Jag ska bli bättre

Är lite trött på mina vanor just nu.
Borde träna ännu hårdare och längre pass,
äta ännu mindre helggodis och njuta av livet
ännu mer. Jag blir rasande på mig själv ibland..
Men jag ska klara det, jag ska uppnå mina mål.
Lyssnar på en väldigt bra låt på spotify: Jan Johansen - sista andetaget.
En gammal och bra låt, synd bara att den inte finns i en nyare version med någon
annan sångare. Men den är väldigt bra tycker iaf jag. Sök på den på youtube!

HALLOWEEN!!

Här kommer massa bilder! :) Sedan fredags och nu lördags.
Det har blivit skräckfilm, spökrundor, halloweenbakning, spökhistorier och utklädning.
Mohahah!!
'

En skön fredag!

Idag har jag haft en otroligt skön dag! Jag gick upp redam kl 06.00 för att möta upp de andra som skulle Yoga kl 07.00! Otroligt skönt, lite mildrare pass på morgonen också. Jag och min underbara tränare malin stannade kvar och åt lite frukost. Jättemys nu när man har filtar och ljus åså. En jättebra start på morgonen! :D
Jag tog även kort på henne till en sak hon skulle göra på jobbet. Här är en lite rolig bild. Jag vet inte hur eller varför jag tog den .. hehe!
När jag hade fotat klart åkte jag ner och handlade lite, fick med mig ett nytt hårspray också. Skit bra eftersom det andra var slut. Det luktade lite natur och frukt men verkar funka bra dessutom! :) Är 37 spänn dyrt för ett hårspray???
.
I vilket fall som helst så kom jag hem och satte mig vid tvn och åt en stor frukost och kollade på Kill Bill! Jag sov sedan en liten stund, det är verkligen lyxkänsla .. att få lägga sig när man är trött, även om det är mitt på dan! Så jag låg och sov lite. Sedan gick jag ut och gick en rask promenad i ungefär 40min, det kändes bra.. för ikväll.. då ska jag och josefin ha halloween kväll!!! Det ska bli skoj, mycket gott också. Vi ska baka lite åså, ni ska få seee senare i något inlägg.
.
Nu ska jag göra mig iordning och packa lite, sen tar jag cykeln till Josefin! Ha det finast.

Galen kväll.

Ikväll har jag träffat gamla kompisar, ett gäng som vi nästan hela tiden umgicks för ett tag sedan, men vi fortfarande gör men att alla är väl lite mer utspridda, har bytt partners å lite så.. Men nästan alla ifrån den gamla goda tiden träffades och käkade tacos och kollade på gamla bilder denna oktober kväll. En bra kväll helt enkelt! <3
Fick tyvärr inte med alla. Men sånt är livet.

Mina skolfoton har kommit!!

'
Aja, bara återvända till plugget.
Hatar att uttala det ordet på ett lov!!

Tusen Strålande Solar.

Nu har jag läst ut en riktigt bra bok.

Jag tror jag har kommit i någon period då jag läser otroligt mycket. Denna gången var det en bok skriven av: Khaled Hosseini. Jag blev otroligt tagen av boken. Det handlar om afganistan och länderna runt omkring. Hur folk egentligen lever. Han kommer ifrån Kabul, och skriver med en otrolig inlevelse. Ett parti fastnade jag starkt för. Såhär står det:
"Från varje lastbil dånade ett tillkännagivande ut via högtalare, först på persikska sedan på pashto. Samma tillkännagivande hördes ifrån moskéernas högtalare och på radion. Budskapet fanns också tryckt på flygbkad som vräktes ut på gatorna. mariam hittade ett på gården.
Budskapet:
Vårt watab heter från och med nu Islamiska emiratet Afganistan. Här följer de lagar som vi ämnar tillämpa och som du ska lyda:
Alla medborgare måste be fem gånger om dagen. Den som under bönetid blir ertappad med att göra något annat kommer att pryglas.
Alla män måste låta skägget växa. Korrekt längd är minst en knytnäve mätt ifrån hakan. Den som inte fogar detta kommer att pryglas.
Alla pojkar måste bära turban. Från första till sjätte klass ska alla pojkar ha svart turban, i högre klasser ska de ha vit. Alla pojkar måste bära islamska kläder. Skjortor måste knäppas upp i halsen.
Det är förbjudet att sjunga.
Det är förbjudet att dansa.
Det är förbjudet att spela kort och schack. Det är förbjiudet att ägna sig åt hasardspel och att flyga drake.
Det är förbjudet att skriva böcker, titta på film och måla bilder.
Innehav av undulat bestraffas med prygel. Fåglarna kommer att dödas.
De som stjäl kommer att få handen avhuggen vid handleden. Om man själ ytterligare en gång kapas foten av.
Icke-muslimer får inte utöva sin religion på platser där muslimer kan se dem. Den som ertappas med detta kommer bestraffas med prygel och fängelse. Om en icke-muslim ertappas med att försöka omvända en muslim till sin reiligon blir straffet döden.
Lystring alla kvinnor:
Kvinnor bör hålla sig hemma dynet runt. Det passar sig inte för kvinnor att ströva runt på gatorna utan mål. Om en kvinna trots går ut måste hon åtföljas av en mahram, en manlig släkting. Den kvinna som ertappas ensam utanför hemmet kommer att pryglas och skickas hem.
Kvinnor får inte under några omständigheter visa sina ansikten. Utomhus måste alla kvinnor bära burqa. Straffet för att inte göra det är kraftig prygel.
Det är förbjudet att använda smink.
Det är förbjudet att bära smycken.
Det är förbjudet att bära utmanande kläder
Kvinnor får bara yttra sig om de blir tilltalade.
Kvinnor får inte ta ögonkontakt med män.
Kvinnor får inte skratta så att andra hör det. Straffet för att skratta på offentlig plats är prygel.
Det är förbjudet att måla naglarna. Straffet för att göra det är att få ett finger avkapat.
Flickor får inte gå i skolan. Alla flickskolor ska omdedelbart stängas. Det är förbjudet för kvinnor att arbeta.
Kvinnor som befinns skyldiga till otrohet kommer stenas.
Lyssna. Lyssna noga. Lyd. Allah-u-akbar."


Jag kan ärligt talat inte förstå detta. Denna lilla texten kommer ur boken, författaren är ifrån staden och vad man tidigare hört och sätt, kan jag mycket väl tänka mig att allt detta en gång, och delvis fortfarande gäller. Burqa har man ju tidigare sätt, och att kvinnorna blivit misshandlade. Jag har aldrig varit i dessa länder de handlar om, jag vet inte exakt hur människorna i dagens läge lever. Men en sak vet jag, och att dessa regler som antagligen finns(jag tror boken är sann/någon sorts av självbiografi) en sak vet jag, detta är fruktansvärt fel!
Jag blir så fruktansvärt arg, reglen om att inte få skratta?! Det är ju patetiskt. I boken är det talibanerna som har tagit över landet och satt upp dessa regler. Att kvinnor blev/blir kränkta så mycket är helt ofattbart. Varför ska en muslimsk kvinna följas av en manlig släkting om hon ska gå ut?
.
I boken stod det också att talibanerna trodde att kvinnornas hjärnor var sämre än männens eftersom västerländska forskare hade bevisat det. Bullshit bokstavligen. Jag tänker inte ens kommentera det vidare, det är ju så fruktansvärt hemskt att ett helt mansfolk kan tro på något sådant. Varför skulle inte icke-muslimer få utöva sin religon? I grund och botten tror vi på samma sak, bara på att vi ser olika på det och utövar det olika på olika sätt. Förbjudet att sjunga., dansa? Vad kan det var för hemskt med det, enligt talibanerna?? Vad är det för tänkande när det gäller att män alltid ska ha skägg? Dom som inte kan odla skägg så bra, dödas dom då? Ibland undrar man ju, hur dom i praktiken tänker.
.
Jag kommer inte därifrån, jag har inte växt upp med deras religon, och man ska inte dra alla människor över en kam. Men jag förstår inte hur dessa regler kan gälla. Jag försöker hitta olika aspekter och vinklar på hur dom kan ha tänkt. Det enda jag lite kan förstå är när det gäller utmanande kläder. Om man har en man så behöver man inte hålla på och vara lite slampig(då menar vi extremt utmanande kläder, så klart man ska vara snygg och sexig!!) men att vara lite"slampig" emot andra män. MEN alla andra regler, mår jag dåligt av att läsa. Hur kan det i hela världen ens införskaffas. Varför skull det vara fel att roa sig? Varför skulle det vara fel att bara be fyra gånger om dagen istället för fem?!?! I boken stod det dessutom att sjukhusen bara tog emot män när talibanerna styrde. När kvinnorna kom in med sina män och skulle föda, fick det knappt någon hjälp. Att kvinnor hade så lite att säga till om får mig att börja må illa. Jag vill förändra detta.
Hur när, kommer jag klura ut.
.
Nu när jag sitter och skriver detta kommer två väldigt passande låtar ut ifrån mina högtalare:
Michael Jacksons låtar: Who is it & Heal the World.
There Are Ways
To Get There
If You Care Enough
For The Living
Make A Little Space
Make A Better Place...
Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race
There Are People Dying
If You Care Enough
For The Living
Make A Better Place
For You And For Me
If You Want To Know Why
There's A Love That
Cannot Lie
Love Is Strong
It Only Cares For
Joyful Giving
If We Try
We Shall See
In This Bliss
We Cannot Feel
Fear Or Dread
We Stop Existing And
Start Living.
There Are Ways
To Get There
If You Care Enough
For The Living
Make A Little Space
Make A Better Place...
Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race
There Are People Dying
If You Care Enough
For The Living
Make A Better Place
For You And For Me
If You Want To Know Why
There's A Love That
Cannot Lie
Love Is Strong
It Only Cares For
Joyful Giving
If We Try
We Shall See
In This Bliss
We Cannot Feel
Fear Or Dread
We Stop Existing And
Start Living
And It Doesn't Seem To Matter
And It Doesn't Seem Right
'Cause The Will Has Brought
No Fortune
Still I Cry Alone At Night
Don't You Judge Of My Composure
'Cause I'm Bothered Everyday
And She Didn't Leave A Letter
She Just Up And Ran Away

