Lite sen lördagsuppdatering..

Idag är det söndag, men tänkte berätta lite om vad jag gjorde igår!

Jag och Josefin tog cyklarna till Ateljen. Inte så smart, jag trodde mitt panben skulle vittra sönder av kylan och näsan ramla av, det var riktigt kallt att cykla i motvind! Men vi kom dit och möttes av Rolf & Benny som är med i Klubben sen kom några av ungdomsektionen, nämligen Karl & Rasmus! Vi spelade musik och hade rätt kul när vi målade taket svart! (för att det inte ska reflektera strö ljus). Så snart är vår lilla fotostudio klar där, som vi kan använda. Det är ju kul!Snyggt snyggt!

Kom hem och åt och pluggade till ett ekonomiprov som jag har imorgon(panik!!). Sen var jag iväg på middag med mina föräldrar, god mat och de var trevligt :) Så det var min lördag det. Idag har jag massor av skolarbete att ta igen eftersom jag varit sjuk. Det är väl bara att stå ut. Mathias frågade om jag ville ut och springa med honom, men vet inte om jag vågar det efter jag varit sjuk, då kanske jag bara faller tillbaka. Förra gången sprang vi 6 ½ km i snöterräng , och tror inte min kropp är så taggad för det.. MEN MEN , det kommer fler dagar :)

Måla i ateljé

Godmorgon Sverige!
Igår hade jag en väldigt rolig dag. Fick många som hälsade mig tillbaka till skolan, lärare som delade ut PLASTFICKOR med papper, uppgifter och cds i olika kurser, personer som drgo i mig höger och vänster och ville säga något som jag missat. Så det var mycket att göra. Det var många som var glada att se mig, men vissa fick jag inte ens ett hej ifrån. Mycket dåligt stil.
Skolan slutade, och jag kom hem vid halv 5.  Åt middag, och sen kom min vän Josefin! Vi pratade om en fest som skall komma och tänkte ut kläder, och hade mycket roligt åt lite roliga berättelser..haha. Vi gick in i hemmabion sen och tittade på en film! The Blind Side hette den, och den var väldigt väldigt bra! Hon hjälpte mig även att skriva ett mail till utbytesstudenterna som ska komma hit och som jag och min ekonomigrupp ska åka till! Det är ett projekt vi har fått pengar ifrån EU och handlar då om Ekonomi! Så min destination blir Turkiet!
Många har fördomar om Turkiet, men jag orkar faktiskt inte lyssna på allt. Det har varit värsta hysterin då jag och några andra bestämde att åka dit, nu vill ALLA dit.. Lustigt. Killarna kanske dreglar över blonda tjejer. Men jag kan stå upp för mig själv och säga ifrån, dessutom är jag inte den typiska blonda långa barbien som klär sig vågat. Så förhoppningsvis slipper jag klå upp någon där nere :) Och för den delen ska vi antagligen bo tjejer tillsammans och vise versa. Så jag tror det kommer bli bra. Jag har aldrig varit så långt hemifrån, så jag ser bara fram emot det!
Idag då.. Som ni ser på rubriken så ska jag iväg! Med fotoklubben ska vi träffas och göra iordning vår lilla lokal där vi ska använda vår mini fotostudios med paraflaxar och bakgrunder osv. Idag ska vi måla om där och jag och några till av ungdomarna i gruppen ska hjälpa till! Jag har tyvärr några prov att plugga till sen med, men ikväll ska jag med mina föräldrar bort till våra nästan grannar och äta massa fantastisk mat, mums! Orkar inte vara mer social än så!
Hoppas ni får en bra dag. Är det kallt hos er?
Här nere är det rätt kyligt.. brr! Puss!

Filmtittande under sjukdomstid.

Dessa filmer har jag hunnit se då jag har haft någon jävla lustig förkylning. Vad kallar man en förkylning som gör att man spyr (en gång), får en jätteuppsvullen högermandel... magont, migränliknande huvudvärk och trötthet som är olidlig. Väldigt lustigt, längesen jag var så sjuk.

Men jag har hunnit se några filmer emellan alla sovtimmarna. Tänkte jag kunde skriva lite om dem, tittar nämligen inte alls ofta på film. Jag har aldrig varit den som laddar ner film, går och hyr eller sitter och tittar på film en vanlig kväll. Jag brukar mest titta med någon kompis om vi har tråkigt eller gå och tittta på bio med pojkvännen. Men jag har faktiskt börjat vänja mig vid att unna mig film ÄVEN när jag inte är sjuk. Men nu när jag var sjuk slog jag på stort.. hehe.

