"A win-win situation"

Hosta är det rejällt i min omgivning, jag utsöndrar massa äckliga bakterier, och tycker synd om dom som är i min närhet, men aja.. Jag måste bli frisk så det är bara att hosta på! .. haha.
-
Idag har varit en händelserik måndag tycker jag allt. Vi hade massage på idrotten och lärde mig ännu fler saker om massage. Tidigare när vi var små så hade vi massage i skolan och även då lärde man sig att få en annan person att slappna av :) Användbart i verkligheten iaf :) så det var roligt och avslappnande. hehe!
-
Dagen har faktiskt gått väldigt fort annars.. Men är besviken för att jag inte gjorde mer läxor på håltimmen.. då hade jag ju hunnit göra andra saker nu ikväll! MenMen.
-
Just nu sitter jag och surfar runt här.
Det är en väldigt fina juklappar man kan ge bort där på unicefs gåvoshop. Jag hade tänkt beställa två stycken saker som hjälper barn i andra länder! Jag tror jag ska beställa 134påsar vätskeersättning och en nötkräm som används mot undernäring. De ska jag ge bort till några av mina nära och kära. Göra dom glada samtidigt som man hjälper så otroligt många barn runt om i världen. "a win-win situation". <3
-
Annars har det väl inte hänt så mycket mer än att jag lekt med vår nya lilla kiseunge Lizze! Ikväll ska jag se faddergalan och innan dess borde jag nog plugga lite.
Tjohej!

Jul ...jul...

Lite av vad jag fick hem idag, det är riktigt fint hemma nu. Är så glad på något vis, .
Är grymt stolt över mina tärnings- öronhängen! YEAH. hardcore xD

En ny familjemedlem!

Vi tog hand om en övergiven liten katt idag,
En fin hona som numera bor hos oss.
Lizzie är hennes namn. <3

Julmarknad igår

Var på julmarknad med mina föräldar och det var mycket mysigt :)
De var körer och barn som spelade olika sortes julmusik, trevligt!
Lite lustiga grejer.. men det var mycket variation med grejjerna.
De hade massa fina saker, inte krimskrams utan allt var handgjort <3
Vi köpte olika sortes bröd som var hembakat, MUMS! Hunungsbröd <3
Ett thé som skulle vara antiinflamatorisk och muskelavslappnande bla.!
Ekologisk egenpressad rapsolja.
En liten söt docka som var handgjord! :)
En hudlotion som är gjord utan konstiga kemiska tillsatser och har inte
ämnet som vanligtvis torkar ut huden så nu slipper man ta så ofta :)

Inlägg om lejon.

Jag älskar lejon.
De är så ståtliga och vackra och antagligen det vackraste djuret som någonsin funnits på jorden. Tur nog är mitt stjärntecken lejon och jag är väldigt stolt över det. Många tror inte på horoskop och till en viss del är det helt kasst. Jag läser horoskopen lite på skoj i tidningen, men när jag läste boken "Stjärntecken - talar om vem du är " fick jag en helt annan blick om vad personer som är födda i lejonets tecken är förnågot. Min mamma och min ena bror är också lejon och det märks eftersom det är vi tre som ofast hamnar i bråk.
-
Jag försöker vara en människa som bryr mig om så många som möjligt, och jag ska nu snart bli världsförälder och jag har precis blivit fadder till orangutangerna och samtidigt skänker pengar till skogen och klimatet i Sverige. Jag önskar någon dag att jag även kan hjälpa lejonen och klappa ett lejon. Fattar ni hur häftigt det hade varit?
-
I boken om lejonet står det följande:
"Intressen: Shopping, fotografering, umgås, inredning mm." - OKEJ, det är precis jag?!
"Dåliga egenskaper: Att vara för snäll och att ha dåligt tålamod" - precis jag igen..
"Lejonet ser faktiskt ut som ett kattdjur även till utseendet. Han/Hon går rak i ryggen och med stolt värdighet och har ofta en ljus man av hår" - Jag har alltid tyckt det är väldigt vikigt med hållning och att det är snyggt att ha en fin hållning. Plus att jag är blond egentligen ;)
"För lejonet är allt möjligt"
-
En annan sak som nästan skrämde mig var när jag läste detta: "Lejonet kan verkligen konsten att njuta av mat. Samtidigt vill han/hon hålla sig ung, smal och snygg för att vara attraktiv" - Hm, jag älskar att laga mat, yogar (som t.ex håller sig ung och smidig) och såklart man alltid vill vara snygg!!!
"på semestern hittar lejonet avlägsna platser där ingen varit förut. Han älskar spännande resmål och aktiva semestrar - t.ex cykling längs piratkusten, tigersafari. Han/hon njuter gärna av livets goda och åker gärna till platser med teater, dans och musik" - Detta börjar bli ännu mer skrämmande. Jag vill resa till massor av platser som inte alla andra är på, och samtidigt motionera och sånt.. Samtidiigt som jag vill se olika musik och danskulturer eftersom jag själv har varit en dansare!!
-
Men åter till det jag skulle komma till.. Jag har tänkt mycket länge på att tatuera mig och jag har alltid haft två tatueringar i min åtanke.. Några noter och en lejontatuering. lejontatueringen förstår ni nog varför och noterna vill jag ha för musik är bland det bästa som finns.!
Vilken av dessa tycker ni är finast?

Hund

Det finns en stor chans att vi kommer att skaffa hund. *hoppar av glädje*
Jag har velat ha hund sedan jag var liten, och inte av skälet att bära runt den i väskan, sätta på den fula töntiga kläder eller att ha det som någon symbol.. som vissa människor anser är roligt.
Jag vill ha en hund för jag vill ut och springa med den. Ha någon som inte pratar men endå peppar en när man löptränar :) Och att ut och gå med på morgonen och kunna känna sig mer säker på kvällen när man är ute och går. Och såklart som sällskapshund <3
-
-
Om det blir en vovve finns denna rasen som förslag:
En border collie.

<3

Jag tänker tillbaka på hur det va.
Det är Minnen som värmer.

Upp tidigt var de ja.,,.

Jag borde egentligen inte alls sitta och blogga just nu, men känner att jag har en del att berätta så varför inte... Jag ska upp om cirka 6 timmar och rycka in lite på pappas jobb, men men.
-
Jag har haft en bra fredag för övrigt. Min näsa tar död på mig och bihålorna så får hoppas det blir bättre snart för det är otroligt jobbigt att ha "snyt-sår" i näsan :( :(
-
-
- Musikalen gick mindre bra idag, eftersom många var sjuka, MEN vi hade cp-kul när vi skulle skriva en refräng och vi gjorde klart en teaterdel och en hel dans och även bestämde två låtar.. Så vi kom väl en bit endå tror jag :) Jag är tyvärr bara stressad över att de är så få gånger kvar av musikallektionerna.. Det är en hel del kvar att göra.. Annars har dagen gått bra. Har äntligen fått ett tyska glosförhör överstökat och även ett muntlig redovisning i engelska. Nu är det bara två prov nästa vecka.. YEHJ... Pallar inte!
-
-
Ikväll har jag inte varit hemma utan först hemma hos Mathias och sedan tog vi oss ut till Dennis och tittade på film, trevlans trevlans! :D Ja, det var väl det jag har att säga..
Här är några bra musiktips jag kom att tänka på idag:
Evergreys låtar
Sevendust låtar
Lil Mamas låtar.

Unna sig själv.