Höstbilder 09 DEL ETT

Slumpmässiga valda bilder ifrån idag. Kommer mer när jag orkat redigera :D

MIN OTURSDAG.

Det finns vissa saker jag inte vill nämna idag som är privat som inte har varit bra. Allvarligt & sorgligt och inte ett dugg kul. därför kommer jag berätta om de flesta andra otroligt jobbiga sakerna som hänt idag.-

Jag upptäckte att jag hade punka på bakdäcket på min moped. Resultatet blev att jag och josefin blev försenade två timmar och tillslut fick ta bussen. Molnen kom fram eftersom vi var försenade. Ännu mera otur. Förutom att mina glasögon gick helt sönder och vi pratade om en person som faktiskt satt i bussen gjorde inte min dag bättre. Men vi har haft otroligt roligt, och fått en del bra bilder. Men som sagt, detta har inte varit min dag och jag hoppas verkligen att morgondagen blir mycket bättre.

Jag ska försöka yoga lite ikväll. Yoga gruppen på onsdagarna (avancerade) är så jädra trevliga och på bra humör så när jag går därifrån så har jag förhoppningsvis skingrat mina tankar och mår lite bättre både i kropp och själ.

Dags att stänga ner.

Nu idag har jag mest gjort saker som jag inte egentligen ska. Det är väldigt frusterande. Men även om jag fastnat både vid datorn och massa andra onödiga grejer så känns det rätt bra att jag fixat lite till på min design!
Just nu sitter jag och skriver på min önskelista. men även planerar för fotograferingen tills imorgon. har även försökt på mig att göra en hårrosett efter denna tjejens video:
Resultat: JAG LYCKADES :) dock har jag ännu lite förkort hår och lite för uppklippt. Men jag lyckades, dessvärre glömde jag ta en bild, och det kom jag på nu när jag sitter här i enbart en vanligt toffs. Damn!
.
Nej nu ska jag göra lite nytta. Mår lite illa också så lite thé och en bok skulle ju inte skada nu! :) Nu är det dags att stänga ner datorn minsan..

Halloween will soon be here..

Jag funderar på att byta mina färger till något mer brunt, orange, rött och grått.. Nu när det höst och dessutom Halloween! Jag ska fira halloween, absolut att jag ska! Varje år sedan jag föddes har vi i familjen eller jag själv firat halloween. Tidigare år har jag och min vän varit sådana där lekledare på hennes syrras halloween-kalas. Det är rätt roligt. Jag trivs verkligen med barn :D annars har jag festat lite smått med polare åså.
Nu detta året hade jag tänkt rikta in mig på att baka eller laga något i halloween stil! Jag ska träffa en polare och om det är fler som har tid som vi känner lär dom med haka på oss!
Här har vi några recept ifrån matklubben.se(jag vet, jag är en mat-nörd). Lite roliga idér som jag stötte på:
(miniatyrer, alltså - KLICKA)
Mitt användar-namn på denna lilla gulliga sida är såklart: feelthemusic.

Im inspired.

Jag har äntligen blivit inspirerad.
Man tittar runt på många bloggar, och min stora förebild har varit emelie ohlsson väldigt länge. Jag avgudar hennes bilder, och hennes sätt. Jag är en kameranörd själv, så hon är ett perfekt förebild. Stinalee har också varit min förebild, för hennes sätt att skriva framför allt. Hon är nog som en liten extramammy för alla här i bloggvärlden. Alla och alla.. nu finns det ju idioter som inte riktigt växt upp och fattat vad livet handlar om som inte tycker om hennes blogg, men dom skiter vi i just nu :D Men det jag tänkte komma till var att: Nu har jag definitivt utökat lite. Jag läste om ett inlägg Gaybloggaren hade skrivit, om en som hade kommenterat hans "hiss eller diss" med ett videoinlägg. En grym och annorlunda tjej ifrån norr, Rödräven kallas hon, och även om hon inte alls liknar mig, så kan jag inte sluta att tycka om hennes sätt i inläggen och hur hon står upp för sig själv. En störtskön dialekt som jag med önskar att jag hade.
.
Jag har kommit fram till att min blogg är rätt tråkig. Jag har ingen speciell nisch. Inga speciellt bra musiktips, och det mesta skriver jag för mig själv. För att jag ska minnas. Detta är ju min dagbok! Men jag borde bli bättre, mycket bättre! Men jag förstår inte hur alla har en sån tid?! Jag hade mer än gärna lagt upp ännu mer recept, musiktips, viktiga diskussioner, roliga udda inlägg och massa annat.. MEN hur hinner alla?!?!.
.
Jag skriver inte särskilt kort eller avancerat. Det mesta jag skriver, skriver jag som om jag skulle stått framför dig och sagt det precis till ditt ansikte. Därför kan mina inlägg ofta bli väldigt långa, men också personliga.
Jag vill utveckla min blogg, och det hela tiden. Jag har inte många kompisar själv som bloggar, men jag har absolut fastnat för det. När man kommer in på min blogg ska man verkligen känna att man är välkommen, att man möter en tjej som är charmig, rolig, annorlunda och sig själv. Bloggen ska vara lite cool och kaxig, men samtidigt komma ifrån en väldigt omtänksam och "smart" tjej. Host , det senare kan vi ju diskutera :D Jag vill framstå som den tjej som har många drömmar och är ambitiös. En dag, ska jag verkligen få er läsare att känna det när ni klickar in hos mig. För blogga, det är något jag verkligen tycker är kul.

Allmänt lustig dag.

Sov dåligt hos hanna. Beslutsångest när det gällde både jeans,skor och fikat.. Allerginysningar och gav upp lite på boxningen. Har ännu inte gjort klart mitt album med bilder. Känner mig rätt värdelös. Men vafan :D
.
Jag orkar inte alltid göra allt, vara så perfekt och så hiiimla duktig. Jag har haft en rätt bra dag endå. Hanna och jag var hemma hos Cristoffer och hans lägenhet igår och tittade på film. Den var faktiskt rätt okej! Trevlig kväll!
.
Idag har jag och mamma varit på stan, och jag hittade lite grejer. Jeansen och skorna är jag fortfarande lite osäkra på, men det är jag alltid eftersom jag inte köper sådant så värst ofta. Det är väl inte värre än att skicka tillbaka det lixom :D Vem bryr sig om 100år!. Jag och mamma hade trevligt endå, även om båda var väldigt trötta.
.
Jag har varit ute och tränat också. I skymningen tog jag cyklen och spinnade allt vad jag hade 8km på en lång runda med backar som sög musten ur en. Jag hade på mig min underställ-tröja. Ett riktigt bra köp den kan jag ju tala om!