HÄR har vi dem:'
Jag skulle egentligen sätt den på bio, men blev inte av. Fick innan bion ett intryck av att den skulle vara väldigt väldigt överdriven och bara innehålla massa effekter. Dock slogs jag med häpnad av att den hade en bra början och inte var alldeles överdriven. Jag menar, det skulle kunna hända jorden, kanske bara inte exakt som på filmen.  Den var bra upplagd och jag satt spänd många gånger. Men jag tror endå den ses bäst på bio. (dock såg jag den på vår hemmabio).


Den får faktiskt fyra noter av fem av mig! Det är ingen film jag verkligen vill se igen, så stor inverkan gjorde den inte. Den var väldigt nära fem, men bra effekter och en spännande handling gjorde inte att jag höjde mitt betyg.
En väldigt rolig film, men lite seg i vissa delar. Väldigt förutsägbart slut som gjorde mig lite besviken. Men en rolig speciell film som visade hur livet för en man kan vara utan sina buddys. Fick en känsla av att den var en b-film, men jag tyckte att den hade sina stunder. Jag skrattade fåningt åt huvudkaraktärerna, och det är en film som är lagom hårdsmält på en dag då man är bakis eller liknande.


Får två noter av mig. Ingen film jag kan tänka mig se igen, och den hade ett slut som gjorde att mitt betyg sänktes. Men den var värd att se, lite annorlunda eftersom det var två huvudkaraktärer som var män, och lite äldre än nyvuxna. Borde ses, men ha inte så stora förväntningar!


När jag tänker tillbaka på denna filmen får det faktiskt att ge mig lite fjärilar i magen. Den var faktiskt bra, även om den kan tyckas lite överdriven. Många gånger sa jag till mig själv "åååh neeeej,". Det var många komiska misstag som hände i filmens handling och många pinsamma stunder då man nästan kände att man själv var pinsam för man satte in sig i situatinen så mycket. Jag tyckte faktiskt om filmen!


Den får tre noter av mig. Mest för att den gav mig en känsla som fortfarande sitter kvar även om det var någon dag sedan jag såg filmen. Ingen avancerad film och jag tyckte riktigt synd om Göran när hela hans liv rasade och när han hade dagar då bara ALLT gick fel i hans liv. Bisarr humor. Värd att se även om den ses som lam svensk film.


Ännu en komedi, som hade väldigt "dum humor". Jag skrattade många gånger då huvudkaraktären betedde sig lite annorlunda, om vi säger så. En fin historia som slutade bra. Man bara kände i slutet "YEAAAH, HAN KLARADE DET!! ". Lite barnslig humor men ack så bra. Ingen direkt spännande eller intressant film egentligen men man mådde bra efteråt!


Jag kan inte ge den mer än tre noter, eftersom det inte är någon film jag kommer att minnas inom något år. Men den hade ett bra slut och var enkel och rolig. Den fick mig att må bra efteråt, och dessutom är tjejen som jobbar i en sminkaffär i filmen så jävla rolig, eftersom hon är med i en annan otroligt rolig film! haha.

Nå mina läsare?
Har ni sätt filmerna, vad tyckte ni? Har ni några mer filmtips? :)

Mobbningen idag.

Jag har alltid undrat hur Karin på blogg.se , sitter och väljer ut inläggen till framsidan. Ibland kommer det upp inlägg som inte är särskilt väsentliga eller nyttiga för allmänheten eller ens roliga. Om inte ett inlägg som detta kommer upp, som jag anser är så viktigt.. tycker jag det är mycket sorgligt. Jag väljer att skriva detta inlägg till alla som lider av mobbning där ute, för att visa att det finns någon som varit med om samma sak, som kan få höra en röst som kanske, kanske på något sätt kan hjälpa dem. Därför skulle det underlätta om fler läste det.

Jag hade tänkt skriva lite om mobbning, ett ämne som förr kanske diskuterats sådär lagom mycket om, men nu.. jag vet inte. Inte överdrivet mycket. Det pratas mycket om hälsa och att må bra, om stress. Men pratas det om kränkning? Ja en del, men om långvarig mobbning då? Är det tabubelagt numera? Jag tror det är ett ämne vi ska försöka prata mer om, för jag är tyvärr medveten att många många många lärare i småskolorna inte har energin att göra något alls. Det är skamligt.

I psykologin läser vi en liten del om mobbning, och det berör mig otroligt mycket när jag läser om det. Det berör nog mig mest, för att jag förstår det. Alla kan läsa, men få kan sätta sig in i situationen. Känslorna. I mitt liv har fem långa år av dom varit fyllda med mobbning. Idag när jag ser dessa personer som gjorde mitt liv icke värt att leva.. förstår jag nu vilka svaga människor de var innuti. För mig, är de totalt misslyckade. De är sjabbiga, osmarta och vågar inte se mig i ögonen. De är nu själva osäkra och små. När jag ilsket tittar dem i ögonen finner jag bara deras huvud nerböjda. Många mobboffer bryts ner innifrån med all förståelse. De är ängsliga, och denna rädsla reagerar mobbaren på. Mobbaren förstår att denna osäkra offret inte kan ge igen.

