dont drinke and drive.

Hela förmiddagen har vi fått lyssna på olika personer som har fått prata om alkohol och vad som händer när vi dricker och sticker ut i trafiken. Tidigare när man var yngre och polisen och brandkåren informerade om det var det endast att.. "ja många dör, viktigt att inte dricka och köra bil.. blabla..." Idag fick det en helt annan mening. Detta berörde mig ännu mer.
Vi fick se bilder på trasiga kroppar, mammor som grät som berättade att hon fick bära sin dotter i en urna efter en rattfyllerist hade skadat henne och gjorde så hon dog, en man som hade dödat sin bästa kompis och hans ånger och självmordstankar, om en kille som blev påkörd påväg till träningen, om en tjej som hade varit förlamad i 14 år på grund av en rattfyllerist, en dotter som beskrev sin mammas liv och hur mamman blev påkörd och blev förstörd för livet och kunde inte sköta något själv.. Massor av hemska bilder, och särskilt ifrån filmen då många, väldigt många kom ut med tårar i ögonen. Alla detaljer, allt fick en att verkligen förstå hur hemskt det är.
Vi diskuterade efter filmen, och det var verkligen jobbigt, det var väldigt många som var ledsna. Som en sa, det visar bara att man är emotionellt smart eller va de kallade det.. Vi förstod. Jag kommer numera slå ner några av mina kompisar om de ska ut och köra, jag ska iaf till mitt yttersta försöka. Det jag fick se idag var inte trevligt. Det var hemskt. Ambulansföraren som pratade, nämnde t.ex att de ofta får ringa de fullas föräldrar och be dem ta med extra kläder.. anledningen är alltid att de har pissat och skitit ner sig. FY FAN vad hemskt, pinsamt och äckligt och väldigt sorgligt. Jag hade aldrig sätt mina föräldrar i ögonen igen om jag hade blivit så full, usch. Nej, tur man har sluppit sånt.
Alla bilder, alla personliga berättelser, filmsekvenser.. och ifrån filmen var det en ifrån vår stad det just handlade om, och vi vet stället där bilen körde in.. så gör det allt mer verkligt. Usch. Min bror kände dessutom tjejen som dog, det är hemskt. Det är så många i omgivningen runt personerna som blir drabbade också. Familjer, vänner.. bekanta, skolkompisar.. alla.
Snälla, försök få tag på dessa föreläsningar så de kommer till er skola, för det är viktigt. Det har jag verkligen insätt nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0