Jag har även planerat lite till Halloween till Josefin. Det blir nog bra endå även om det inte blir värsta störtsta festen. Hihi. Lite skräckfilm, läskig matlagning och så blir det i vilket fall och det kommer bli superfun ;D
.
Förutom att ha lagat middag och rensat upp lite i mitt rum så har jag faktiskt inte gjort så mycket mer... Jag tar det rätt lugnt nu på lovet. Men allt börjar smyga sig på, massa krav. Hundra saker finns att göra i mitt huvud men jag väljer att bara göra saker som jag faktiskt tycker om att göra. Det behöver jag.

SöNDAG

Idag känner jag mig mycket piggare!
En lördag som bestod av att sova, läsa, se på tv, titta på ösregn och surfa på datorn. Senare mot kvällen cyklade jag och josefin in till stan för att fota lite, köpa lördagsmysgodis och få lite frisk luft :) Vi tittade på filmen "the reader". Jag vet inte vad jag ska säga om den. I början var den rätt komisk, sedan lite seg, sen väldigt romantiskt och väldigt sorglig. Ni borde se den och bedöma själva! :)
.
Jag har även uppdaterat min design lite, lagt till en större ikon, byt lite färger och ändrat plats på vissa saker! Jag blev nöjd, men den kan alltid förbättras!
.
Bildbomb sedan igår ska jag med lägga ut, nu ska jag fortsätta städa mitt rum!
.
.
.
.

Nackont.

Min nacke är förstörd. Vet ni varför? JO för det enda jag har gjort idag är att ha kollat på tv, läst och suttit vid datorn. Snacka om att få ont. Jag är en sån person som aldrig ha sådana här dagar, och när det händer är när något ställts in eller om jag är sjuk. Idag har faktiskt en sak ställts in. Nämligen en danskurs. Han är världens duktigaste dansare inom dancehall! Sick n head är hans namn, och jag skulle egentligen gått på en av hans kurser idag. Alltså , åkt tåg och dansat hela dagen. Jag skulle ungefär varit hemma vid denna tiden, men kursen ställdes in. Väldigt synd tyckte jag och många andra! Med andra ord så har jag haft rätt tråkigt idag. Men jag tror jag behöver sådana här dagar, för att orka med. Det ösregnar ute och har gjort det sedan kl 09.00 imorse. Men jag funderar på att ta mig ut och gå en sväng, ner till någon butik i stan. Köpa mig något och lyssna på lite musik. Jag har faktiskt ingen lust att träna, eller ska jag.. hm.. Jag får fundera.

Europe

En mycket bra låt ifrån Europe och deras nya platta. Skön att vakna till, sådär på lördagsmorgonen tycker jag!
Fredagen igår var till sin belåtenhet, även om den var mycket seg i början. Men fredagen avslutades med en bra musikallektion då vi bara dansade, riktigt skoj! Kvällen bestod av att ha en egen "feel-good-by-myself" kväll. Duscha, raka sig, noppa ögonbryn, fixa naglar och ha ansiktsmask. Ni vet the hole thing :) mycket skönt med bra musik i högtalarna. Såklart blev det lite idol, sen nästan bumbs i säng.
.
Idag är det lördag. Jag har inget bestämt men det lutar åt att sticka till stan en sväng, springa en runda och antagligen fota lite. Vi får allt se!
Många kramar till er där ute i höstrusket! :D

en trött louise.

Imorse mådde jag redigt dåligt, så trött var jag. Ni vet den där känslan då man knappt orkar gå upp ur sängen, det känns som klockan är 12 på natten och man varit iväg en hel dag- när man går upp och klockan egentligen står på 06.30... Idag var en sådan dag för mig! Vi har dessutom haft matteprov och jag är arg på mig själv, för att jag har kunnat allt när min mattelärare(som för övrigt är världens bästa lärare) visat mig och jag har fattat allt, nu satt jag där och kunde typ hälften. Den andra hälften var jag osäker på. MEN bara jag får g, så kan jag vara lugn. Ett godkänt är det enda jag begär.
.
Jag brukar annars som vanligt simma på torsdagarna. Men idag gick det inte. Min kropp ville hem. Jag tycker inte det är någon större mening att simma om man inte vill. Då gör man inte bra ifrån sig, man mår psykiskt dåligt och tillslut kanske man tappar lusten helt. Så jag beslutade mig för att avstå träningen, kör hem, göra plugget ordentlig och sedan träna på lovet. För på lovet, då har man energi och mer lust att träna. Det känns som en bra plan :) så jag ska inte få ångest nu för att jag skippade att simma. Nej, jag ska vara glad att jag lyssnade på min kropp och lät den vila lite!.
.
Ikväll ska jag på ett möte med fotoklubben. Det ska bli mycket skoj :) Här får ni en bild som jag knäppte precis på mig själv:

feelthemusics minnen

Följande text handlar faktiskt om bloggerskans gamla pojkvänner. Känslor och minnen, bra minnen som de har givit henne. Ordet "du" som kommer förekomma i olika sammanhang kan alltså vara vilken av exen som helst. Det väljer hon att inte nämna här. Men hon lovar, att allt som skrivs, har hänt och det i i verkligheten. Hon är inte bitter, bara lycklig över att ha fått haft en sån underbar tid med sådana fina människor.

Solen värmer min bara rygg när jag står där och håller om dig vid klippavsatsen. Du trycker mig närmare och jag känner din rygg trycker sig emot mig, och mot klippan. Vattnet dansar kring våra ben när vi står där, nära att hoppa i och nå botten. Jag vänder mig om, och dyker i. Du hoppar efter och simmar under vattnet för att hitta mig. Kittla mig. Jag kommer upp till ytan och du simmar upp mig bredvid mig och kysser mig och skrattar. Någon kille i samma ålder som du, tittar ner ifrån klippan och flinar åt oss. Vi flinar tillbaka och simmar vidare, nu in mot land.

I den stora dubbelsängen vilar du och jag. De andra har stuckit iväg och vi ligger sömniga och pratar. Plötsligt säger du saker som får min själ att bli lätt. Att ord kan betyda så mycket. Jag svarar dig med dom mest vackra ord jag känner. Du håller om mig. Jag känner att du älskar mig. Jag drar en lättnads suck och slumrar in i lyckoruset.

Första gången jag såg dig, visste jag. Du tog ditt charmiga leende och vi for hem till ditt hus. Det var vackert. En spiral-trappa i ljust trä ledde upp till ditt rum och tvrummet. Vi pratade, skojade och hade otroligt roligt. Det var första gången du och jag sågs. Vi kom bra överens. På valborg tog du med mig ut med familjen och dina kill kompisar. Vi var ute hela dagen och åkte taxi hem. Det regnade, men vi höll om varandra under ett paraply. Vi var inte hemma förens halv fyra på morgonen, och vi såg solen stiga upp. Den kvällen glömmer jag aldrig.

Kl var elva. Nästan midnatt och solen hade precis gått ner. Det var en varm sommarkväll. En vanlig sommarkväll då vi antingen suttit ute vid havet eller gått en promenad genom stan. Det började bli lite sent, och jag följde dig cyklande halvvägs hem. Som så många dagar tidigare, tog du min hand när vi cyklade, där på cykelbanan i skymningen. Vi skildes åt. Jag visste att du skulle skriva ett godnatt sms, och dessutom så var jag helt övertygad om att vi skulle ses snart igen.

Stadsgatorna var tomma på folk. Du tog min kalla hand och vi vek av, in på din gård. In i radhuset och in till din familj. Vi lagade middag tillsammans med dem. Du slog sedan på the voice och jag kröp frysandes ner i täcket. Där låg vi och pratade. Du kramade mig hårt och sa att du tyckte om mig. Att när du hade hånglat upp mig där på discot så visste du att det skulle bli något. Jag steg sedan sakta upp ur sängen för att gå ut till bilen där pappa väntade.