Det finns säkert många som inte håller med, men jag är faktiskt en väldigt osjälvisk person enligt mig själv. Jag försöker alltid finnas för mina vänner, göra saker för mina vänner, finnas till och lyssna och vara iväg och vara social med andra. Tänka på andra och försöka att vara en bra människa. Idag har jag tänkt på mig själv, och köpt en (enligt mig) en dyr foundation, och bara för att unna mig själv. Men samtidigt kunde jag inte låta bli att köpa en födelsedagspresent till min fina vän Hanna som snart fyller år!!
Detta fick jag med mig hem allttså:
Skolan gick väldigt bra idag. Jag var en av dom få som slutade tidigt - gött som fasiken. Det var lika gött när jag fattade matte lektionen och blev nöjd med min engelska uppsats!:D Ikväll kanske jag ska på fotomöte med klubben, och plugga lite. Jag har ett glosprov imorgon som jag nästan är helt redo inför. 

Ni måste bara lyssna på dessa två låtarna:
Lorentz & M.Sakarias - Guldregn , Vi mot världen.

Nach Hause

Nu är jag himma' igen !
-
Jag har yogat med fortsättningsgruppen, och jag är otroligt , jävla nöjd! Det gick skit bra idag, och även om man känner sig näst intill full vid vissa positioner(jag lovar, man kan få flimmer framför ögonen och vinglig om man andas, spänner, står och gör rätt).. I vilket fall som helst tänkte jag försöka berätta vad vi gjorde för lite nya saker idag som var rätt kul.. hehe.
Först gjorde vi ett sköldpadslyft.."hm.. Ohhkei" tänker ni då.
Det är inte så svårt. Om man sätter sig på knä, och sedan lyfter upp rumpan, sätter i händerna framför sig, och sedan lyfter upp benen men att man har åvansidan av hela foten nere i golvet.. Då har man gjort sig en liten sköldpadda! :D haha.
Sen gjorde vi någon vridning.. Så att man tänker att man sitter på rumpan, sen viker man in höger ben t.ex så att knäet är mot bröstet. Sedan tar man in höger arm och sätter den innanför benet, viker runt armen till höger, möter vänster hand som kommer bakom.. och fattar tag.. HAH det ni xD
Det där var nog den värsta ritningen i vår historia, men men, någon gång ska jag väl ta nya bilder på mig när jag yogar så då får jag allt ta med dessa också.. hehe! Nu ska jag svara på ett långt gulligt och oväntat mail ifrån min kära tyska polare som jag var på språkresa hos! :)
Tjaou

Wendsday.

Hi.

Vadå blir glad när man möts av ett hus som har blivit julpyntat? :) Jag blev jätteglad när jag kom innanför dörren! :O Mamma och pappa har gjort fint och jag fick en ny liten julstjärna i mitt fönster (jag har något för små - små gulliga blommor) Min gamla lilla växt åt katten upp :( aja. Jag har iaf fått julkänsla på riktigt nu!!!
Lite jullåtstips till er alla:
Amanda Jensen:
Adolphson & Falk:
-
Ännu en dag är över och det har hänt så mycket..
.
Jag tror vi startar med igår.. En mycket lång dag som jag hade mycket att göra på..Jag satt inte vid datorn en enda gång igår, vilket verkligen förklarar hur mycket jag har haft att göra..hehe. Dagen började med teckenspråk, det var roligt som vanligt och lektionen gick snabbt! Vi hade lektioner som vanligt, och därefter en föreläsning om doping. Den var väldigt bra. Det var en man som jobbade med doping på en hög nivå och det märktes att han visste väldigt mycket. Han berättade om en tjej, som hade blivit misshandlad av sin äldre pojkvän som gick på anabola. Hon hade fått 32 knivhugg i bröset av honom. När jag hörde det och den långa ingående berättelsen om när denna mannen som föreläste som såg henne på bårhuset fick mig att bli tårögd. Det är så hemskt. Flickan som blev mördad var bara 16år, och då blev jag chokad när jag hörde det. Man tänker bara att det händer äldre kvinnor.. Men det gör det inte. Jag vet en på min skola som har misshandlat andra för att ha tagit anabola, vilket är så otroligt hemskt och oansvarigt. När man går på anabola så kan man göra saker som man annars absolut inte skulle göra, det är det som är det värsta, att det är farligt för andra i omgivningen. Jag borde ta upp en större diskussion om detta senare.
.
Min tisdag fortsatte och efter skolan träffade jag mina barn på yogan igen, och vi hade väldigt roligt. De fick yoga som vanligt och sedan göra en memory lek. De blir duktigare och duktigare och de förstår vad det går ut på och vilka regler som gäller :) riktigt stolt över oss allihopa!
.
Min kväll fortsatte med en kurs i studiofotografering, och denna gången fick vi fortsätta att lära oss om produktfotografering! Riktigt intressant även om jag valde att inte ha med min kamera denna gången utan att mer lära mig av att titta på, fråga och vara uppmärksam. Lärde mig en massa och roligt att träffa de andra ungdomarna i fotoklubben.
Idag är det då alltså onsdag..

Dagen började med tyska lektion som faktiskt var meningsfull idag. Fortsattes av företagsekonomi där alla blev rasande på läraren. (då menar jag heta diskussioner vid lunchen)Och följt av en faktiskt.. rolig matteverkstad. Tack vare jag kunde det jag räknade och sedan pratade med Johanna & Izabell, trevligt! :) Efter skolan har jag fikat med hanna och unnade mig en Chokladpudding och gick runt och letade lite julklappar!
Ikväll blir det antagligen Yoga och lite plugg och matlagning till mig själv. Rätt mys endå!

Inget tjugohundratolv.

Musiken är på, jag är trött och känner mig lite depp. Jag skulle egentligen på bio ikväll men min kompis som skulle köra fick biverkningar ifrån Vaccinet mot Svininfluensan så det blev inte att vi kunde åka iväg. Väldigt tråkigt. Så istället somnade jag i sängen(hehe) och nu ska jag ringa min kusin, göra lite läxor och sen bara pyssla med lite julklappar eller något :) Kanske lika bra att jag ska vara hemma eftersom jag imorgon kommer ha en HEL del.
-
Skola mellan 08.00-16.00.  Lunch + Förberedelser av yogalektion 16.00-17.00. Yogalektion med mina barn. 17.00-18.00. Ombyte och mellanmål + ta mig till nästa plats 18.00-18.30. Studioftograferingskurs 18.30- ... ?
Så det är rätt mycket att göra. Men det är rolgit, bara man håller sig pigg. Skönt tisdagarna försvinner så snabbt för annars tycker jag tisdagarna alltid är så fruktansvärt sega. hehe.
-
Är fortfarande jätteglad för att jag ska bli världsförälder och fadder :D hittade precis detta på hemsidan som gjorde mig väldigt glad:
http://www.unicef.se/varldsforalder/en-unge-i-mangden/sita-18-ar
och samtidigt blev jag väldigt glad när jag såg hur många olika projekt världsnaturfonden håller på med:
http://www.wwf.se/v/var-arbetar-wwf/1232877-wwf-projektkarta
..
Sådär, nu ska jag dra :D

JAG SKA BLI..