En mobbares inre
En mobbare har fått för mycket frihet när han/hon växte upp. Han/hon har också fått för lite omsorg. Föräldrarna har klart haft svårt att säga till sina barn hur de ska bete sig och vart gränserna går. Det förstod aldrig jag när jag var barn. När jag var barn, när jag var ett mobboffter trodde jag bara gud hade skapat en ful flicka som förtjänade att bli kränkt.  Man förstod aldrig att mobbarna själva kom ifrån dåliga familjer och inte hade någon lycka i sitt liv. Jag hade en fin familj och var duktig och skötsam. Att jag sedan hade ett synfel och blyg i kombination med en större kropp gjorde mig visst till ett mobboffer. Men kan vem som helst bli en mobbare? Med "rätt" miljö och grupptryck tror jag absolut det..

Mellanstadie-mobbing
Jag är glad idag att jag inte gav upp. Många gånger jag kom hem till mamma som såg på mig hur ledsen jag var. Hon sa till mig att jag inte skulle bry mig om dem, att jag var bra som jag var. Men det var inte alltid man fick höra det. Man tänkte bara på hur alla i skolan behandlade en. När jag tänker tillbaka på tiden, tänker jag tillbaka på de killkompisar som jag träffade när jag var mobbad. Jag stöter ibland på dem i min gymnasieskola. De var killar som var kompisar med mobbarna till en viss del, men valde att vara min vän endå. En av dem var min första kärlek. Han går nu på min skola, vi pratar inte ens, men endå glömmer jag nog aldrig. Jag känner en sån tacksamhet mot dem som pratade med mig. Ett minne har jag när jag gick i tvåan. En kille som gick en klass över mig frågade mig om jag ville ställa upp i en tävling innan bussen hem kom. Jag svarade glatt ja! Han sa att jag skulle tävla mot honom vem av oss som kunde fånga mest löv som föll ner ifrån de stora träden. När vi sprang runt där, är fortfarande ett fint minne. Jag hade såklart några tjejkompisar, men det var mest en bästis i taget. En är min största ovän idag, en pratar jag inte med men ser i skolan.. och en tjej känner jag fortfarande. Sen hade jag i perioder många kompisar, och allt blev mycket bättre när jag började i sjunde klass.

Denna texten hittade jag i vår psykologibok som fick mig till tårar:


Vad får det er att tänka? Läser ni bara raderna utan att tänka vad som står emellan dem?

Psykiska sår
En sak jag också är tacksam för är, att jag aldrig blev allvarligt fysiskt skadad när jag var mobbad. Även om jag kan hålla med om att psykiska skador är värre än fysiska, så är jag endå glad att jag inte idag är rädd för att bli slagen eller liknande. Om man har sår kan man åka in till en doktor som syr ihop dem. Men spår i sin själ tar så många mer år att läka. Mina har inte läkt ännu. Ibland känns det som om det var ett annat liv, när jag var den där lilla louise som blev mobbad. Kanske börjar det sakta tyna bort. Men jag vet varför det har börjat göra det. Jag har haft pojkvänner, som har älskat mig, som tyckt jag varit sexig, vacker och rolig. Jag har haft kompisar som kramat om mig hårt, och aldrig släppt taget om mig. Jag har haft mina katter som kommer och spinner hos mig när jag ligger och är sjuk eller ledsen. Jag har haft en fin familj och allt detta har påverkat mig. Jag hade nog inte klarat av mammas 14 månader långa sjukhus tid, om jag inte hade fått utstå någon psykisk smärta sedan tidigare.

Vuxenmobbning & Döden
Jag har lärt mig att inte vara rädd för döden. Mamma lärde mig det. Jag frågade om hon skulle dö när hon var sjuk. Hon sa "Nej Louise. Jag ska inte dö, jag lovar dig.". Om hon hade gjort det, hade hon inte dött för mig. Hon hade funnits i min värld. Jag hade bara inte varit rädd för att följa efter henne. Det med mobbning är tyvärr något jag relaterar med döden. Visste ni att 100-300 stycken VUXNA människor tar sitt liv i sverige? Kan det vara den dåliga kommunikationen på arbetsplatser som orsaker detta? Planeringen funkar inte och vissa medarbetare har fördelar som andra inte har?? Vuxenmobbning är något som diskuteras ännu mindre än barnmobbning. När jag var liten visste jag inte att vuxenmobbniing existerade överhuvudtaget. Jag trodde att vuxna kunde vara lite elaka men aldrig att det var mobbning. Att negativa handlingar fanns under en lång tid på en ARBETSPLATS. Att vuxna människor blev utstötta och mådde psykiskt dåligt av sitt arbete, eller snarare av sina arbetskamrater.