Vi hade varit och grillat. Det var kallt, antagligen februari. Jag sprang runt på klipporna likt ett litet barn. Jag fotograferade de stora stormvågorna. Du skrek , men vinden tog din röst. Jag förstod att du var orolig för att jag skulle gå förnära. Vi gick tillbaka till grillplatsen där det var lite lä, och eldade. När vi skulle åka hem och skiljas åt var jag ledsen. Jag ville ju vara med dig, hela kvällen. Du höll om mig riktigt hårt och stack in huvudet bland mitt lockiga hår. " Jag älskar verkligen dig Louise" viskade du i mitt öra. Jag trodde verkligen dig. På riktigt. Du höll mig uppe. Du var underbar.


Fullspäckat.

Även idag verkar det som det blir en fullspäckad dag. Men egentligen borde jag inte klaga. ALLT har jag valt själv. Jag har valt att jag ska gå gymnasiet, att jag ska gå en jobbig linje som samhällsprogrammet men också att jag valt ekomomi. Allt är ju inte superenkelt, och det vet jag ju. Jag "slutar" egentligen vid ett tiden idag, och det är ju skönt tänker ni.. Men jag ska även gå en extra lektion som heter Matteverkstan. Dit går folk som inte hinner plugga matte hemma men också vill ha lite extra hjälp. Tidigare under hela min gymnasietid har jag inte behövt gå dit. Jag har alltid haft VG i matte och i sjuan till och med MVG. Men nu i matte-b är det så mycket nytt! Det är inte det att jag inte förstår, för det mesta gör jag det. MEN det gäller att räkna det på rätt sätt, smartaste och snabbaste sätt.. och komma ihåg vissa regler och allt. Det är det som är svårt, därför brukar jag fastna igenom halva uppgifterna. Det är jobbigt! Efter denna lektionen ska jag också jobba med mitt företag i skolan. Jag vet att jag inte gör något om jag är hemma, så det får bli att jag stannar ca en timme och gör det.
.
Då kommer jag vara hemma vid fyra, och förhoppningsvis slippa räkna mer matte. Då är det lite vila och mat som gäller. Lite engelska glosor, sedan ska jag på fortsättningskursen på yogan. Brukar vara så otroligt hårda pass ibland så man kommer hem och har lite ont överallt :D men kul, och framför allt.. otroligt skönt är det!
.
Har varit lite dålig med musiktips så här får ni min nya spotifylänk!
http://open.spotify.com/user/feeelthemusic/playlist/7BrGNVCHjNJheRVfMtNpFh

Bowling & Spöken.

Min dag har absolut varit annorlunda idag.
Min morgon var inte kul då jag var ordentligt trött och trodde jag skulle bli sjuk. Teckenspråket var faktiskt segt idag, även om vi alltid skrattar en massa och har roligt. Matte lektionen var otroligt stressig då det bara var 40min , och det sista innan provet på torsdag. Hjälp säger jag bara. Jag förstår allt, men har svårt att sitta och räkna rätt helt själv. Det stör mig, för jag kan ju det!
.
Vi bowlade på gympan. Jag har aldrig spelat så bra som jag gjorde då! Jag har sagt att jag ogillar personer som skryter, men nu är det dags för mig att säga hur det gick för mig. Jag är nämligen stolt över mig själv! Jag gick tre strikes och typ 8 spärrar. Jag vann dessutom och blev riktigt glad!
.
Jag hade mina yoga barn idag och ni som inte vet så jobbar jag som ledare! :) De var riktigt duktiga idag och minns, gör positioner bättre och de flesta börjar bete sig mer ödmjukt mot varandra. Avslappningarna går sakta men säkert bättre :) det är väldans bra!
.
När jag skulle hem hände en creapy grej. Jag skulle låsa upp garagedörren för att ställa in cykeln. När jag kommer ut ser jag att gungan gungar fram och tillbaka. Det varken blåser ute eller att jag stött emot den. Jag sa högt för mig själv "hehe läskigt.." xD så jävla lustig jag är. Men det var lite underligt.. hm!.
.
Jag borde plugga matte för längesen, kanske dags att börja nu tros? Suck. är otroligt trött. Stack till skolan halv 8 och kom hem halv 8 på kvällen. Nu har jag packat upp, ätit och lite så..
Jag just nu:

Kall luft

Livet är väl inte riktigt på min sida. Förutom att min bror är sjuk, jag inte fattar matten, kurser ställt in och jag är allmänt trött och har för mycket att göra och en viss person inte hör av sig.. SÅ är det faktiskt väldigt bra. Eller just det, jag är besviken på mig själv för att jag inte gymmade och sedan åkte inlines idag. MEN man hinner ju för fasiken inte. Imorse hade vi boxning på gympan och jag var trött redan INNAN jag kom dit.. Jag hade inte ork till att köra styrka på håltimmen.. och nu när jag ville åka inlines blev det mörkt. Det är jobbigt, men samtidigt tror jag det är bra att jag säger nej till mig själv ibland, för om man tränar när man inte vill blir inte det ett positivt resultat.. Så är det bara!
.
Jag sitter och planerar de kommande veckorna och OM allt går som det ska, vilket jag hoppas.. Ska jag se filmen: This is it, och även se min väns musikalpremiär Michael vs Madonna heter den. Men som sagt, mycket ska fixas innan det är spikat.
.
Nu borde jag egentligen plugga som fan, men vet inte om jag ska skita i det eller inte. Jag behöver lov.. lov är vad jag behöver!

En aktiv söndag.

Hej bloggen.
Min dag idag har varit till sin belåtenhet! Min kusin kom körandes med bilen vid 11 tiden. Då hade jag som sagt redan hunnit fotografera lite, äta frukost och planera min yoga lektion tills på tisdag! Hon tog en titt på de nya inköpta sakerna till huset, och tittade på lite bilder. Vid tolvslaget tog vi bilen upp till ett löparspår som vi sedan sprang. Efter det tog vi även en liten powerwalk, vi körde även lite intervaller. Är mycket nöjd! :) En dusch och sedan blev det middag! Vi hade lite energi kvar så vi tog cyklarna in till stan och cyklade runt och pratade och snackade. Lite inne i stan och stannade vid ute vid havet en stund. Lite vindruvor och choklad fick vi med oss hem! Jag letade upp lite gamla bilder som tog fram fina minnen, otroligt roligt att titta på!
.
Vi tittade även på en film. Flyga drake heter den, och många kanske känner igen den efter boken! Boken är väldigt känd och omtalad. Nu såg vi filmen och den var väldigt bra. Boken har jag bara läst halva, den var inte lika bra. Jag håller på med en annan bok som heter " Tusen stålande solar" som är skriven av samma författare som till Flyga drake, nämligen Khaled Hosseini. Hittentills är den väldigt bra. På baksidan står det följande" Tusen strålande solar är en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt". Även denna boken har blivit en internationell bästsäljare!
.
Jag har alltså haft en riktigt bra dag. Sofie är verkligen min närmaste vän. Jag har många nära och bra vänner, som jag absolut inte glömmer :) <3 Kusiner som sofie jag är gör också att vi står ännu närmare varandra. Vi tänker lika dant. Vi klaffar på många sätt, men också kompletterar varandra bra. Alla har vi olika sidor. Hon och jag har alltid otroligt roligt, och lika oseriösa som vi kan vara, lika allvarliga och prata om allvarliga och djupa saker kan vi med vara. Tack för en fin dag gumman! :)
En bild ifrån filmen! "the kite runner" på engelska.

Frosten

Jag har varit uppe tidigt och fotograferat idag minsan! Ätit frukost och håller på att göra mig iordning! Min kusin kommer till mig och vi ska antagligen ut och springa en lång runda. Perfekt väder är det, yes! Hörs snart igen :)

En sen lördagskväll.

Är riktigt stolt över Hanna som klarade sitt mål, och kom runt den fruktansvärda terrängen på tjurruset i stockholm! Hon kom inte sist precis som var hennes mål och är riktigt glad för hennes skull :) Önskade jag hade varit med och sprungit där också, men så blev det inte riktigt. Såg några klipp på tv ifrån loppet. Stora vallgravar och lera.. hehe 10km av smärta!
.
Det gick föresten bra på IKEA. Deras fika och middag är så fruktansvärt god. Till lunch åt jag kötbullar med massor av sallad och en lite chokladmousse. Det var stark och inte alls god som jag trodde. Men det andra var otroligt gott, särskilt den lilla bakta brödbullen man fick till! Till fika sedan drack jag vatten och äppelkaka. Jag inhandalde lite smått och gått. Jag hade ju det mesta jag behövde! Här får ni lite bilder:

Jag har även skrivit klart min ergonomi-inlämning. Jag hinner ju inte göra den imorgon så vafan! Jag skrev om stress & ljud, blev rätt nöjd! Jag har även hunnit kolla på film och lyssna på mycket musik. En rätt bra lördag endå! nej nu är det verkligen dags för sängen. Puss på er!