Nu skriver jag om detta inlägg för andra gången. Otroligt jobbigt då jag precis var färdig och allt försvan.
.
Den stora nyheten jag har att berätta är att jag numera kommer att bli Världsförälder och Fadder åt Orangutangerna! Visst är det häftigt? Det måste ni hålla med om. Min själ, mitt liv känns ännu mera meningsfullt när en av mina små drömmar har gått i uppfyllelse. Tanken på att stödja andra som har det svårt har alltid funnits där, och nu efter flera år har tiden kommit. Jag, med mina egna inkomster kommer att betala 200kr i månaden till Unicef och Världsnaturfonden WWF. Båda organisationerna har ett 90-konto som då garanterar att pengarna kommer användas till rätt saker och att de verkligen kommer fram. Jag kommer hjälpa barn att få en tryggare framtid, samt att de som jobbar inom unicef också ska jobba för att förhindra spridningen av hiv och aids samt våld i samhället. Att barnen ska få det lite bättre, gör mig så otroligt glad. När jag är fadder till orangutangerna hjälper jag också till med skogen, och det i sin tur förbättrar klimatet där, som sedan påverkar Sverige.
.
.
Jag var först osäker om jag skulle välja att bli isbjörnsfadder eller tiger fadder. Jag önskar jag kunde ge hur mycket pengar som helst till alla sorts djur, men jag förstod snabbt att jag måste välja ett till en början. Jag resonerade såhär: Det har gått mest reklam om isbjörnen och tigern, därför antar jag att människor som väljer att stödjer kommer att stödja dom. Därför tänkte jag ta ett djur som inte folk kanske tänker på direkt när dom tänker på utrotningshotade djur. Hela 90% av orangutangerna har dött ut.. NITTIO procent.. Det är en sjuk siffra, därför när jag såg att en ynka 100-lapp i månaden kunde förbättra deras liv, skogens utveckling, förbättra klimatet i de varma länderna men också i Sverige, gjorde att jag bestämde mig för att välja just Orangutangerna.
.
Hemsidorna för Världsnaturfonden och Unicef är verkligen jättebra. De är fint utformade och man hittar mycket lätt fakta. Och det finns mycket mer man kan bli än just bara fadder.
Inom unicef kan du bland annat:
  • Skänka pengar via sms
  • Handla i deras butik
  • Starta en egen insamling
  • Gå med i en UNICEF-grupp
  • Handla i gåvoshoppen
  • Köpa lotter.
Inom Världsnaturfonden kan du även:
  • Skänka pengar via sms
  • köpa saker i WWF-shoppen
  • ge bort ett medlemskap i julklapp
  • hjälpa till vid åter plantering av träd.
Det finns så otroligt mycket jag vill skriva om detta, och jag tror säkerligen att jag glömmer något.. Men, känner ni någon som också är världsförälder eller stödjer världens natur? Jag känner tyvärr ingen som är Fadder, och det är så otroligt synd. Hur mycket är egentligen en 100lapp? VI KLARAR OSS UTAN EN 100LAPP I MÅNADEN. De flesta svenskar gör i vilket fall det, och såklart det finns fattiga i Sverige vi också ska hjälpa.. MEN, ibland är vi allt för bortskämda. Jag spyr nästan på vissa bloggerskor som köper märkes prylar för 10000tals kronor och bara bygger på sitt ego ännu mer. De köper saker bara för att bevisa att de är rika. Personligen, om jag hade varit rik hade jag nog mer lagt pengarna på några intressanta och lärorika resor, välgörenhet, ett fint hem och gåvor till nära och kära. Inte köpa massa(framför allt ONÖDIGA) pryttlar som ska göra att dom anses som viktigare än andra personer. Sånt blir jag bara äcklad av. Vad är meningen med att gå och fixa naglarna en gång i veckan? Vad är meningen med att åka taxi varje dag? Vad är meningen med att köpa väskor för flera tusen kronor? Jag, och de andra kändisarna får inte långvarig lycka av materiella saker. Borde vi inte har lärt oss det vid detta lagret? Såklart pengar betyder mycket och genom att skänka pengar ger jag kanske evig lycka till något barn som äntligen får börja skolan. Men utöver det, är pengar något viktigt? Att kunna köpa en riktigt häftig bil, är det lycka? Det är väl hur man ser det. Jag skulle varit otroligt lycklig om man fick en jorden runt resa. Så den sorts lycka kan jag väl godkänna.. MEN allt detta överflööööd. Detta överdrivna konsumerandet. Usch.
.
Kommer ni ihåg inlägget jag skrev om naturfolken? Att jag ville besöka en sådan familj och leva som dom? Jo.. jag vill det ännu mer nu!
Gör som jag.. stöd dom som inte mår bra varje dag. Dom som har verkliga problem, som gäller deras överlevnad och psykiska hälsa.
Vill du också bli Världsförelder? Klicka då här!
Vill du också bli en djur-fadder? Klicka då här!


Titta bara på dem, är de inte vackra?


-

Vi avslutar detta långa inlägg med en logga på oraganisationen som finns 150länder! UNICEF!Min lördagskväll

Jag tog på mig en blå tröja, en svart skjorta och ett par svarta jeans med stövlar och begav mig till lokalen där Josefin, hennes mamma och mormor hade stor släktträff. Jag hade med mig en egenplockad bukett till födelsedagsbarnen. Mina presenter till josefin(som är en av mina bästa vänner) fick sina i fredags då vi såg på bio tillsammans. Jag möttes av massa trevliga adenholm-släktingar och åt god mat och fotograferade lite. Lite vin senare och otroligt goda kladdkake-kakor med noblesse senare så var jag rätt mätt!!  En trevlig kväll helt enkelt! :)
ARTONÅRINGEN! :D

Söndagsgöra

Hej alla söndagsälskande människor.
-
Jag tror jag har börjat övergå ifrån att hata söndagar till att faktiskt älska dom. Det är min  "gå i sovkläder hela dagen och bara borsta tänderna som fixa till ritual" .. Okej det där lät väldigt äckligt, men en dag i veckan tycker jag absolut man bara ska få finnas till - existera. Men söndagar är ändå en dag då man bara ska ta igen saker man inte har hunnit med i veckan. Jag brukar ha Söndag som träningsdag också, då jag avslutar med en lite längre dusch och fixar naglar å sånt. Ibland bakar jag också, allt för mer helgkänsla. Idag däremot blir det nog inget bak direkt. Jag har fortfarande symtom ifrån svininfluensa vaccinet, så jag hade tänkt att inte träna idag.
-
Jag ska försöka övertala mamma och pappa att hjälpa mig att bli världsförälder och även fadder på naturfonden. Anledningen till att jag behöver hjälp är att jag inte är arton ännu, och därför ska vi greja lite med pengarna å sånt. Men självklart ska jag betala det själv! Jag har nämligen börjat må illa på de olika skillnaderna det finns runt om i världen. Ena dagen läser man på en blogg om tjejer som köper massa onödiga materiella ting, bara för att de kan, bara för att bevisa att de är rika.. sen läser man runt om på nyheterna hur djur utrotas och människor dör av fattigdom. Jag är själv ingen direkt slösare. Jag har aldrig blivit otroligt överflödigt bortskämd av mina föräldrar när jag var liten och det är jag otroligt tacksam för idag. Då hade jag antagligen varit en mycket sämre människa idag. Snobbig, bara brytt mig om materiella saker och pengar. Jag har alltid haft pengar, men kanske inte alltid kunnat köpa ALLT som kommer ut som nytt i butikerna. Jag kanske inte köper så mycket smink som en rik tjej gör, jag kan nöja mig med att ha parfym och mascara på mig på vardagar och sedan sminka upp mig till festligheter.  Men återigen, jag ska försöka fixa så jag kan skänka pengar även innan jag är arton, då kommer människorna det gå till må mycket bättre, och även jag.
Här är länkar: http://www.wwf.se/insamlingsportal/show.php?id=1243792
http://www.unicef.se/varldsforalder/bli-varldsforalder
-
Idag ska jag hjälpa mina föräldrar att städa hela huset helt själv, eftersom dom är dunder förkylda. Jag kommer nog försöka planera min träning lite, och göra lite läxor. Träna på repliker till musikalen jag är med i, och även till luciaframträdandet med teckenspråket som jag ska gå på i en döv gudstjänst. Vilket innebär att vi tecknar sånger på teckenspråk! :) Sen hoppas jag att jag hinner med att göra lite i mitt album åsånt. yesYes. Massa småprojekt som också ska bli klara. Så nu måste jag nog rusa iväg!
-
Låter som en rätt lång och bra Söndag att spendera inomhus! ;D

New Moon.