Många som blir mobbade i vuxenlivet sjukskriver sig och kan ibland inte skaffa nya jobb då ingen arbetsgivare vill anställa någon som har rykte att vara svår att samarbeta(ibland får ju mobboffren arbetesuppgifter som är omöjliga, en sorts mobbning. Eftersom mobbaren vet att offret inte klarar uppgiften)

Många mobbas också för dess kön eller läggning. En ensam kvinna på en manlig arbetsplats kan många gånger mötas av kränkningar och hot.

Olika former av mobbning
Jag tittade runt på internet och dessa olika formerna ska det finnas av mobbning:
 • Fysisk mobbning
 • Psykisk mobbning
 • Verbal Mobbning
 • E-mobbing
 • Övriga former (om man sprider något i ett mobboffers namn som t.ex. kontaktuppgifter)
Vilka av formerna tycker ni skadar mest? Jag har nog varit med om mest Verbal mobbning, men också psykisk. Jag tror att Verbal mobbning kan skada lika mycket som E-mobbning. Jag ser det som väldigt väldigt väldigt fegt att mobba någon genom internet eller sms eller liknande. Alla kan vara elaka på internet och jag är själv ingen ängel. Jag har skrivit saker som sårat andra på internet, tack vare att jag varit ärligt. Men jag skulle aldrig kunna få för mig att vara en mobbare på internet. Värst är nog endå när vuxna människor bråkar över internet. Då är det helt klart något fel innanför skallbenet eller miljön kring dessa människor som skriver kränkade texter. Att barn mobbas på nätet är ingen ursäkt, men kanske förstår dom inte hur mycket det sårar. Barnen borde inte ens fatta hur mobbning på nätet fungerar. Mobbning borde inte finnas överhuvudtaget. Men världen är inget paradis så det bästa är att förebrygga problemen. Barn som blir mobbade på internet kanske inte heller säger det till någon, för det syns inte på samma sätt. Det är verkligen verkligen sorgligt att barn inte får hjälp!

Friends hemsida.
Organisationen friends jobbar att mindska mobbning och det är väldigt bra att en sådan organisation existerar. De tar upp vanliga frågor på sin hemsida, och bland annat så skriver dom om, det är rätt att man ska förflytta mobbaren eller mobboffret. Jag tycker man ska flytta mobbaren helt klart. Jag tror att om man inte kan lösa problemet på plats ska mobbaren flyttas. Kanske blir det så att mobbaren förändras och blir en bättre människa om han byter miljö. Om mobboffret flyttas kan hon bara bli mobbad av någon annan på en annan skola. Jag tycker att den som flyttas "straffas". Och om någon måste straffas ska det inte vara ett offer.
Vad anser ni?

Ska man flytta mobboffret eller mobbaren ifrån arbetesplatsen/skolan om problemen inte går att lösa?

Börjar kanske bli frisk?

Om jag har tur och inte faller tillbaka så börjar det faktiskt kännas som jag börjar bli frisk. Försökte bädda sängen men blev lite kallsvettig så det är nog tur jag är hemma idag med. Ska försöka göra lite läxor men annars bara vila. Vila vila vila. Imorgon vill jag nämligen vara på grymt bra humör och pigg.
Lyssnar väldigt mycket på Rihanna just nu. Här får ni en till låt av henne:


Idag får ni faktiskt se videon också. Nej nu ska jag typ, borsta håret eller något. Sånt tänker man inte direkt på när man är sjukis!!

Ha det fint

Mail to other side of the world.


Ett litet mail va? Sitter och skriver till min vän som nu åkt hem, till andra sidan av denna planeten. Har också skickat iväg ett mail till min vän till tyskland. Det är lustigt, de är så långt iväg men endå så nära. Mina fina vänner! Snart kommer en turkisk tjej hit på ett utbyte med ekonomin, kanske det också blir en fin vänskap!

Håller på att läsa Dan Brown boken fortfarande, och jag mår inte längre illa! Men har sovit lite idag så det blir att vara hemma imorgon för att få tillbaka motivationen och bli riktigt frisk, så jag satsar 100 procent på fredag. Om jag sticker till skolan imorgon kommer jag bli sjuk igen, det är jag säker på. Har haft svårt att äta idag så lika bra att jag kollar så det funkar bra med allt imorgon :)

Antar att ni lyssnat på även denna fantastiska låten av Rihanna:

Breaking Dishes. Får mig på bra humör igen, som jag typ inte haft på en vecka,
jävla förkylning-influensa-spy en gång-feber-migrän eller vad jag haft xD

Peppar peppar ta i trä!