IKEA it is.

Idag far jag och mina föräldrar till IKEA. Jag ska allt försöka få med mina bröder också! Känns som en bra dag, ingen kan trycka ner mig idag :D eller förändra mig. Jag är den jag är, och jävla stolt är jag också. Tänk vad skönt att kunna säga det om sig själv? :)
.
Jag vet inte riktigt vad jag ska handla på IKEA, men något fint hittar jag alltid. Dom har så god mat med, asgött ju! Ska nog plugga lite påvägen dit, så har jag det fixat också. Ligger rätt bra till i skolan. Men det är mycket arbete som hela tiden ska göra så det gäller att hänga med i svängarna.
.
Livet känns allmänt bra just nu :) Jag har fina vänner som jag vet alltid finns där. Det finns dom jag kanske inte tycker om så mycket, men man får stå ut. Så gör mogna människor :D men ni äkta vänner, ni vet mycket väl vilka ni är. En fin familj och fina djur har jag med. Kille klara jag mig bra utan, jag har inte tid för någon. Träningen håller på att bli bättre. Jag har precis yogat lite på morgonen. Ska försöka få in det som en rutin varje morgon!
.
Nej nu ska jag äta frukost och göra mig iordning.
Kom ihåg: stå upp för er själva!


Jag med mina fightingkläder! haha. nej, detta är precis innan en joggingtur xD

Yogazombisar

Mina småbarn på barnyogan..
jag har redigerat dom så dom ser ut som läskiga zombisar. hahah, dör av skratt :D
Dom är allt för gulliga. Här gör vi en gruppövning som kallas lotusblomman

Dans <3

Jag hatar stressen.
Stressen tog dansen.
Dansen togs ifrån mig.
Nu när jag är mindre stressad, uppskattar jag att dansa mer! Jag har dansat afrikanskt, jamaicanskt, modern, streetdance, balett och jazz. Det är riktigt riktigt roligt att dansa. Jag hoppas jag kommer hålla på med det hela livet, det ger en så mycket glädje. Jag tog dessa bilderna medans jag dansade till följande låtar:

Konfliktkrockar

Det känns lite jobbigt att alltid inleda vad jag har gjort i skolan.. Men det är ju faktiskt mitt arbete, det kan man egentligen säga. Nästan hela min vardag består av att studera. Jag tror jag trivs mer nu när jag väl har valt själv vad jag vill läsa. Teckenspråk & Musikal är otroligt kul, och själva ämnet företagsekonomi är väldigt nytttigt för framtiden, även om jag inte direkt älskar det. Tur väl har jag väldigt bra böcker, för vår lärare är totalt värdelös. Orättvis, analfabet(nästan) och kan inte prata rent eller undervisa. När jag pratar förstår hon ibland inte, hon kan inte ens sätta betyg på våra prov. Det är synd att hon lyckas förstöra ett ämne.. Men så är det med vissa människor. Det är bara att bita ihop.
.
Nu är det väldigt grått ute.. jag är väldigt glad jag är inomhus. Tänker tända några ljus och fortsätta att titta igenom massa lådor som har legat under sängen. Plocka undan min klarinett som jag dessutom spelat lite på.. Skönt att skolan är över, har varit en rättså krävande dag i skolan. Inte med skolarbete utan mellan personer. Jag säger inte att någon är dum i huvudet, jag är inte ovänn med någon. Men ibland blir det konflikt krockar. Längesen jag var arg.. men men! Matematiken gick bra, jag är ett steg närmare ett bra betyg i ämnet. Det gäller att träna nu bara..
.
Idag har jag faktiskt valt bort min träning. En av anledningarna är att jag inte hade några lösa pengar till kostnaden för simningen i morse. Jag har en svag aning att de nämligen inte tar emot kort.. Så jag tog inte med mig några träningskläder till skolan.(Simmar efter skolan). Antingen ska jag simma där ikväll eller så springer jag en runda.. eller så skiter jag i det. Min vilodag brukar vara fredagar, men nu så kan man väl likaväl skifta någon gång. Jag har mycket läxor, och ett sinne som behöver bli av stressat känner jag. Träning ska komma av att man vill, inte för att man tvingas. Jag vet att jag gör mycket bättre ifrån mig om jag har vilat en dag, är av stressad och verkligen VILL!

Smärtfri skola

Läs och hör och ett nytt projekt genomgick vi på tyskan.. Lite annorlunda lektion och inte någon genomgång eller jättekrångligt arbete. Så det kändes bra! Jag har lärt mig om offertjämförelser idag på företagsekonomin. Det är mycket matte i det, och det gäller att hänga med i svängarna. "eeh och jag räknade ut rabatten, eller antalet.. eller procentsatsen?!" hör man sig själv säga emellanåt.. hehe!
.
Jag slutade väldigt tidigt, så jag och josefin har ängnt oss åt att vara ute i solen, gått en runda på stan och fikat. Det blev rätt mycket fika. Det gillar vi, onsdagar är den enda dagen då jag slutar tidigt, min lilllördag :D Jag har även skickat in bilderna till den marknadsansvariga i min förening. Så jag hoppas de blir nöjde med yogabilderna och att de snart sätts upp på hemsidan! <3
.
Just nu har jag ett litet läxryck. Eftersom jag slappat så mycket så är det dags att plugga till provet om medeltidens litteratur tills svenska lektionen imorgon. Jag har även engelskaläxa, glosorna och grammatikbladet ska vara klart innan halv sju.
Bäst jag skyndar mig.
Min skärm just nu:

Hej bloggen.

Kära dagbok..
Det är ju faktiskt vad det är - min blogg alltså!
Det skulle kännas fel att gå till sängs och inte skriva. eller, inte om man har haft en ointressant dag.. men som idag! Detta vill jag minnas för framtiden, och även låta mina läsare ta del av det. Så därför sitter jag här, genomtrött och hungrig och har massor av läxor - och skriver!.
.
Min dag har varit väldigt lång, prövande och krävande.. men samtidigt väldigt rolig! Morgonen började med teckenspråk som alltid ger en skratt! Vi började att träna inför julsånger som vi ska teckna och ev sjunga på en dövgudstjänst i en kyrka till lucia! Jag tycker det är annorlunda, roligt och man fick en sån härlig julkänsla i magen när man hörde "nu tändas tusen juleljus". Julen är fin på något sätt :) Min teckenspråksbok hade kommit som jag beställde och jag hade med mig pengarna dessutom. Då blev jag glad! Lite gamla bilder, men användbar nu och i framtiden.
.
Dagen följdes av matematik, en aning förbannad när jag gick därifrån. Hatar att känna mig dum. Jag vill verkligen klara matte b. Det är en jävla sida och ett särskitl sorts tal, jag verkligen inte kan få bukt med!!! :(
Idrott 80min, och vi dansade afrodans!! Min gympaledare körde väldigt basic grundsteg(har tränat afrodans tidigare) och det var riktigt, riktigt roligt. Otroligt pulshöjande. Knappt en i min klass som spelar fotboll orkade hålla på xD jag är dock van att köra 60mins pass, idag körde vi 25 min afrodans och resten avslappning. Avslappningen behövdes till vårt filosofiprov som vi gjorde efter idrotten. Ingen kommentar där.
.
En snabb middag och väskbyte hemma han jag med innan jag begav mig till jobbet. Yogabarnen var väldigt snälla idag, särskilt vid fotograferingen. Jag har ju som uppgift att fota till föreningens hemsida! Blev en del bra, fick ju inte särskilt mycket tid, + att det inte blev att jag hade ett stativ som hade gjort bilderna mycket bättre. aja! Jag fotograferade även de vuxna nybörjarna, de var tacksamma och de ställde upp! Great! :D
Några bilder ifrån min fotografering med yogaeleverna:
.
Klockan halv 7 var det också möte med fotoklubben här i stan! Jag mötte upp min kära vän Josefin och vi begav oss till en av lokalerna som innehöll datorer och ett litet mörkerrum. Men mestadels till för att redigera bilder i photoshop och skriva ut och sitta och fika åså :) Vi fick berätta lite om oss själva, och det var bara vi ungdomar i föreningen. Vi far vidrare till de andra två lokalerna då det ena var ett med ett stort mörker rum där man behandlar foton ifrån analoga kameror och den tredje lokalen var påväg att bli en liten fotostudie. Dyra och fina grejer. Ska bli kul att få tillgång till lokalerna, få gå kurser, ha möten och utvecklas om fotograf. Otroligt chilliga styrelsemedlemmar. Det känns som det kommer bli riktigt bra! Det ska ju nämligen bli en liten ungdomsgrupp/kommité där jag bl.a. tillhör där vi ska få bestämma mer i föreningen åså!