Någon mer som sätt filmen? Jag tyckte det var en snygg inledning på filmen med den gulbruna stora månen och bokstäverna sakta kom fram! Edward var fortfarande lika snygg och charmig och *dangerous* och Jacob var som ett muskelberg,och ja, den var spännande. Men kanske ett litet förhastat slut. Då filmen slutade var jag helt inne i filmen och inte alls berädd på att den skulle sluta. .. Kankse skulle det vara just så man skulle reagera.

Här är mannen alla tjejer skriker efter! Jag förstår varför jag med gör det :D Vackra människa!
.
.
Idag är jag lite småsjuk efter vaccineringen. Väldigt trött och smärta i armen, men förutom huvudvärken mår jag rätt bra. Det känns bra att ha tagit den i vilket fall som helst. Sen får man hoppas att man inte får fler biverkningar. Idag har jag inte gjort mycket mer än handla lite julklappar. Jag är i väldigt god tid, men jag vet att när jag väl har tid till sånna saker ska jag utnyttja tiden! ;D Ikväll blir det nog att sticka till en stor födelsedagsfest för J, hennes mamma och hennes mormor som fyller "stort" allihopa. Ska nog bli kul, om jag orkar utan att ramla ihop! :)

friendship

Det finns ingen stor chans att jag släpper er. Jag ska verkligen försöka att alltid vara en sån fin vän som ni alltid har varit mot mig. Ni har alltid funnits där, behandlat mig väl när ingen annan har gjort det. Ni är verkligen mina änglar. Sofie du har funnits där i 17 år nu, och Hanna du har funnits i mitt liv i 6 år, Jag älskar verkligen er: Hanna & Sofie.

Det känns skönt att veta att ni finns där, älskar mig och stöttar mig. Ni är mina solstrålar.

Burn this city

Lyssnar nu på följande låt för att rensa huvudet. Några saker har fått mig arg
och några har fått mig glad idag. Det arga delen orkar jag inte ta upp, men den
glada delen vill jag gärna dela med mig av. Vi hade matte och började med PQ
formeln, det roliga var att jag både fattade, och kunde räkna utan köra fast helt.
Fatta glad jag blev :) sedan ska jag även förstora mina egna analoga negativ idag
med fotoklubben, det är också roligt! :) Nu ska jag bara plugga lite innan jag sticker
iväg.
.
Ha det finast!

Vet ingenting.

Vet just nu ingenting. Ja..
Alltså hur jag mår.
Mår jag illa? Hur ont gör huvudvärken?
Vad vill jag göra ikväll.. framtiden.
.
Rastlös, kreativ, trött och ledsen.
Glad. Avundsjuk. Seg.
Jag är nog allt just nu.
Men jag lyckades knäppa några
bilder jag blev rätt nöjd med.
De beskriver väl lite mig, ikväll.
.
.
.

SUCK!

Detta fick jag precis reda på:
Verkar inte som jag "får" sticka iväg och träna yoga.. Lite jobbigt eftersom det ofta brukar blåsa ner en massa skit här ute. Vet inte ännu, men jobbigt för vet inte riktigt vad jag vill göra ikväll. Är rastlös, trött och vill göra massa saker samtidigt. . .
Inget roligt har för övrigt hänt idag, har mest blivit arg för massa nya orättvisor, och tänkt på en massa gamla relationer.
.
.
Nej, nu ska jag fortsätta på att lyssna vidare på Lil Mama, hon gör en glad!! :D

a. j. m

Jag såg dig, du hade verkligen förändrats.
Hur kommer det sig att vi inte längre pratar?
Jag menar, det har ju gått något år nu.

Ditt utseende har förändrats, du har blivit
ännu längre, fått ännu mera muskler.
Är du den kille jag en gång kände?

Din mössa finns kvar men ditt hår är nu mörkt.
Din röst känner jag igen, och dina ögon.

Var det du jag en gång nobbade, som jag
sedan valde att bli tillsammans med?
Som jag sedan inte kunde komma över,
som jag nu gjort, och funderar på igen.

Varför har du förändrats till det du är idag?
Kommer jag se dig i framtiden, eller är vårt
förhållande vi en gång hade numera ett svart
hål i ditt hjärta, som du vägrar att minnas?

Kärlek finns inte kvar, men minnena består.
Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men
du kommer finnas inom mig. Du var ju endå
den första jag släppte in, så nära inpå..

Tiden då det var du och jag. Du knäppte bilden, kvällen jag aldrig glömmer.

En dag full av händelser.

Idag har jag träffat två personer som gjort mig arg, flera som gjort mig ledsen. Men jag har också stött på personer som gjort mig otroligt glad, en som fick mig på bra humör och ja.. Det har väl varit många som fått mig må bra och vissa som har lyckats få mig att bli riktigt arg.
.
Det är otroligt frustrerande för mig, att jag tar emot skit ifrån människor som jag egentligen inte känt så länge, som jag inte behöver älska eftersom jag ibland inte blir behandlad på det sättet jag faktiskt förtjänar. Det som gör mig mest förbannad är att hur folk verkligen kan bete sig på ett sånt omoget vis. Ja, det är faktiskt omoget att ena stunden anses vara glad och nästa stund helt plötsligt är otrevlig mot en. Men som sakt, det är bara ett utvalt exempel på olika aspekter. Jag har en än gång kommit fram till att jag ligger före i utvecklingen. Inte undra på att jag vill ha äldre killar, äldre kompisar och trivs bättre med äldre människor( och nu menar jag äldre= några få år, inte direkt gamlingar xD ..hehe). Mina bästa vänner är äldre än mig, allihop. Det säger ju inte lite.
.
Nej, jag ska fokusera på dom som älskar mig, som bryr sig om mig. Och det vet jag fasiken vilka det är.
.
.
.
För övrigt har jag haft en riktigt lång dag. Missade step up:n idag på gympan eftersom jag har någon lustig förkylning. Min yogalektion gick bra, en av barnen gav mig en present idag :) gulligt! De var gö duktiga pcj koncentrerade sig bra idag. Känner mig stolt! :) Var även på ledarmöte som tog alldels för lång tid..Massa ny information som ska ut till föräldrar och nya datum för olika prova på grejer.. uppvisningar.. projektgrupper... and so on... Mitt huvud har tanketrängsel.
.
.
Nu är det dags att stressa igenom en engelskabok som snart ska vara utläst. Hjälp!!