Hej folket.
Idag är jag också hemma och är sjukling. Dock slapp jag vakna av feber inatt och det ser ut som nu(peppar peppar ta i trä!!!) som om jag börjar bli frisk. Halssvullnaden börjar gå bort och nu har jag lite annorlunda ont istället. Men är inte lika trött så siktar på att komma tillbaka till verkligheten imorgon eller på fredag.. hehe..
-
Imorse var jag inne och kollade min mail, och fick se att någon ansvarig på skolan ha skrivit en länk om att söka ferienjobb. Det är alltså sommarjobb inom landstinget. Jag sökte i fyra av fem kommuner som finns här nere i Blekinge, och har annars delat ut 28st CV. Sen när blanketten på kommunen kommer ut så ska jag söka den med. OM jag inte får sommarjobb då, är denna värld helt jävla fucking världelös. Då är hoppet ute.. haha. Skojar bara, men SÅ omöjligt ska det inte vara att få sommarjobb. Kan dock säga att jag sökte lite fler jobb denna sommaren än förra..hehe.
-
Som ni kanske ser på mitt skrivande mår jag mycket bättre, och det känns skönt. För övrigt ringde jag min kära vän josefin precis. Väckte henne, men kände att jag borde :) För jag har förutom att registrerat mig på studera. Så har jag även hittat tillbaka till Arbetsförmedlingens ungdomssida. Där kunde man på ett (rätt roligt och gulligt sätt) få hjälp av en liten paint-ritad katt (eller något) att skriva ett CV. Men förutom det var det mycket mycket mycket mer information och bra tips om man ska söka jobb som "nyvuxen". Ringde därför min polare och hon blev glad att jag nu visste adressen. Adressen är: AVSTAMP.NU.
-
Alla ni som är lite sådär omotiverade till att söka jobb borde absolut besöka den. Jag tyckte den var jättebra.
Själv har man inte gjort klart sina studier i gymnasiet ännu... Men funderar på att jobba i Australien och bo hos en kompis där nere, så har varit runt lite och hittade bland annat denna sidan: http://studyinaustralia.gov.au/Sia/Splash.aspx. Inte hunnit titta så mycket, men det verkar bra!

Lagom energikrävande


Andy Mckee - For my father.

En lagom jobbig låt när man fortfarande är sjuk. Har varit ute och gått runt om här hemma och fått i mig lite solljus. Har fortfarande ont i kroppen. Och en stor svullnad i halsen.. Lagom kul. Det lustiga är att jag bara är svullen och att det gör ont när jag sväljer.. men det gör inte ont längre ner i halsen!

Håller på att läsa denna boken just nu:Har bara hunnit till sidan 30, men tycker faktiskt om den redan! Jag har läst ut alla hans tidigare böcker utom da vinci koden(tyckte faktiskte inte den var bra!!) och nu är jag på denna boken. Sen är det ju "den förlorande" symbolen som står på spel :)

Vad tycker ni om Dan Brown?

(Sjuk)t rastlös.

Funderar faktiskt på att ta mig utanför dörren idag!
Igår mådde jag inte särskilt mycket bättre. Hela halsen är förstörd och har ont överallt. Frös och hade mig igår under filten framför tvn. Har inte gjort särskilt mycket vettigt sedan torsdags kväll, och funderar på om jag orkar gå ut en liten sväng idag..

Annars ska jag försöka göra annat nyttigt som inte innebär att röra på sig. Lite skolarbete, yogaarbete och planering. Ska försöka ringa lite folk med :) börjar känna mig otroligt rastlös faktiskt. hehe. Vad ska ni göra denna söndag?


HELP FOR HAITI NOW

Det har gått många dagar nu,
men inte mycket har förändrats för dem som har dött på haiti. Massgravarna med människor har fyllt, och jag kan själv inte förstå hur förödande och gränslöst jobbigt det måste vara för människorna på den vackra platsen, som tyvärr drabbats av en stor jordbävning. Över 7 på Richterskalan låg det på, och även efterskalvet låg på något på 6.
Mamma har redan skänkt pengar, och nu skänkte jag mina sista 50kr på min mobil.

Till radiohjälpen skänkte jag. Just nu går repris på "hope for haiti" på svt 1. Slå på ettan eller gå in på radiohjälpen.

Skänk du med!

Alla dessa val.Såhär roligt har jag en lördagskväll om man är förkyld.. Sitter och funderar på vilka typ av kurser jag läser och vad jag borde välja till. Det är inte lätt.. Jag har lite poäng att välja till.. Har i vilket fall bestämt att inte läsa Matte c, eftersom jag har kommit fram till att det inte är särsklt många utbildningar som kräver det. Men funderar nu på att läsa psykologi b, engelska c och idrott och hälsa b.. Men det verkar inte funka med schemat.