Nena.

Lyssnar på en tysk artist som heter "nena" med låten "in meinem leben". En skön låt!
Jag har precis testfotat lite ljus, jag har mitt första lilla fotojobb imorgon! Jag är lite nervös, men det ska bli kul. Det är roligt att utmana sig själv. Jag har lite småidéer till hur jag ska fota yogabarnen och även de större! Här är några testbilder:
Jag har haft en rätt bra dag idag endå. När jag vaknade var jag verkligen motvillig till att gå upp ur sängen. Mådde inte bra alls. Magen och huvudet var inte bra och jag var inte på bra humör. Det var så otroligt när att jag bara la mig ner igen. Men jag gick upp och åt, och tvingade mig till skolan. Är glad för det nu, för nu har jag lyckats få lite skolarbete gjort. Jag har dessutom filosfiprov imorgon, om vetenskapen. Sådär kul. Jag blir bara stressad och ointresserad när man har så lite tid. Vår lärare har nämligen bara prov för att ha det. Vi hade ett kapitel att läsa på en vecka.. Alldeles förlite när man har andra ämnen också.
.
Jag har varit duktig med träningen idag, körde hårt på idrotten och tog lite mer på gymmet när vi hade håltimme. Pluspoäng till mig nu när jag även cyklade till skolan ;) Men hem fick jag lite skjuts av min bror och pappa som skulle hem ifrån jobbet. Skakade fan när jag skulle äta på lunchen. Ajaj! Men känns bra att ta ut sig!
.
Denna eftermiddag har jag tittat på film och även pluggat. Känns bra! Nu ska jag återgå till pluggningen. Tjaaaou!!

Min söndag.

Idag har jag träffat min lilla kusinbarn samuel. Han kom i sin lilla björnoverall. übersöta unge <3 Vi visade dem bilder ifrån dopet och både fikade och åt kvällsmat. Lite nördande med tvspel blev det dessutom också med min kusin kille och mina bröder. Jag tog ingen bild på honom idag, ångrar det lite allt.
.
Jag känner mig lite ostabil idag, rent psykiskt. Eller kanske är det för att jag inte mår så bra fysiskt. Jag är lätt illamående och trött i huvudet. Täppt också. Jobbigt situvation. Istället för att traggla massa läxor jag endå inte gör seriöst så kanske det bara är bättre att slappna av lite, och göra ifrån sig bättre på morgondagen! Jag har gjort så mycket läxor på senaste tiden att jag har insätt att jag knappt gör något effektivt längre. Jag är effektiv hela jävla dagarna i veckorna, men på helgen vill jag vara slö. Men när jag är slö mår jag dåligt av att jag inte gör allt klart som jag borde vara klar med. Jag har många projekt som jag blivit halvklar med.. men den tiden för dom kommer väl också.
.
Jag har varit ute och åkt lite med Hanna, tog lite småkort och vi pratade om livet och killar i allmänhet. Skönt att bara träffas lite spontant. Här får ni se några obetydelsefulla bilder :D

Framtiden.

Mitt liv just nu, känns.. inte meningslöst. Men det känns lite som jag står stilla. Jag hade bara velat hoppat fram 5-8 år och skaffat barn. Jag har precis träffat min kusin och hennes kille med deras barn. De verkar så lyckliga, och hur de sitter och beskriver att de mår bra och är lyckliga, får mig att längta!
.
Jag vill resa, utveckla mig själv och leva lite innan jag får barn. Jag längtar tills jag kommer utomlands. Jag vill inte åka till massa redan utformade sol&bad veckor borta i halvsvenska Thailand.. utan jag vill verkligen se världen - så som den är! Jag vill fotografera i de allra fattigaste byar, jag vill jobba som volontär, au pair och jag vill jobba inom världsnaturfonden. Jag vill verkligen leva livet. Skaffa en egen lägenhet. Sedan när jag blir äldre skaffa ett riktigt dröm hus, och aldrig låta pengar förändra mig eller min syn på livet. Jag önskar att jag själv aldrig bli en uppblåst snål kärring, utan att jag är ödmjuk, tjänar ihop mina pengar själv så att jag får ett fint hem, men också ger till andra. Eller bara en sak som att skaffa en hund, hade betytt så otroligt mycket. Jag har aldrig kunnat ha en hund eftersom min pappa är allergisk och har astma. När jag skaffar eget, ska jag någongång skaffa en hund!
De senaste månaderna har jag börat se livet ur en annan vinkel. Det känns bra.
Life is good. Life is beautiful.

Självbesvikelse.

Jag vet att man helst inte ska vara besviken på sig själv, men endå är jag det. Satt flera timmar igår med skolarbete, endå känns det som jag inte kommer någon vart! Mitt usb-minne ligger förhoppningsvis i skåpet.. annars vet jag inte vad jag tar mig till!
Och varför tryckte jag i min chips igår? Hm. Nu verkar jag dessutom vara lite förkyld så jag vågar inte hårdträna heller. Liten del av världen är emot mig, känner jag.. hehe.
Jag önskar verkligen att de resorna jag hoppas på, att kom kommer ske! Åh, jag längtar isåfall.Idag är det söndag och det innebär att träffa Samuel(mitt kusinbarn) baka äppelkaka, städa rummet och plugga. Känns väl rätt bra endå.
Nu ska jag pysa. Frukostdags.
Senaste samuel-bilden!

Jag dööör!!


Min lilla fredag.

Dessa två filurer träffade jag igår. De är två av mina bästa vänner, och båda tog studenten detta året, 2009! Skolan vandrade på som vanligt, och jag är lite nervös inför en viss sak. Jag kan inte avslöja vad för det är hemligstämplat till ett tag framöver. Men jag ska bättra på självkänslan, träna, vara fantasifull.. sen ska jag jävla klara det!
.
En allmänt dimmig och grå dag i skolan, men den flöt förbi och jag skulle egentligen festat i en annan stad med några esteter. Men det blev inte av, och lika bra var väl det. Min polare mådde inte så bra som jag skulle åkte med.
.
Jag slutade vid fyra, och sofie. (till höger på bilden) ringde mig och sa att hon hade fått hoppa in min stad för att jobba extra, Så hon var inte långt ifrån mig! :) Såklart mötte jag upp henne och vi tittade i butiker, fikade och hade otroligt roligt. Hon är min tvillingsjäl och jag är hennes. Vi har alltid varit så otroligt nära vänner. Vi tänker likadant och vi klaffar bra ihop. Hon är mer den lite blyga, jag är mer tvärtom. Då kompleterar man varandra mycket bra tycker jag! Hon körde hem vid sju tiden och även jag. Tack för en fin kväll :)
Klockan närmade sig nio, och telefonen ringde medans jag tittade lite smått på Idol. Det var hanna som hade slutat jobba :) Hon kom hit en stund och vi snackade lite skit och bara chillade! Hanna är tjejen till vänster där uppe! Hon åkte hem vid midnatt skulle jag tro. Då var jag trött så då var det bumbs i säng! :)
Min fredag det, jag är nöjd :)

Avril

Lyssnar just nu på denna låten. Jag hade glömt hur bra Avril Lavigne kan vara.
Har kört lite yoga, styrketräning, sprungit och powerwalkat. 100Min effektiv träning. Nu har jag precis ätit frukost och sitter och surfar lite. Skönt! Ska berätta lite om igår med senare dessutom!

Engelsk tårtbakande.

