Kulturnatten 2009.

Detta kommer att bli ett väldigt, väldigt långt inlägg känner jag på mig! Men om ni orkar stå ut så blir det rätt knäppa saker jag ska berätta om. Igår var det kulturnatten, en natt där massor av kultur skulle äga rum , tyvärr var mycket inställt. Men annars är det mycket dans, utställningar i konst och foto av amatörer och proffs. Eldsluktare, jonglörer, litet karnivalståg, massor av teater, cafebussar, massor av musik, informationsställen och allt ni kan tänka er inom kultur. Barnen brukar få göra små båtar som åker iväg i hamnen med ljus på. Fyrverkerier och prova-på saker. Men dessvärre var mycket som skulle varit utomhus inställt, tack vare vinden & regnet.
.
Kvällen började.. började och började. Jag hade en heldag innan natten ens hade börjat! Jag och Josefin var inne i stan som jag berättade i förra inlägget, och sedan satte vi upp våra bilder i vår lilla utställningslokal genom vår fotoklubb. Häftpistol for life! Vi hade inga ramar, och på så sätt tittade folk mer på våra bilder, lite skoj!
Kl halv fyra skrev min kusin att de skulle åka in till stan för att sedan ta halv 5 tåget. Jag åt och sedan åkte jag till Josefin som hade satt upp snacks och finfina glas! helgkänsla eller vadå? Där satt vi och drack och pratade massa skit :) Med göttig rockmusik och ljus!
.
Vi fixade till oss och sedan bar det in till tågstationen. Vi var väldigt glada så vi sjöng på i vår fina opera påväg in på tågstationsplattan. En gammal (dansk) farbror kom fram till oss och började prata. Han tyckte vi sjöng bra och pratade om massa operasångerskor och vi stod mest och skrattade med xD .. första knäppa saken. (Just det, bör nämna att josse lyckades få ölen att rinna över sitt glas tre gånger, en av de få första knäppa händelsen!). Tåget rullade in(var tyvärr försenat) och där kom Pernilla & hennes "älskare" som josse kallar honom, pontus xD .. (obs hennes pojkvän).
.
I bilen hem fortsatte vi skämta om massa lustiga saker som jag inte ens kommer ihåg, och därefter blev det lite förfest hemma hos josse med musik som Atta och Journey. Vi flamsade runt och tiden gick, så vi bestämde oss för att ta våra cyklar in till stan. Det gick väl sådär.. Åkte i diket några gånger och det blev några kissepauser i mörkret innan vi kom in till stan xD . Lilla jag mådde dessutom lite illa, hehe. Men nog om det! När vi nästan var framme i stan så hörde jag josse skrika "stanna stanna jag har fastnat". jag trodde det bara var hennes skosnöre så jag fortsatte cykla till någon meter tills det tog stopp xD .. Då hade hennes (nya!!) kofta med de knytbanden fastnat i ekrarna och kedjan. Två kvinnor kom förbi och hjälpte oss och josse lyckades skalla ena av dem av misstag. Jag tror jag dör av skratt! Men dom var snälla och vi gav dem en varsin kram när vi äntligen kunde börja cykla igen.
.
Vi visade dem våra bilder på fotoutställningen men efter det bar det av till att äta lite. Jag tror varken någon av oss har skrattat så mycket som under den måltiden. Folk måste trott vi var galna som vi höll på. Jag minns egentligen inte vad som var så roligt, men skämten, gesterna och hela situationen var otroligt kul. En annan knäpp sak var att Josse höll på att ramla baklänges på stolen dessutom.. hennes väska hade nämligen fastnat under stolen på något sätt så hon satt lite lustigt! Innan vi gick in så såg vi faktiskt en eldslukare. yeah!
.
Färden fortsatte och vi fick se en liten gullig café-buss på torget. Inga dansare var där eller något, lite tråkigt! Men cafebussen var hur mysig som helst och J tog ett foto på den med sin engångskamera.. Dom dära bilderna vill jag bra gärna se snart! Vi begav oss ner till hamnen, men där var fyrverkeriet inställt tyvärr, det brukar annars vara väldigt mäktigt. Så där stod vi och flummade tills vi beslutade oss för att gå tillbaka till lokstallarna för att höra lite musik!  Pernilla & Pontus fick gå precis innan insläppet för att hinna med sitt tåg. (som senare var försenat, great) Men jag och josefin var inne och lyssnade, inget vidare ljud och ingen vidare sångröst hade den som sjöng när vi var där. Därefter lyckades josse leta upp ett av mina ex och tog fram han till honom. Vi skulle "prata" sa hon. Hm, om vadå tänkte jag? Så där satt jag och han en stund. Vill inte direkt kommentera mer än så där. (det var en av kvällens knäppa saker).
.
Josse lyckades dessutom tappa sitt öronhänge, dra sönder sin väska och riva sönder en av sina fotobilder i samma härva här alltså. Stackarn'  hon var inte på bra humör då! Men då kom en liten manlig filur som hon tyckte om och hans polare, så vi följde med dom ut i regnet igen. Jag kan ju bara observera att en av dom sjuka sakerna som också hände att det har verkligen aldrig regnat så intensivt som det gjorde vissa gånger under gårkvällen. Det var helt sjukt. I vilket fall som helst följde vi med dom, och dom gick in i ett såkallat tält där det var massa som spelade, och där satte dom sig och började spela med, helt sådär!. Trummor och bas tror jag de spelade, och josse och jag stod där och njöt av den sexiga musiken!  Vi började prata med några av dom lite crazy människorna där medans killarna fortsatte spela. En till lustig knäpp sak! xD
.
Natten fortsatte nu i morgon och vi följde med killarna för att äta. Innan dess kan jag ju berätta att jag fick massa en massa bra kritik från olika människor som jag inte knappt känner, och typ "gamla kompisars föräldrar" och annat folk. Ännu en knäpp grej! =)
I vilket fall som helst så följde vi med killarna när de skulle käka, och därefter .. runt två tiden var det dags för oss att cykla hemåt. Min cykel hade fastnat på treans växel hela vägen hem... åh knäpp cykel!
..
.
.
Deeet var väl en kort resumé? xD .. I vilket fall som helst var det ungefär det som hände min kväll, plus en massa andra små incidenter som var sjukt roliga. Här bjuder jag nu på några förfest bilder!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0