Vad vill ni läsa för kurser på gymnasienivå?

Rated R


Lyssnar på Rihannas låtar på hennes nya album Rated R.

Själv har jag lyssnat på Rihanna sedan hon kom med låtar som "pon the replay" och andra låtar, då hon knappt var känd. Då hade hon långt lockigt hår och var väldigt gullig och tjejig. Det är roligt att ha sätt hennes utveckling! Men tror nog jag gillar hennes nya stil mer, även om den inte liknar min egen, så är hennes nya videor och stil i en högre nivå nu!

Vad tycker ni om Rihanna?


Minnesinlägg Hanna Pettersson.

Imorgon flyttar min vän iväg. Det är en väldigt väldigt speciell vän. Vi har känt varandra sedan jag var 10/11 år. Det är en lång tid, och under denna tiden har vi aldrig haft ett stort bråk. Även om vi har haft andra nära vänner, har vi alltid behållt varandra. Genom olika skolor, perioder och problem, så har vi endå varit vänner. Det är med tårar som jag säger "vi ses snart igen" till hanna, när hon var här idag för att säga hejdå, innan hon åker iväg. 14mil, är inte mycket, men det tar endå ifrån friheten att bara kunna träffas när som helst.

Förhoppningsvis ändras inte vänskapen pågrund av utbildning, men jag tror den kommer bli annorlunda. Att inte ses så ofta brukar göra det roligare att ses när man väl ses! Nu har jag ju en anledning att besöka den fina staden kalmar lite oftare :) När jag får körkort ska jag ta bilen upp till dig Hanna!  Jag lovar, du är inte ensam! :)

Jag finns hos dig, alltid.

2006-08-03 , 18:03


2007-02-12 22:132006-06-18 16:25


2007-07-20 20.08


2007-06-24 22:29


2007-12-01 14:31


2008-01-11 18:22


2009-07-16 17:34


ängslan, oro och ångest.

Igår var verkligen ingen bra dag för mig, och jag ska försöka förklara för er varför det egentligen var så.

Hur många är det egentligen i Sverige som lider av ångest? Jag hittade följande på SCB.


Jag tycker det är skrämmande att det går uppåt. Igår mådde jag inte särskilt bra, av olika skäl. Mina fysiska problem:
 • Yrsel
 • Huvudvärk
 • Ömmande i hela rygg/mag partiet.
 • Halsont
 • Hosta
Men så har man även dessa psykiska skäl som många tycker är så ovikiga. Jag gick hem ifrån skolan igår. Och det tycker ju människor inte är så farligt. Det är ingen mening att bry sig om. Om man är sjuk så är man sjuk, säger många. Såklart att jag håller med. Endå kommer oron över vad lärarna ska säga för att man är borta, vad kompisarna undrar vart man tagit vägen och en själv.. Klarar man att ta igen skolan? Det värsta var nog endå att jag hade sätt fram emot den dagen. Psykologi skulle vi ha(som jag tycker är roligt) och Musikalen drog igång på riktigt igen. Det var mycket jag missade igår, riktigt mycket.

Mycket kan jag ta igen hemma men långt ifrån allt. Det gör mig så ledsen, att ligga efter, att missa, att inte vara där man är behövd. Sen att bara ligga hemma och sova gör mig så otroligt rastlös. Förutom att inte kunna gå till skolan kan jag inte heller träna, och när jag är sjuk tycker jag att jag förtjänar att äta lite chokladbullar eller annat.. sen är den onda cirkeln igång. Då mår jag dåligt för att jag äter saker jag inte borde.

Men mest ledsen blir jag för att jag ger upp. Jag kanske kunde stått ut i skolan igår, men då hade jag inte kunnat gå på körskolan idag(handledarutbildning) som endå fick bli inställd eftersom båda mina föräldrar är sjuka och även jag. Då blev jag besviken för att körkortet kommer ta ännu längre tid. Men jag ska kämpa på.. Motgångar brukar göra att man blir starkare. Jag ska klara min mål!

Det är mycket andra saker som oroar mig.. Som framtiden, och valet av kurser, jobb och annat. Min fysiska kropp är ett psykiskt problem för mig. Jag vill så gärna bli ännu mera vältränad och smal och slim. Men det går ju förhelevete inte om man är sjuk! ah, vill bli kvitt denna förkylningen. och det nu.

Vad man kan förstora upp saker va?

Någon där ute som kanske kan förstå mig? Jag tror bestämt att det finns många som har ängslan över samma saker som mig. För problem är till för att lösas. Så nu ska jag skriva en lista på vad jag ska göra idag, och sen ska jag ta mig fan må bättre!