Lyssnar på musik och filosofierar lite.
Jag borde plugga
riktigt mycket.
.
Orkar man?.
Hade hälldre bara suttit och funderat med en filt och en katt ikväll :) Men det har varit en bra dag. jag klagar inte! Vi har haft lite mer möte om klassresan, och jag tror det kan bli riktigt bra om alla sammarbetar! :) Hyfsat god lunch. Idag på engelskan delade vi in oss i fem grupper, fick en 50lapp sedan fick vi gå ner till stan och handla ingridienser till en tårta som vi skulle tävla med! Det blev alltså 5st små tårtbitar för mig idag, jag mådde sådär efteråt ^^, Roligaste lektionen jag har varit med om iallefall! hehe. Resultatet om vem som van(vi röstade åså) får vi reda på imorgon! Min grupp gjorde en tårta med grädde och glass och maräng med banan, smält och riven choklad med lite rosa marsipankaka på toppen! hehe.
.
Efter skolan var jag och josefin och simmade, riktigt roligt var det för vi tränade på lite annorlunda saker som lite svårare simsätt, simma under vattnet och dyka och stå på händer åsånt, som man annars inte gör så ofta! hehe. Jag blev redigt trött, simning är bra konditionsträning!
.
Nej nu måste jag plugga :(

Musiktips & fotografier.

Idag har varit en rätt seg dag, men är nöjd efter att ha klarat grammatiken på tyskan utan att få ett nervöst sammanbrott xD .. Jag var riktigt förbannad på företagsekonomin, en så otroligt dålig lärare. Helt opassande, kan varke skriva eller prata ordentligt och okunnig. SUCK.
.
Men jag var hemma tidigt och åt en hemmalagad lunch och sov en timme framför tvn. Jag var ute en halvtimme och fotograferade också! Nu har jag gjort både tyska, engelska , filosofi och svenska. Jag har en del kvar..
.
Men snart ska jag hoppa in i duschen för sen ska jag på fortsättningsträning med Yogan! Jag nominerade ju min yogalärare till blekinges bästa tränare och hon kom med i tidningen idag! Otroligt kul!

Jag ska slänga in en bra låt som josefin tipsade mig om!! och några bilder som jag fotade idag, sen måste jag kila! :D
Ska gå att klickas upp till större format :)

Hängig

Skapat en ny användare på spotify , och antagligen befinner jag mig i någon kris.. det ligger fyra låtar där!! FYRA. Jag kan inte ens komma på musikinspiration just nu. Dagen har väl gått bra, har inte känt mig så sjuk som igår. Pallar inte blogga ens, bara massa läxor att göra nu.. jag vill inte,  kroppen tar emot!
Men just nu känner jag mig ungefär såhär:
Väldigt liten och svag känner jag mig idag.

Tömsig

Min måndag är snart slut, i vilket fall som helst så känns det så! Antagligen har jag gått och blivit sjuk, för jag brukar aldrig må illa och bli hängig när jag springer. Dessutom fryser jag lite och känner av andra vanliga förkylningssymtom. Inte roligt. Jag har mycket planerat framöver, och jag tränar mig mentalt genom att försöka ta en dag i taget, njuta och må bra. Inte bli uppstressad helt enkelt!
-
Idag har det varit en rätt tråkig dag i skolan. Inget särskilt kul som hände, förutom att vi slutade en timme tidigare, alltså kl 15.00. Jag drog hem till Josefin. Vi kelade med henne kattunge, bakade och spelade playstation och bara hade det allmänt chill. Det gillas! Mitt andra hem där man kan slappna av lite! :)
-
Nu sitter jag här hemma och packar upp och städar lite, svarar på mail åså. Jag ska ta mitt sista pluggryck för dagen, sedan ska jag se på tv. Läsa och vila! Här får ni lite bra musiktips som avslut på mitt otroligt opersonliga blogginlägg!
Ha det fett bra!

Otroliga nyhter.HUR i hela jävla världen kommer det sig att en DAGISfröken kan göra något sådant?!?!! Det är bara en sak som är säker, hon är allvarligt psyskiskt sjuk. Ibland undrar jag varit världen är påväg. Detta är inte acceptabelt. Det är hemskt, grisigt och jag är otroligt chockad. Snälla gud hjälp dessa barn som utsatts för hemskheterna!
OCH varför drar skolorna ner på rastvakter om det sker VÅLDTÄCKTER.. VÅLDTÄCKTER bland barn, MELLAN barn. Det är helt sjukt, hur i helvete är det möjligt att tioåringar får för sig att vilja ha sex?? Där är ju något fel i deras uppfostran, eller så lever vi bara i en sjuk värld. Jag är otroligt chockad, och frustrerad.
Jag trodde inte det var sant när jag läste dessa två artiklar på aftonbladet.se. Det finns inte ord att beskriva hur hemskt detta är.

Kulturnatten 2009.

Detta kommer att bli ett väldigt, väldigt långt inlägg känner jag på mig! Men om ni orkar stå ut så blir det rätt knäppa saker jag ska berätta om. Igår var det kulturnatten, en natt där massor av kultur skulle äga rum , tyvärr var mycket inställt. Men annars är det mycket dans, utställningar i konst och foto av amatörer och proffs. Eldsluktare, jonglörer, litet karnivalståg, massor av teater, cafebussar, massor av musik, informationsställen och allt ni kan tänka er inom kultur. Barnen brukar få göra små båtar som åker iväg i hamnen med ljus på. Fyrverkerier och prova-på saker. Men dessvärre var mycket som skulle varit utomhus inställt, tack vare vinden & regnet.
.
Kvällen började.. började och började. Jag hade en heldag innan natten ens hade börjat! Jag och Josefin var inne i stan som jag berättade i förra inlägget, och sedan satte vi upp våra bilder i vår lilla utställningslokal genom vår fotoklubb. Häftpistol for life! Vi hade inga ramar, och på så sätt tittade folk mer på våra bilder, lite skoj!
Kl halv fyra skrev min kusin att de skulle åka in till stan för att sedan ta halv 5 tåget. Jag åt och sedan åkte jag till Josefin som hade satt upp snacks och finfina glas! helgkänsla eller vadå? Där satt vi och drack och pratade massa skit :) Med göttig rockmusik och ljus!
.
Vi fixade till oss och sedan bar det in till tågstationen. Vi var väldigt glada så vi sjöng på i vår fina opera påväg in på tågstationsplattan. En gammal (dansk) farbror kom fram till oss och började prata. Han tyckte vi sjöng bra och pratade om massa operasångerskor och vi stod mest och skrattade med xD .. första knäppa saken. (Just det, bör nämna att josse lyckades få ölen att rinna över sitt glas tre gånger, en av de få första knäppa händelsen!). Tåget rullade in(var tyvärr försenat) och där kom Pernilla & hennes "älskare" som josse kallar honom, pontus xD .. (obs hennes pojkvän).
.
I bilen hem fortsatte vi skämta om massa lustiga saker som jag inte ens kommer ihåg, och därefter blev det lite förfest hemma hos josse med musik som Atta och Journey. Vi flamsade runt och tiden gick, så vi bestämde oss för att ta våra cyklar in till stan. Det gick väl sådär.. Åkte i diket några gånger och det blev några kissepauser i mörkret innan vi kom in till stan xD . Lilla jag mådde dessutom lite illa, hehe. Men nog om det! När vi nästan var framme i stan så hörde jag josse skrika "stanna stanna jag har fastnat". jag trodde det bara var hennes skosnöre så jag fortsatte cykla till någon meter tills det tog stopp xD .. Då hade hennes (nya!!) kofta med de knytbanden fastnat i ekrarna och kedjan. Två kvinnor kom förbi och hjälpte oss och josse lyckades skalla ena av dem av misstag. Jag tror jag dör av skratt! Men dom var snälla och vi gav dem en varsin kram när vi äntligen kunde börja cykla igen.
.
Vi visade dem våra bilder på fotoutställningen men efter det bar det av till att äta lite. Jag tror varken någon av oss har skrattat så mycket som under den måltiden. Folk måste trott vi var galna som vi höll på. Jag minns egentligen inte vad som var så roligt, men skämten, gesterna och hela situationen var otroligt kul. En annan knäpp sak var att Josse höll på att ramla baklänges på stolen dessutom.. hennes väska hade nämligen fastnat under stolen på något sätt så hon satt lite lustigt! Innan vi gick in så såg vi faktiskt en eldslukare. yeah!
.
Färden fortsatte och vi fick se en liten gullig café-buss på torget. Inga dansare var där eller något, lite tråkigt! Men cafebussen var hur mysig som helst och J tog ett foto på den med sin engångskamera.. Dom dära bilderna vill jag bra gärna se snart! Vi begav oss ner till hamnen, men där var fyrverkeriet inställt tyvärr, det brukar annars vara väldigt mäktigt. Så där stod vi och flummade tills vi beslutade oss för att gå tillbaka till lokstallarna för att höra lite musik!  Pernilla & Pontus fick gå precis innan insläppet för att hinna med sitt tåg. (som senare var försenat, great) Men jag och josefin var inne och lyssnade, inget vidare ljud och ingen vidare sångröst hade den som sjöng när vi var där. Därefter lyckades josse leta upp ett av mina ex och tog fram han till honom. Vi skulle "prata" sa hon. Hm, om vadå tänkte jag? Så där satt jag och han en stund. Vill inte direkt kommentera mer än så där. (det var en av kvällens knäppa saker).
.
Josse lyckades dessutom tappa sitt öronhänge, dra sönder sin väska och riva sönder en av sina fotobilder i samma härva här alltså. Stackarn'  hon var inte på bra humör då! Men då kom en liten manlig filur som hon tyckte om och hans polare, så vi följde med dom ut i regnet igen. Jag kan ju bara observera att en av dom sjuka sakerna som också hände att det har verkligen aldrig regnat så intensivt som det gjorde vissa gånger under gårkvällen. Det var helt sjukt. I vilket fall som helst följde vi med dom, och dom gick in i ett såkallat tält där det var massa som spelade, och där satte dom sig och började spela med, helt sådär!. Trummor och bas tror jag de spelade, och josse och jag stod där och njöt av den sexiga musiken!  Vi började prata med några av dom lite crazy människorna där medans killarna fortsatte spela. En till lustig knäpp sak! xD
.
Natten fortsatte nu i morgon och vi följde med killarna för att äta. Innan dess kan jag ju berätta att jag fick massa en massa bra kritik från olika människor som jag inte knappt känner, och typ "gamla kompisars föräldrar" och annat folk. Ännu en knäpp grej! =)
I vilket fall som helst så följde vi med killarna när de skulle käka, och därefter .. runt två tiden var det dags för oss att cykla hemåt. Min cykel hade fastnat på treans växel hela vägen hem... åh knäpp cykel!
..
.
.
Deeet var väl en kort resumé? xD .. I vilket fall som helst var det ungefär det som hände min kväll, plus en massa andra små incidenter som var sjukt roliga. Här bjuder jag nu på några förfest bilder!Inga bilder.

