvällen avslutades med att köra till en annan by och sitta och snacka i bilen, påbävägen hem var det åska och blixtar.. ja.. och nu ligger vi här!

Vår dag i snabbrepris, en väldigt bra dag... om inte förskylningen hade börjat komma.. då hade dagen varit en aning bättre, men den var riktigt roligt. Man har roligt med sina kusiner! :) Nej nu börjar vi bli trötta,.. så detta lagom viktiga inlägg får avslutas här! :D

Min drömframtidsvision.

Jag vet att man inte ska tro allt för mycket på drömmar, att det inte är så bra för det brukar inte bli som man tänkt sig. Det är så mycket som spelar in för att man ska få det det så perfekt som man önskar sig. Personer ska spela in sin roll, ekonomin ska vara på en sida, hälsan är av stor vikt och även en hel del annat ska klaffa för att man ska nå sina mål. 

Min vore helt klart att få gå ut gymnasiet och tänka "fan vad jag har lärt mig mycket bra kunskap nu inför framtiden , och samtidigt har jag lyckats må bra och utvecklats även på min fritid, dessutom är jag glad att jag valde rätt kurser".. Jag hoppas verkligen att om två år.. då står jag där, vacker och lycklig och är berädd att hoppa in i vuxenlivet, på riktigt! 

Om det blir som jag vill, då vill jag jobba som aupair och volontär året efter jag gå ut, kombinera nytta med nöje. Och nöje menar jag att se andra delar av världen, det är nog det jag vill mest. Se världen med sina bästa vänner, men också skaffa nya spännande relationer på vägen! Det skulle vara en enorm lycka att jobba i de riktiga fattiga länderna, och känna att man faktiskt gör någon nytta, se alla leenden.. visst, det är bara vad man har sätt på den där burken(numera platta) som hänger på vardagsrummsväggen.. men endå! Jag vill uppleva saker, vad vore inte bättre med att först bo en aning lyxigare i USA och jobba för rika familjer som vill att man tar hand om deras barn .. och sedan med en enorm kontrast komma ner till ett krigshärjat land, och jobba aset av sig och känna att man verkligen gör nytta.

Om jag kommer hem levande.. så skulle jag vilja utbilda mig till något jag verkligen tycker är intressant och som ger mig någo tillbakat, ett jobb jag trivs med! Jag har funderat på så många yrken.. jag vill ju göra allt! Allt ifrån att vara dagisfröken till att jobba inom fn, unicef eller världsnaturfonden. Brandman eller inredningsdesigner skulle med vara riktigt grymt! Jag har tittat igenom så många kataloger med olika utlandsstudier, inriktningar och hela fadderullan.. jag vill gå allting! Nästan allting.. hur svårt kan det vara ? Jag fick dessutom hem ett brev idag om lumpen.. jag funderar faktiskt på att gå , fyfan vad coolt det hade varit! Något av detta alltså efter gymnasietiden.. aupair/volontär/lumpen..

Dock efter allt det, skulle jag vilja börja utbilda mig/jobba.. skaffa egen lägenhet, inreda en egen lägenhet och börja bygga upp ett seriöst liv, vad allt det nu innebär.. När jag är 30 så skulle jag kunna tänka mig att skaffa barn osv osv osv. Hela den där biten.

Det som är viktigast för mig är att när jag vet att jag inte kommer leva mer,, att jag känner att jag är nöjd med allt jag gjort! Att jag inte sitter och funderar.. "varför tog jag inte den chansen".. Det skulle verkligen inte vara roligt att inse det. Att jag gör saker jag tycker är roligt, att jag är lycklig och att jag helt enkelt njuter av livet, utvecklar mig och hjälper andra.. och att få en bra tränad kropp är ju inte heller helt fel. Att slippa gå på allt för mycket tabletter när man blir äldre, att hålla sig frisk och kry, att hitta sitt livs passion sitt livs kärlek och sitt drömhus etc etc.. 

usch, visst det är drömmar! Men om man har mål kan man också nå dem...

Försvinn ur mina tankar!

Det finns inga ord som kan beskriva förvirrade känslor

Kusinvänskap

 

Alla de timmar vi kan prata, när vi tar orden från varandras munnar, våra tankebanor är så synkade, jag är otroligt tacksam för att du inte sviker, för det har du aldrig gjort! Om jag har en dålig dag, då är det bara att prata med dig, så vet jag att allt kommer lösa sig. Alla de år vi delat, det finns ingen vänskap jag kan slå det med, kanske pernilla =) Jag sviker dig aldrig, inte efter alla år vi har stått ut med varandra. Förutom att våra pappor har samma föräldrar, är du min bästa vän! Men då gör vi som vi säger då, peking & newyork 2011 och därefter plugga tillsammans och dela lägenhet? Det skulle varit nått! Tillsammans kan ingen hindra oss att nå våra drömmar, 

vi är oslagbara.. det vet du, Sofie


Jag ska bli någon!

Jobba inom Världsnaturfonden? Förenta nationerna? Unicef? Dansare? 
Fotograf? Grafisk desginer? Brandman? Författare? Psykolog? Bloggare? 