Bitter

Inget går som jag vill just nu.

BLT

Nu har jag kommit hem!

Jag träffade de andra ungdomarna i fotoklubben och vi fotograferade och interjuvade av Blekinge Läns Tidning. Sedan framkallade några bilder och vi fikade och hade allmänt trevligt. Så en mycket bra kväll. Prata lite om framtida besök i köpenhamn och göteborg = roligt!!!!.

Nu ska jag göra lite saker innan jag bumbs ska hoppa i säng!
Puss på er! ;D

http://www.blt.se/

Lilla Lizzie

Känner mig sådär. Förkyld.. Har haft både psykologi idag(det var faktiskt kul, bra lärare!!) och sedan engelska redovisningen (som gick riktigt bra för att skryta lite) och så har jag tyvärr blivit arg på några personer för deras sätt att uppföra sig, men annars har jag haft det bra. Matten är inte så tråkig längre, även om jag blir arg ibland :) Har tittat lite på film och nu håller jag på att mixa musik och träna lite repliker för jag ska snart iväg på fotoklubbsmöte :) hihi.

Men hoppas på att vara hemma tidigt så jag kan vila lite till! Hoppas ni haft de fint! Puss! :DBlev på bättre humör när jag såg denna sötingen ligga i min säng! hehe.

Ej god morgon.

Jag har vaknat för en stund sedan, har blivit förkyld och är jättetrött. Inget gymmande för mig, otroligt tråkigt. Men det gäller att hålla sig frisk för skolan.. Det är mycket nu!

Ska ta cykeln till skolan snart och ikväll kanske jag ska på fotoklubbsmöte.. men det beror på om jag orkar. Sen är det otroligt mycket snö och halt ute, så det är numera helt omöjligt att ta sig någonstans med mopeden. Så cykel eller om jag kanske kan får skjuts .. men men!

Får väl se, dagen kanske blir rolig. Ser faktiskt fram emot att läsa psykologi a denna terminen. Filosofin såg jag fram emot men den var så jävla tråkig med den läraren jag hade .. trodde det skulle bli intressant och annorlunda, men gud vad fel man kan ha ibland.

Ha det nu riktigt bra! :)


Min snurriga onsdag.

Vill bara berätta vad jag gjort idag :)
Min dag har sätt ut som följande
 • Vakna upp ur drömmar och fall tillbaka till dem tillsammans med snoooze knappen..
 • Vakna försent och cykla i tid. Komma försent i alla fall tack vare bara en låg växel
 • Otroligt mycket ny tysk grammatik. Det var inte en jävel som förstod.. aning jobbigt.
 • Investeringskalkyler och nya begrepp på ekonomin som typ ingen fattade.. men men...
 • Skippade matteverkstan(fy på mig) och fikade med hanna, som hjälpe mig med engelskan, - hon lyssnade på debatten jag skulle vara med i, rättade och tog tiden och lite annat. Så det var mycket trevligt. Var på stan och letade efter en parfym, funderar nu på att beställa den ifrån internet!
 • Åkte hem och åt middag och packade ner lite saker.
 • Dansade med tania i tre timmar och gjorde koreografi till musikalen, till vår dansdel. Mycket mycket skoj! :) Fick ju låna lokal, väldigt bra. Men inte så bra med stenplattor.. många blåmärken.. menmen!
 • Komma hem och göra lite yoga arbete, lyssna ut musik till uppvisningen.. duscha, byta om.. you name it..
Jag börjar få ont i halsen.. Både min mamms och bror har varit sjuka.. FAN väntar bara på att jag ska bli sjuk.. MenMen.. Så är det väl...

Sommarvibbar i snöfallet

Jag har precis tittat på en film "City of god". Trodde filmen skulle vara otroligt bra, hade höga förväntningar efter jag har läst recentionen.. men det var väl helt okej. Istället fick jag för mig att titta på gamla sommarbilder.. Och hittade dessa fina. Blir så glad av att se mina vänner på bild, glada :) Jag har så fina vänner, och ibland i all stress glömmer man nästan bort hur mycket de betyder. Jag är så glad att ha dem!

Bild 1: Jag tar foto på hanna, en förfest innan festivalen.
Bild 2: Jag och josefin på en förfest innan festivaeln dag 2.
Bild 3: Jag och sofie kramas och gråter av glädje vid hennes student!
Bild 4: Mina älskade närbilder, sommarnärbilder är det bästa jag vet.


Danko Jones , absolut sommarmusik!!