Tellus

Varför ser världen ut som den gör idag? Hur kommer det sig att vi människor, eller många av oss straffar andra så otroligt mycket. Kan vem som helst bli en mördare? Hur är det att vara mamma till en pedofil? Varför vänder människor ryggen åt, och särskilt åt människor som älskat dom, brytt sig om dem?
.
Något jag funderat på mycket, är människors beteende. Det jag ser är ytterst konstigt är hur folk kan avvisa folk. Folk som har kunskaper som inte får hjälpa till, är ett väldigt bra exempel. Eller människor som ger och ger.. men inte får någonting tillbaka. Hur kan man behandla andra så?
.
Vi borde ta hand om varandra bättre, se till att naturen vi faktiskt lever i, inte sjunker ihop.. inte orkar mer. Jag tror naturen försöker leva i samma tid och rum som vi människor, men att naturen nu kommer slå tillbaka på oss. Om vi människor ska klara oss räcker det inte att ha det som vi har det nu. Mer kärlek, omtanke och lite smarta ideér behöver vi för att kunna ta hand om oss, och vår natur.
.
Jag tror jag börjar komma fram till någon grund för vad jag vill jobba med som vuxen. Antingen är det: Personlig tränare/hälsokonsult. Klimatforskare/klimatföreläsare. Anställd på unicef/världsnaturfonden. Eller kanske fotograf, danslärare, musikexpert.. något sånt hade ju varit kul. Men jag vet..
.
Jag vill göra skillnad.Bra musik!

Linkin Park- Pushing me away
My december
Eskobar - someone new
Lil Wayne - My life
Metro Station - Shake
Linkin Park- Pushing me away
Eskobar - someone new
Lil Wayne - My life
Metro Station - Shake
Linkin Park - my december


Lite fotofeber! :D

Lägg gärna en kommentar nu och ge olika sortes kritik om följande bilder:
div>
-
-
-

ALLA BILDER ÄR FOTOGRAFERADE AV MIG 2009-11-15 OCH FÅR INTE KOPIERAS
ELLER ANVÄNDAS I ANDRA SAMMANHANG UTAN MITT GODKÄNNANDE.

SP och M vs M

Nu är jag hemma ifrån Hässleholm, bjärnum och fittsjö(oj menar vittsjö!!) :D haha. Min helg har minst sagt varit lång, och kort på samma gång. Tänkte berätta lite vad jag har hållit på med! :)
.
Lördag:
Upp stigning alldeles för sent. Gick runt och nynnade, duschade.. åt frukost vid 08.55.. "Vänta lite, skulle inte vi träffas i skolan 09.00"... tänker jag sakta. Började speeda upp tempot lite och blåste tort håret, men var ändå inte stressad för att hinna i tid till Öppet Hus på min skola. Jag brukar alltid gå upp tidigare och stressa, men idag kände jag väl inte för det antar jag för jag var hur lugn som helst.. Jag kom dit och tog på mig en svart tröja med vårt program på ryggen och en snygg namnlapp.. haha. Jag fick svara på massa frågor kring min inriktning ekonomin, och nere på fordon fick vi prova en rolig sak. Jag och Sara hoppade in och satte på oss säkerhetsbältenra i lastbilen, sen välte dom den, alla andra som provat den "simulatorn" skrattade och tyckte den var läskig, jag trodde den skulle vara värre.. men roligt var det! Och just de ja, förutom att äta godis och springa runt och prata med folk så gjorde jag väl rätt mycket nytta i vilket fall som helst :) haha. De olika programmen bjöd på olika små tilltugg, vi samhällsvetare bjöd på clementiner och choklad. Hihi! :)
.
Hem för att äta lite middag och lägga mig i soffan. Fortfarande ingen aning om tiden, nu när katten också låg i mitt knä(hon brukar inte det, hon är lustig den katten) .. I allefall, kom på att jag skulle ringa Josefin, och då säger hon till slut" alltså, louise vi ska köra om en halvtimme och du har inte ens packat ännu?" typ.. Jag bara "oj.. kanske dags att börja då...".. Haha! MEN VI HAN till tåget, som tog oss till Hässleholm.
.
Påvägen dit så fastnade vi i Kristianstad, och tåget blev försenat 10 minuter. Bussen till Bjärnum skulle gå 47.. tåget beräknades vara framme 49.. Ajdå tänkte vi och började göra nya planer hur vi skulle komma till Musikalen. Men när vi var framme flög vi ur tåget och där.. där stod bussen.. MED en massa folk som väntade på att gå in. Jag och josefin jublade och gick in och möttes av en sur busschaufför, men det gjorde inte oss något. hehe. Vi kom fram, efter att ha hoppat av vid rätt hållplats..hehe, och käkade pizza.. Men dom var lustiga, ja.. personalen alltså. Pizzorna smakade inte bra heller, så vi beslöt oss för att sticka därifrån och ta oss till Musikalen.  Väl där, efter en tants vägbeskrivning och efter att fyra tjejer fick följa oss halva vägen så kom vi faktiskt dit!
.
Musikalen bestod av olika dans och sånguppträdande med olika personer som berättade om Michael Jackson och Madonna, blandat med humor och snygga lösningar på att blanda deras musik. Min favorit var när två tjejer var en spegelbild och dansade. De var helt synkade och en otroligt bra koreografi. En annan bra scen var när Kristoffer dansade och gjorde volter, det är han bra på! Några killar dansade en avancerad modern dans stycke också, otroligt bra! Många var bra, och roliga inslag hade den!!
En scen där Kristoffer var med och berättade om de två pop-stjärnorna.
.
Kvällen fortsatte och vi väntade på att Kristoffer skulle komma ut och hälsa och sedan byta om så vi kunde åka hem till han :) Marcus och en tjej till åkte med oss, och vi tog oss ut till Marcus och Kristoffer och tittade lite på film och fjantade oss lite innan vi väl kunde ta och sova. Vackert regn var det också när vi kom hem till dom mitt i natten.
Söndag:
Jag vaknade tidigt och Josse och jag tog oss hem. Vi var lite trötta, men det gick bra! :) Tack till alla trevliga människor vi träffat, och ett stort tack till Kristoffer som alltid är så trevlig och lät oss sova över! :) och såklart till Marcus som körde oss! ;D

Studiofotograferingskurs del 1

Igår var jag och en polare och mötte massa andra fotointresserade och var i en riktig fotostudio och lärde oss mer om ljus och fotografering och gick igenom utrustning osv, även om det var väldigt basic så fanns det otroligt mycket grejer och pryttlar man kunde använda sig av. Nu delar jag med mig av några bilder:

dont drinke and drive.