Jag tycker man ska ha höga mål, för att det ska hända något behöver jag det.
Nej, jag vill gå ut gymnasiet, jobba som aupair & volontär sedan vill jag börja
plugga. När jag pluggat klart och fått jobb vill jag börja inreda min egna lägenhet!

Freitag, friday , fredag.

Kl. 14.00 ska jag befinna mig hos syon för att diskutera lite kurser och framtidsplaner, en aning segt när jag tydligen slutade tidigare idag, det vill säga halv 12.. Jag har dock varit och ätit, gått runt och snackat med lite folk och pluggat. Jag var ute och gick en runda och läste en av mina nya yogaböcker, men nu är det 40min kvar och jag är lite småsur, för hade hälldre velat vara hemma nu, men det får man ta.. jag har endå inget speciellt att göra ikväll endå, och det är så grymt skönt. :)

Vad händer för er denna helg? :)

resor, kurser,bloggerska,yogaböcker,sommarplaner

Jag är ledsen att jag inte skrivit så mycket. Jag har funderat och de mera vardagliga händelserna kommer finns på bdb. Min blogg kommer bara vara mitt center för att uttrycka större funderingar och allt som kresar kring längre texter. Det känns bäst så! I åtta nätter har jag alltså varit i tyskland, i staden Stade, väster om hamburg. Jag har bott hos en tysk familj, shoppat i olika tyska städer, gått i tysk skola, badat i floden Elbe, varit på ett enormt disco med rackbar,technodansgolv och en övervåning med bara hiphop musik, jag har kollat på tysk dubbad tv och jag har ätit tysk mat! Gamla vackra kyrkor,byggnader och sevärdheter har vi sätt, och jag har åkt hur mycket tåg som helst! Jag är nöjd med resan förutom att tyskarna nästan blev arga för att vi ibland pratade svenska eftersom vi inte kunde uttrycka oss på tyska, lite irriterande.. Men sånt får man ta och bara ha ett leende på läpparna och kläcka ut sig ett " entschuldigung" .. kommer inte ens på hur ordet stavas ens! Jag har 500bilder ifrån resan, ska försöka lägga upp bilder och filmer ifrån tyskland om jag har lust och tid och allt det där..

Idag fick jag även reda på mina individuella val! Jag hade valt teckenspråk och musikal, 200p tillsammans och det kommer jag att läsa nu andra året på gymnasiet, det känns bra men endå inte. Jag ska till SYV/SYON och prata om vad jag egentligen ska välja nu imorgon. Jag funderar även om jag ska byta ekonomilinjen till någon av de andra, men jag är inte riktigt säker. Jag vill ju faktiskt vara intresserad på lektionerna och inte sitta och tänka att jag ångrar mina val!

Från att hoppa till något helt annat: jag har fått en ny blogg idol, nevnarien! Om ni inte har besökt henne så gör det nu direkt! Hon är så otroligt vacker, stylar sig helt felfritt och hon är en duktig skrivare och en ännu bättre fotograf. Hennes blogg insprirerar mig på så många olika sätt och jag önskar jag hade den gåvan med photoshop som hon har!  Jag har funderat jätte mycket , och hon är verkligen en av de bästa bloggerskorna, jag diggar blondinbellas tankesätt och hennes ambition, men nevnarien, det är något med henne som är speciellt. Fortsätt jobba på Nevnarien.

Idag har jag och en kompis faktiskt varit på statsbibloteket och lånat böcker! Jag är aldrig på bibloteket och egentligen kan man ju undra varför, det finns ju böcker om allt! inte bara romaner och tråkiga tjocka dammiga böcker, det finns ju hur mycket som helst. Idag var jag där för att låna yogaböcker eftersom jag snart ska utbilda mig till instruktör. Det ska bli roligt att få ha små barn. De kommer vara mellan 6 och 12 år ungefär. Riktigt roligt!

Nu har jag även massor av sommarplaner och jag vet inte riktigt vad jag ska lägga mina pengar på och vad jag egentligen vill. Dessa är alternativen hittentills (vad jag kan komma ihåg)

+ Springa tjejmilen i stockholm, alltså flyga/tåget upp plus hotell..
+ Gå en minilumpenkurs på F17 och lära sig flyga segelflygplan.
+ Sticka upp till stockholm och se mitt förra favoritband - Green Day!
+ Gå på någon danskurs i sommar, har två att välja mellan. Moderndans vs street/funk/jazz
+ Tälta på en väldigt vacker ö som ligger här i kommunen jag bor i.
+ åka till berlin för privat utbytet med två tyska tjejer (nästa sommar kanske det var iofs)
+ Vilka festivaler jag ska välja att gå på.. tror det blir iaf Sweden Rock Festival.

Det var nog allt ifrån mig för denna gången. 
Over and out.


funderingar.

jag funderar hur min blogg, om den nu ska finnas, hur den ska se ut i framtiden.
hur mycket tid jag egentligen vill lägga.
Finns på min bilddagbok alla läsare :P

RSS 2.0