JAG SKA BLI..

Nu skriver jag om detta inlägg för andra gången. Otroligt jobbigt då jag precis var färdig och allt försvan.
.
Den stora nyheten jag har att berätta är att jag numera kommer att bli Världsförälder och Fadder åt Orangutangerna! Visst är det häftigt? Det måste ni hålla med om. Min själ, mitt liv känns ännu mera meningsfullt när en av mina små drömmar har gått i uppfyllelse. Tanken på att stödja andra som har det svårt har alltid funnits där, och nu efter flera år har tiden kommit. Jag, med mina egna inkomster kommer att betala 200kr i månaden till Unicef och Världsnaturfonden WWF. Båda organisationerna har ett 90-konto som då garanterar att pengarna kommer användas till rätt saker och att de verkligen kommer fram. Jag kommer hjälpa barn att få en tryggare framtid, samt att de som jobbar inom unicef också ska jobba för att förhindra spridningen av hiv och aids samt våld i samhället. Att barnen ska få det lite bättre, gör mig så otroligt glad. När jag är fadder till orangutangerna hjälper jag också till med skogen, och det i sin tur förbättrar klimatet där, som sedan påverkar Sverige.
.
.
Jag var först osäker om jag skulle välja att bli isbjörnsfadder eller tiger fadder. Jag önskar jag kunde ge hur mycket pengar som helst till alla sorts djur, men jag förstod snabbt att jag måste välja ett till en början. Jag resonerade såhär: Det har gått mest reklam om isbjörnen och tigern, därför antar jag att människor som väljer att stödjer kommer att stödja dom. Därför tänkte jag ta ett djur som inte folk kanske tänker på direkt när dom tänker på utrotningshotade djur. Hela 90% av orangutangerna har dött ut.. NITTIO procent.. Det är en sjuk siffra, därför när jag såg att en ynka 100-lapp i månaden kunde förbättra deras liv, skogens utveckling, förbättra klimatet i de varma länderna men också i Sverige, gjorde att jag bestämde mig för att välja just Orangutangerna.
.
Hemsidorna för Världsnaturfonden och Unicef är verkligen jättebra. De är fint utformade och man hittar mycket lätt fakta. Och det finns mycket mer man kan bli än just bara fadder.
Inom unicef kan du bland annat:
  • Skänka pengar via sms
  • Handla i deras butik
  • Starta en egen insamling
  • Gå med i en UNICEF-grupp
  • Handla i gåvoshoppen
  • Köpa lotter.
Inom Världsnaturfonden kan du även:
  • Skänka pengar via sms
  • köpa saker i WWF-shoppen
  • ge bort ett medlemskap i julklapp
  • hjälpa till vid åter plantering av träd.
Det finns så otroligt mycket jag vill skriva om detta, och jag tror säkerligen att jag glömmer något.. Men, känner ni någon som också är världsförälder eller stödjer världens natur? Jag känner tyvärr ingen som är Fadder, och det är så otroligt synd. Hur mycket är egentligen en 100lapp? VI KLARAR OSS UTAN EN 100LAPP I MÅNADEN. De flesta svenskar gör i vilket fall det, och såklart det finns fattiga i Sverige vi också ska hjälpa.. MEN, ibland är vi allt för bortskämda. Jag spyr nästan på vissa bloggerskor som köper märkes prylar för 10000tals kronor och bara bygger på sitt ego ännu mer. De köper saker bara för att bevisa att de är rika. Personligen, om jag hade varit rik hade jag nog mer lagt pengarna på några intressanta och lärorika resor, välgörenhet, ett fint hem och gåvor till nära och kära. Inte köpa massa(framför allt ONÖDIGA) pryttlar som ska göra att dom anses som viktigare än andra personer. Sånt blir jag bara äcklad av. Vad är meningen med att gå och fixa naglarna en gång i veckan? Vad är meningen med att åka taxi varje dag? Vad är meningen med att köpa väskor för flera tusen kronor? Jag, och de andra kändisarna får inte långvarig lycka av materiella saker. Borde vi inte har lärt oss det vid detta lagret? Såklart pengar betyder mycket och genom att skänka pengar ger jag kanske evig lycka till något barn som äntligen får börja skolan. Men utöver det, är pengar något viktigt? Att kunna köpa en riktigt häftig bil, är det lycka? Det är väl hur man ser det. Jag skulle varit otroligt lycklig om man fick en jorden runt resa. Så den sorts lycka kan jag väl godkänna.. MEN allt detta överflööööd. Detta överdrivna konsumerandet. Usch.
.
Kommer ni ihåg inlägget jag skrev om naturfolken? Att jag ville besöka en sådan familj och leva som dom? Jo.. jag vill det ännu mer nu!
Gör som jag.. stöd dom som inte mår bra varje dag. Dom som har verkliga problem, som gäller deras överlevnad och psykiska hälsa.
Vill du också bli Världsförelder? Klicka då här!
Vill du också bli en djur-fadder? Klicka då här!


Titta bara på dem, är de inte vackra?


-

Vi avslutar detta långa inlägg med en logga på oraganisationen som finns 150länder! UNICEF!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0