Hela förmiddagen har vi fått lyssna på olika personer som har fått prata om alkohol och vad som händer när vi dricker och sticker ut i trafiken. Tidigare när man var yngre och polisen och brandkåren informerade om det var det endast att.. "ja många dör, viktigt att inte dricka och köra bil.. blabla..." Idag fick det en helt annan mening. Detta berörde mig ännu mer.
Vi fick se bilder på trasiga kroppar, mammor som grät som berättade att hon fick bära sin dotter i en urna efter en rattfyllerist hade skadat henne och gjorde så hon dog, en man som hade dödat sin bästa kompis och hans ånger och självmordstankar, om en kille som blev påkörd påväg till träningen, om en tjej som hade varit förlamad i 14 år på grund av en rattfyllerist, en dotter som beskrev sin mammas liv och hur mamman blev påkörd och blev förstörd för livet och kunde inte sköta något själv.. Massor av hemska bilder, och särskilt ifrån filmen då många, väldigt många kom ut med tårar i ögonen. Alla detaljer, allt fick en att verkligen förstå hur hemskt det är.
Vi diskuterade efter filmen, och det var verkligen jobbigt, det var väldigt många som var ledsna. Som en sa, det visar bara att man är emotionellt smart eller va de kallade det.. Vi förstod. Jag kommer numera slå ner några av mina kompisar om de ska ut och köra, jag ska iaf till mitt yttersta försöka. Det jag fick se idag var inte trevligt. Det var hemskt. Ambulansföraren som pratade, nämnde t.ex att de ofta får ringa de fullas föräldrar och be dem ta med extra kläder.. anledningen är alltid att de har pissat och skitit ner sig. FY FAN vad hemskt, pinsamt och äckligt och väldigt sorgligt. Jag hade aldrig sätt mina föräldrar i ögonen igen om jag hade blivit så full, usch. Nej, tur man har sluppit sånt.
Alla bilder, alla personliga berättelser, filmsekvenser.. och ifrån filmen var det en ifrån vår stad det just handlade om, och vi vet stället där bilen körde in.. så gör det allt mer verkligt. Usch. Min bror kände dessutom tjejen som dog, det är hemskt. Det är så många i omgivningen runt personerna som blir drabbade också. Familjer, vänner.. bekanta, skolkompisar.. alla.
Snälla, försök få tag på dessa föreläsningar så de kommer till er skola, för det är viktigt. Det har jag verkligen insätt nu.

Korta drag.

Hm.

Blogga?

Typ hänt idag: Köpt trosor, .. eh, hoppat över matteverkstaden, fått information om resa till antingen polen,tyskland,turkiet.. eh.. Fikat med hanna... frusit.. Det var väl allt. Pallar inte blogga. tjaou.Hund,Skolkatalog & Negativ

Mamma kom hem med en söt lite sak till mig. Även om jag ses som den mycket mogna och vuxna tjejen, är det skönt att få en liten gullig present när man är sjuk och känner sig rätt liten.
hahah. Mamma kom även hem med denna:
och här är mina negativ som jag framkallade själv i torsdags:
När vi skulle framkalla fick vi ta ut filmrullen ur kameran, och rulla på
den på en sorts spole, allt i mörker (rätt svårt när man ska klippa av
remsan med en sax när det är kolmörkt). Vi fick lägga i den i en liten
burk som uteslöt allt ljus, och därefter hälla i tre olika vätskor. Den ena
vetskan var till för att framkalla filmen, då fick man stå och vända denna
lilla svarta burken med viss antal sekunder/minuters mellanrum. Därefter
skulle den i med en "stopp" vätska som skulle göra så filmen slutade
framkallas. När väl det var klart så hälldes i ett fix-vätska som skulle göra
bilden fin och klar. Allt tog en väldig tid, men var skit roligt. Nästa gång
ska vi göra pappersförstoringar av våra negativ. Ska bli riktigt kul att se
hur mina analoga-svartvita bilder kommer att se ut på ett vanligt papper!!

Hemma.

Idag är ingen bra dag, eller jo det är det. Jag är  hemma ifrån skolan, men känner mig faktiskt väldigt glad inombords.
Imorse vaknade av att jag skakade, precis som när jag somnade igår. Igår hade jag ingen matlust och idag kände jag mig otroligt svag, och huvudvärken sen igår hade inte släppt. Att behöva stressa omkring i en otroligt högljudd och krävande mijö i skolan var inte direkt passande. Så jag gick och la mig. När jag käkade frukost såg jag på programmet: the biggest loser. Jag kände mig smal. Men blev ännu lite peppad att fortsätta gå ner i vikt.
.
När jag tittade på programmet kände jag mig.. smal? Verkligen smal. Jag ville direkt ut och springa efter programmet.. sen när jag skulle lyfta och lägga ifrån mig fjärrkontrollen kände jag huvudvärken slå emot en och halsen började svida.. aja. Men det mentala är ännu mer på topp nu, särskilt när jag ser dessa bilderna ifrån programmets deltagare:

En liten tupplur.

Lustigt nog har jag sovit mellan halv 5 och halv 7, riktigt skönt. Tror inte jag håller på bli sjuk, utan vissa dagar blir jag sjukt trött efter en lång dag. Körde hårt på gymmet imorse, och det känns som jag varje gång orkar lite mer. Jag är inte uppe på någon nivå då alla bara "wooow", men vill lixom inte förstöra mina musikler med att lägga på alldeles för mycket vikt, när man inte är den typer som gymmar. En gång i veckan på gymmet och en gång hemma, räcker gott och väl för mig. Anser att det bara är löjligt med folk som lägger på så otroligt mycket vikt som dom inte kan kontrollera.
.
Det är många arbeten på gång, och lämnade in ett rätt stort arbete i företagsekonomi idag, kändes otroligt skönt. Nu har jag ett i filosofi också, ska arbeta med det imorgon tror jag. Svenska prov, massor av tyska glosor osv osv har vi också. Det har väl egentligen inte hänt så mycket spännande idag, förutom att jag bytte p-piller som ska vara mer naturliga mot kroppen och inte göra så man går upp lika mycket i vikt och inte får lika många finnar. Känns bra, ännu ett steg i rätt riktning när det gäller en sundare, starkare, smalare kropp! :)
.
Nu ska jag plugga lite, sen ska jag nog ta och titta på film. Måndagar är min enda lediga kväll i veckan, att bara vara hemma en hel kväll.. behövs!!!

Låttips: Earth Song - Michael Jackson

This is it.

"Vårt budskap är att få människor att förstå att kärlek är viktigt. Att vi bara har fyra år på oss att åtgällda vårt naturproblem. This is it. Men vi är en familj, jag älskar er alla."
Något i den stilen var det Michael Jackson sa till alla sina medarbetare i filmen. Han var en underbar människa, även om han såg ut som ett lik i slutet så beundrar jag honom så otroligt mycket. Han var en vacker person, han utstrålade så mycket. Det är så synd att han fick ta så mycket skit, att han fick betala med sitt eget liv för att få igen sina skulder. Det var ju faktiskt sant, han blev större än störst efter sin död. Hans skulder blev inte lika höga längre och mer och mer människor började älska han och förstå det han ville få ut med sitt budskap. Budskapet om naturen och kärleken.
.
Det finns så mycket känslor efter ha sätt this is it, så jag vet inte vart jag ska börja. Jag har även hört att han hade någon lugn-sjukdom som gjorde att hans röst försvagades. Så oträttvist och så hemskt att det ska hända just han. Hans kropp orkade inte med, och han blev hela tiden piskad av medierna att göra fler konserter än vad han egentligen ville. Alla dessa personer som pratade på hans begravning, fanns dom verkligen där och älskade honom när han va vid liv? Hade han någonsin en partner som han verkligen älskade, på riktigt?.
.
Jag tror han var väldigt ensam. Jag är ledsen för hans skull, men jag ska försöka hedra honom så gott jag kan. Jag ska fortsätta försöka jobba för klimatet, försöka få mer kärlek på denna jord och spela hans musik, för han var faktiskt en hjälte. Så mycket pengar han skänkte efter en av sina turner, så ödmjuk han verkade.. All musik han skrev, och kunde. Han var ett musikgeni.

Det där med vikt.