Nepp inte detta inlägget kommer det bli bilder heller! Jag har haft en rättså skön dag hittentills, jobbigt bara att jag är så hängig och har lite huvudvärk, men jag tar det lugnt så går det säkert bra!
Jag hade en skön morgon med tv-tittande och lång frukost. Sedan har jag varit inne i stan och handlat en sportbh och ett underställ (överdel) , kommer bli väldigt användbart att använda nu när det blir kallare när man springer! Josefin var med mig för senare mötte vi upp några av fotoklubbens medlemmar och satte upp våra bilder. Är lite rädd att någon ska sabotera medlemmarnas bilder. otroligt omoget och tragiskt om det skulle inträffa.
Nu är jag hemma en sväng och ska äta och byta om. Sedan ska jag dra vidare för att träffa Josefin och min kusin och hennes pojkvän! Vi ska förfesta och ha lite mys innan vi tar oss in till kulturnatten! Det är mycket olika kultur som visas och finns i staden, tror det är den enda i blekinge dessutom. Ska bli otroligt roligt! Ska ta med mig kameran så ni får lite bilder.
PUSS =D

tjugohundraniodenandreoktober

Nu är helgen äntligen här! Jag har faktiskt haft en rätt bra dag! Förutom att jag trodde att mina kinder skulle frysa sönder imorse och att jag knappt hade någon luft i bakdäcket så gick det bra att cykla till skolan. Tyskan segade på som vanligt och jag satt där och sakta sakta skrev ner grammatik.. så fruktansvärt tråkigt, och obetydligt. Jag har varit i tyskland, pratat, förstått och klarat av att leva där, det borde räcka.. Inte sitta och göra massa jävla genitiv och satsdels-övningar.
.
Dagen rullade vidare med svenska och vi hade lektion med en lärarvikare, jag tror nog jag tycker hon är rätt bra...lite speciell och rolig! "jävla hora" sa hon när hon skulle imitera en författare ifrån medeltiden.. då började hela klassen fnissa nervöst!
.
Engelska i fyrtio minuter. Jag blev riktigt imponerad av en i min klass redovisning som handlade om musikens historia i usa. Mycket välgjord med roliga skämt. Blev mindre imponerad att ingen i klassen vågar stå ut, utan istället blir det smittsamt och allihopa ska redovisa en och en. Jag har stor förståelse för att man är nervös inför klassen och dom som verkligen är det ska självklart slippa, men som sagt... det finns ju dom som vänder kappan efter vinden. Jag stod inför klassen och pratade, jag var halvnöjd med mitt framträdande och jag såg bara det som en kul grej, inget att stressa upp sig så man nästan spyr innan. Inte hälsosamt.
.
3 timmars musikal hade jag också idag. Inga vidare övningar utan vi kollade bara på olika musikvideos, diskuterade i smågrupper och i stora gruppen och ett evigt tjaffsande fram och tillbaka.Till slut var mitt huvud helt grötigt. Jag är rätt nöjd med resultatet av vår grova planering av manuset, men det är en stor besvikelser att inte så mycket olika sortes musik kommer fram. Det är även ungefär 75% som säger sina åsikter, de andra får ingen chans. Jag är en av dom som pratar mycket, men till slut sa jag att de som inte har sagt något borde också få¨sin chans. Det som störde mig var att en person där tryckte ner mina ideer när vi pratade i smågrupper, men sen väl när vi var inför hela klassen och hon skulle framföra våra låtar och åsikter, då började hon argumentera om det jag hade kommit på. Att vända kappan efter vinden och hela tiden vara den dominerade i gruppen, imponerar inte på mig alls. Jag ser inte upp till sådana personer.
.
Nu ikväll har jag varit och tittat på bio. Flickan som lekte med elden. jag vet inte vilken av de båda filmerna jag tyckte va bäst, men denna var faktiskt lite obehaglig i vissa scener. Men den var absolut inte dålig, jag rekommenderar att ni ska se den!
.
.
Nu är det dags för mig att logga ut ifrån blogg.se!
KRAM!

Promenad

Min bror och jag tog en promenad. Det var skönt med den kyliga luften även om det sved lite i låren nu när man inte är van vid kylan! Vi pratade om allt möjligt och det var skönt att komma hemifrån lite. Det var fullmåne också såg det ut som ivilket fall som helst.
.
Nu gör jag inget vettigt, borde göra lite läxor men vet ifan om jag ska det.  Man orkar inte alltid vara så fruktansvärt ambissiös. Jag tittar på massa häftiga dansvideos istället, mycket roligare!!


Today: thoursday

Det är så skönt att vara hemmaaa!! Idag har jag simtränat men också redovisat i engelskan. Jag redovisade om jamaica och deras musikkultur. Jag berättade om att jag dansat med Sick in head som är världsledande inom dancehall(även en musikstil som jag berättade om på engelskan. Hon nu i min inkorg ser jag ett mail om att det kommer en kurs till med han i sverige!! Ska bli riktigt roligt att få gå på den igen. Isåfall blir det andra eller tredje gången, riktigt roligt!
Är riktigt trött, känner för att bara ut och gå eller titta på någon bra film! Har lite läxa men inget direkt superjobbigt. Har varit sådär rastlös i själen hela dagen idag. Vet inte vad det är, men känns som något fattas..
Det är dåligt väder utomhus. Imorse var nog den värsta morgonen på länge.. Först och främst hittade jag inte mitt USB minne med alla mina skolarbeten.. Sedan blev jag dygnsur när jag skulle till skolan och höll på att köra omkull..När jag väl kommer fram har jag dessutom huvudvärk  och asförbannad. USCH! Önskar det var så fint väder som det var när jag fotograferade detta lilla lövet:

RSS 2.0