Jag, som så många andra tjejer har gått upp lite i vikt sedan jag började med p-piller. Jag är sur över att det ska vara en sådan biverkning. Det är ännu värre att nu när man gått upp så har man egentligen förbättrat sin träning och mat. Jag tränar många fler gånger och har fler träningssätt, äter mer grönsaker och stressar mindre, endå får man dom där extra kilona .. inte rättvist. Jag gick in på aftonbladet och klickade in på en artikel:
Jag tyckte verkligen hon var skit cool.
Hon gick ner 45 kilo(om jag inte räknat fel).. Och endå hade hon inga förbud?? Jag tror att dom som är otroligt feta, helt enkelt går ner snabbare än dom som bara har några extra kilo. Jag menar, ju längre ner till en ideal-vikt man kommer, desto saktare går man ner. Om man har 50kilos övervikt så går det nog rätt snabbt till en början. Vem vill inte ha en lite finare mage och smalare lår? Det är nog allas tjejers dröm, någon gång i livet.. Det går ju, men samtidigt.. om jag ska gå ner, måste jag dricka bara vatten och inget onyttigt som helst. Det går inte i längden. En sån enkel sak som att äta en macka på morgonen existerar inte för mig om jag ska gå ner, jag går upp jättelätt eftersom jag har en sån ämnesomsättning. Livet är bra orättvist när man har kompisar som äter onyttigheter dagarna i ända.. Men så är det. Men när jag såg denna tjejen fick jag ännu lite inspiration till att bli som för ett år sedan.
Bildskillnader:
Vänster: Juni 08 - Höger: okt 09
Några kilon är kvar, men jag tycker att sålänge jag inte går upp mer, och är lycklig är det det absolut viktigaste. På tal om träning, var ute och övade löpningsteknik, gick lite och sprang 3 km, nöjd. Men sprang så jag mådde illa, hehe. Nu ska jag se på bio!

10 detaljer.

tio saker som faktiskt kan få en att känna lycka, eller känna sig glad av.
-
1. Ligga på en strand mitt i natten med någon man tycker om.
2. Somna till musik som man älskar.
3. Finna nya lösningar på gamla problem.
4. Lära sig självförsvar.
5. Dansa av hela hjärtat och känna sig fri.
6. Känna en försiktig varm kattass på knäet.
7. Vakna upp och känna sig utvilad och glad
8. Att slänga av sig kläderna riktigt snabbt.
9. Att springa en riktigt bra löparrunda.
10. Att få en oväntad komplimang i all stress.
-
Håller ni med mig?
-

Jag tycker det är väldigt många fina detaljer som finns runt omkring oss som betyder väldigt mycket. Läs boken" 12000 saker som gör en glad". Den inspirerar mig. Vissa saker som stod i den var dock väldigt lustiga. Som t.ex "rökt skinka".. om jag inte minns fel. Man bara... okej?
-

Kusiner och sysslingar.

Denna dagen har varit givande. Tog en öl hos min morbro med lite god mat och tårta. Han fyllde år så vi sjöng såklart för honom! Jag fick träffa några av mina kusiner och deras barn på mammas sida som jag inte träffar alls ofta. Fyra stycken barn och så jag (vet inte om jag räknas som barn ännu). Men det var roligt att se dom, senast jag såg dom var dom så mycket mindre :O aja.. i alla fall.. Vi spelade spel, och jag hittade en lite rolig bok. Den handlade om olika saker som gör en glad här i livet. Tänkte göra ett eget lite inlägg om det senare. Innan jag åkte iväg så skickade jag in alla repliker och koreografi till scen 3 på vår musikal. Det börjar närma sig mer och mer, jätteroligt :)
.
.
Här får ni lite bilder!
Tre sysslingar flummar
mina smycken idag.
timer is the shiet.

Min helg i detta tråkiga väder.

Igår var det fredag, och alltså fredagsmys.
Det var en lång dag för mig, började kl 07.00 med en lektion med yoga. Skolan fortsatte med något tråkigt skit med någon passiv form på tyskan.. Svenskan fortsattes med en långtråkig lektion om renässansen och lunchen var väl helt okej. Engelskan var kort och bestod mest av att läsa. MEN musikalen var skit rolig! Vi började med en ny scen och skrev klart nästan hela, och gjorde en hel del koreografi som jag stenhårt ska öva på nu. Så just nu blir det mer och mer träning på framträdandet med teckenspråket(luciatåg) och så musikalen, så mina individuella val kommer nu bli mer prioriterade! Hade superroligt och kom hem till en middag med tända ljus med familjen!
.
Kvällen bestod av att lyssna på massa fina rockballader och tänka mig bort. Lite idol och bara allmänt slappande. Skönt. Tänkte skriva ett lite längre inlägg om fotomötet i torsdags! Nu är det lördag och jag tittar på reprisen av MTV music awards. Just nu är det tokio hotel, inte mina favoriter direkt. Det bästa framträdandet hittentills har absolut varit U2! Men grymt att Green day inlädde galan, mina favoriter sedan jag var typ 12 eller något..
.
Idag ska jag träffa lite släkt på min mammas sida, ska bli roligt eftersom vi inte brukar träffas så ofta. Imorgon blir det bio med mamma. Denna helgen blir inte så mycket mer än det, och träna och göra lite skolarbete. Men jag trivs som jag har det nu!

true rock ballads.

We both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
We've been through this 
Such a long long time
Just tryin' to kill the pain
- Guns n' roses . november rain.how can I explain
the fear you feel inside
cause you were born
into this evil world

what have we become
just look what we have done
all that we destroyed
you must build again
when the children cry
let them know we tried
cause when the children sing
then the new world begins
with love and peace
no more presidents
and all the wars will end
one united world
under god
- white lion . when the children cries.


Wasted days, and sleepless nights 
An' I can't wait to see you again

I need you by my side 
To tell me it's alright
Is this the love that I've been searching for 
Is this love or am I dreaming
- Whitesnake - is this love.

Klimat-smart.

Idag avslutade jag min vaccination mot livmoderhalscancer. Tre sprutor är tagna och nu ska jag inte kunna drabbas. Känns bra, även om jag blev helt varm om kinderna, mådde illa och blev svag i benen. Men det är det absolut värt.
.
Var inte så glad i morse då jag först trodde vi hade sovmorgon, så jag satte mig snällt i biblioteket , men det visade sig att vi hade svenska men ingen kom och hämtade mig, då blev jag frustrerad eftersom vi har prov nästa vecka. Men ändå, det var bara några få på lektionen i vilket fall. Många missförstånd den morgon som gjorde många frustrerade.
.
Det är mycket i skolan, vilket får mig bli otroligt trött. Nästan varje dag är det 08.00-16.00 som gäller. Nu är det ju mörkt när man sticker till skolan och även när man åker hem. På kvällarna är det träning, fotoklubben eller jobba som yoga ledare, (och såklart läxorna, men försöker smälla så många flugor i samma smäll som möjligt, alltså att göra läxor på håltimmar och raster istället).
.
Men idag har jag blivit ännu lite mer klimat smart. En tjej inspirerade mig otroligt mycket på föreläsningen idag. Hon kommer ifrån umeå och en skön dialekt. Hon berättade vissa saker om vårt klimat och om oss människor som jag inte hade en aning om. Otrolig statistik. Visste ni att två av världens rikaste personer har mer pengar än 48 av de fattigaste länderna? Det är hemskt. Det var mycket bra information. Hon skrev en bok som sitt projektarbete, har för mig att den heter "vem fan bryr sig". Hon tog upp ur många olika vinklar, och var en otroligt bra föreläsare. Jag gick fram till henne efteråt och ställde lite frågor. En underbar person, nu vill jag kämpa för klimatet, för hon visade att det inte är så jävla tråkigt som många av böckerna med massa siffror och tråkiga texter faktiskt visar. Det finns mer och allt är inte så krångligt.
Här hittade jag en länk: http://www.nannymaja.se/Om_Boken.html
Nu ska jag strax på fotomöte. Idag ska vi lära oss att framkalla bilder på riktigt sätt med massa vätskor och mörkerrum. SKA BLI KUL :D men först ska jag gå dit och få dagens lilla träning, tjaoou!!

En lång onsdag, tyvärr.

Onsdagar är min lilla heliga dag. Oftast enligt schemat slutar ja 13.25.. SKÖNT. Men idag blev det ändring på det. Jag skrev prov och fick sluta tidigare.. Men vi skulle ha en föreläsning halv två så mellan halv 12 och halv 2 gjorde jag och M lite läxor, så slapp man ju det i vilket fall. Föreläsningen var bra, det handlade om utbytare som berättade hur deras resor hade varit. Jag vill gärna åka på ett till utbyte, och gärna till ett engelskt språkigt land denna gången, men som sagt, det kostar ju...
.
Inte nog med att jag hade föreläsning som gjorde att jag slutade sent, jag hade UTV-samtal med, så jag fick vänta en timme efter föreläsning innan mamma kom och vi gick in till min mentor. Men jag han titta lite bloggar och skriva lite till på min inlämning i filosofi, så nu fick jag iaf lite av det gjort också. Men utvecklingssamtalet gick väl bra. Diskuterade en lärare jag har i två ämnen som är väldigt dålig. ja, dålig är rätt ord. Annars var allt bra, men missnöjd med betygen eftersom de är orättvist satta. Aja, livet suger väl hårt ibland antar jag.
.
Nu ikväll har jag haft fullt upp. Jag kom hem och åt, och duschade. Jag for iväg till yogan och idag fick jag hjälpa till att undervisa fortsättningskursens deltagare på yogan. Vi provade lite nya positioner och det var givande, roligt och helt insane. Ibland undrar man hur många sätt man kan böja, vrida, spänna, lyfta och sträcka på sin kropp.. hihi.
Här ska ni faktiskt få en yogalåt!
Denna sorts yogamusik har vi inte alls ofta, alltså trummor och liknande är inte alls vanligt när man yogar. Men denna var rätt bra, även om den var lite mer"musik" och inte bara ett skönt bakgrundsljud.

Jag har blivit inspirerad - igen!

Nu var jag inne och läste lite på www.marathon.se, och har blivit riktigt inspirerad till att börja springa igen. På hemsidan står det mycket bra, och ni som tycker om att träna, och framför allt springa och löpträna - klicka här. Det stod även att man egentligen inte går ner i vikt förens man sprin ger i en timme flera gånger i veckan. Det är kanske därför jag inte går ner så mycket som jag vill, eftersom jag mestadels springer efter en sträcka och faktiskt inte tiden. Det brukar bli ca 35 min, och då är jag inte helt slut. Så jag kanske borde börja springa mer! Ett annat problem med vikten tror jag har och göra med mina små idiotiska p-piller. Många vänner till mig har också gått upp i vikt av de jag tar, så jag har bokat tid för att byta dem, då hoppas jag på mer resultat!
Det har varit mycket snack runt om mig, ex idrottslärarna , böcker och bloggar jag läser, om att få ut mer av sin träning, styrketräna rätt och massa.. och jag tror det har hjälpt mig också. Jag vill verkligen träna och ha roligt, oftast är det roligt.. men som ni vet, ibland vill jag man bara sätta sig i sängen med lite ostbågar.
,
På tal om ingenting.. jag klarade matteprovet. JAG KLARADE DET! Blev dock besviken att jag gjorde så många pinsamma slarvfel, så om jag hade fixat dom hade jag kanske fått ett högre beytg. Men jag klarade det, och fan vad nöjd jag blev.
.
Nu är det dags för att läsa på till provet som är imorgon. Tycker inte det är så svårt, men ja.. min lärare lyckas alltid göra konstiga och lustiga prov....

Den stora resan.

Jag har just nu blivit helt fast i en serie som faktiskt redan är avslutat, men som jag inte han följa  när den gick på tv.
Serien heter : den stora resan. Det handlar om tre familjer som får besöka tre olika naturfolk runt om i världen och leva som dom. När jag ser på serien på svt -play, så önskar jag bara ibland att jag inte var så materialistisk och bortskämd. Jag är inte en uppblåst bortskämd snorunge. Men saker som en freesbee, en jojjo, dator, mobil.. dom har ingen aning om vad det är. Det har jag, som en självklarhet i ett svenskt hem, och just nu..känns det meningslöst.
.
Jag blir fascinerad av att ser serien, det får en av vilja besöka naturfolken själv. Stressen existerar inte. De håller ihop som en familj. En sak som jag verkligen blev chockad över är, hur de ser på giftermål. Många av folkens män har flera fruar, skaffar barn tidigt, och man ser aldrig den där förälskelsen. Det känns som de bara gifter sig för att kunna skaffa barn, för att sedan föra alla kunskaper vidare. Väldigt annorlunda gentemot Sverige, då man helst ska ha träffat den rätte redan som väldigt ung. De lever verkligen med naturen.
.
Det är många saker som berör mig när jag ser på serien, och jag önskar av hela mitt hjärta att jag får besöka olika kulturer. Många många olika, och lära mig. Att lära mig mer om livet.
Just nu har jag egentligen ingen skrivlust. Jag känner att om jag hade sluppit och knappra hade jag kunnat skriva hur mycket som helst om detta ämne. Kanske kommer jag återkomma till det.
Men jag vill åka iväg, upptäcka, känna och förstå.
(klicka för större bild)
http://svtplay.se/t/113618/den_stora_resan

Idag är jag stolt.

Jag cyklade hem, och var glad. Även om det var skitväder, jag var trött och hungrig och allt.. så kände jag mig jävligt glad och stolt! Dels för att jag inte är lika deppig som jag brukar vara vid denna årstiden, men också att jag helt självmant och individuellt var ute och sprang på håltimmen idag. Det gick bra(även om jag kunde tagit i lite mer kanske) Men jag sprang på i 30min, och gick sedan in och duschade. Kändes mycket bra.
Ikväll ska jag faktiskt bara mysa, har typ inget skolarbete alls denna veckan. YES!
.
Här får ni en bra låt som jag har lyssnat sönder på typ hela dagen:

test

Följ min blogg med bloglovin

Första november

Idag är det alltså november. Det märks utomhus.. :/ Lite tråkigt är det. Men endå väldigt mysigt.
Idag har jag hittentills hunnit rensa garderoben, skrivbordet och städat mitt rum. Känns väldigt bra! Sorterat mina skor och har bara vinterskorna framme nu. Sminket har städats och ja, det är väl bara jag själv som är kvar nu. Ska ta en lång dusch och en ansiktsmask åså. Designen har också fixat till och är numera lite höstig. Jag blir nöjdare och nöjdare måste jag säga. Har även lagt till egen bloglovin-ikon av min egna bild som ni ser nedan!
.
jag har lite kvar att göra denna söndag innan jag kan slå mig till ro!
Här får ni några till bilder ifrån den senaste veckan.

RSS 2.0