Ny kateogori

Har ni läst om den anställde som bloggade om sitt jobb och sedan fick sparken? På aftonbladet.se kan du läsa artikeln, och alla dess kommentarer. Jag tycker det är hemskt, att behöva bli avskedad för något sånt. Yttrandefriheten? När försvann den? Man borde absolut inte snacka skit om sina chefer, utan lösa det inom sitt jobb. Men jag tycker fortfarande man ska få blogga om vad man vill, till en viss gräns. Och att man tycker sitt jobb är lite halvkasst borde man väl endå få ur sig?

Vad tycker ni? Vad tycker ni om de tre sista kommentarerna längst ner?


Jag kan personligen tycka att det var väl endå lite att ta i. Det som "shari" kommenterade, vill jag gärna reflektera lite över. Gjorde Mcdonalds detta bara för att få lite till tid i media, för att synas ännu mer? Ringde de tidningarna runt om i sverige för att berätta detta? Och vad i tidningarna kan man egentligen ta som seriöst och äkta? Och som "fräcka fredag" skriver: "chefen hittar nog en ny arbetare och allt blir som förr igen". Så folk ska verkligen behöva bli arbetslösa för att de säger va de tycker. Arbetarna kanske hade en hemsk miljö eller löner etc etc, och chefen avskedeade denna personen för att han var rädd att hans dåliga arbete som chef skulle läcka ut..

Det får mig att tänka på en lite mindre nyhet jag fick reda på i skolan idag. (skolan är ju faktiskt mitt jobb). Efter jag läst denna artikeln kom jag att tänka på det som hände i skolan. Jag fick reda på att vår rektor (för vårt program) ljög en klasskompis till mig rakt upp i ansiktet. Hur bra är det? Vi vet med säkerhet att hon ljög och det är verkligen hemskt. Vi har en lärare som elever har klagat på och försökt få bort i fyra år, vi har mentorer som inte stöttar oss ett skvatt med vårt arbete inför klassresan och vi har rektorer som ljuger en rätt upp i ansiktet och inte gör något för eleverna. Vem ska man nu lita på ? Antagligen skriver vi in till tidningen, eller så går vi upp till rektornas "rektor", huvudrektorn. Kanske har han vettet kvar..
Pinsamt, pinsamt för skolans personal...

Ska det få vara så? Har ni varit med om orättvisor i skolan?
Detta inlägg läggs nu i min nya kategori : nyheter. Ska försöka leta upp lite gamla inlägg och lägga här också. Mycket nöje!

"jag vill ha det nu, inte sen!"

ÅHH. Jag sitter här och luktar på en liten parfym lapp som man roffar åt sig i butiken. Och om jag inte minns fel så var det denna parfym åvan som jag luktar på. Den är heeelt underbar. Tidigare har jag haft mycket sportiga och killiga parfymer, eftersom jag tidigare har varit rockare och lite pojkflicka.. så har jag kännt att det passat mig! Min absoluta favoritfarfym ärlacoste's collection av spring, men den säljs inte längre och jag har mindre panik för det... Istället under hösten nu har jag använt Puma urban motion, björn borg 6-0 och lacoste touch of pink.. Men alla börjar ta sluuut!
Denna doften känns lite som det mera vuxna och mognare jag. Lite mera flickig men inte för mycket. Jag kommer nog aldrig bli den tjejen som går och fixar naglarna för tusentals kr osv. Men jag är ju fortfarande tjejig :) 
Vad jag kan hitta på internet kostar Bodylotion 155:- och parfym 169:- som billigast. Ett väldigt bra pris. Body lotion behöver jag också, för de andra jag har (olika dove) så får jag lite utslag eller att de inte torkar ordentligt.. etc etc. Så det hade roligt att ha lite nytt :) Men jag får spara eller tigga lite hos mina föräldrar.. hihi.

Snöterräng

Idag är det sista dagen på helgen.. och jag fattar inte hur helgerna kan gå så fort! Fredagen bara försvann, då jag kom hem kl 18.00 ifrån skolan.. och la mig runt 22.00.. Lördagen.. vad gjorde jag för nyttigt?! Var och handlade, kollade tv, ändrade bloggen.. spelade TP och städade rummet och danstränade. Idag då.. Idag har jag tänkt att ut och springa med Mathias, och innan dess styrketräna lite nere i källaren i mitt mini gym..

Så jag får väl helt enkelt sätta igång. Hoppas det går bra, det blåster och är fortfarande snö ute.. Om inget annat blir det skönt att komma in igen! :)

Svårt att förstå.


Jag blev helt chockad när jag såg detta på aftonbladet.
Hur kan man ens vara så kort, och så lång ?!
Världen är itne helt lätt att förstå ibland...

Lite renovering

Jag tror bestämt att jag har kommit över att ändra designen efter alla årstider. Jag har varken kunskapen eller tiden att orka ändra hela tiden. Nu håller jag på med en design som alltså ska funka året om. Jag har ändrat lite ikoner och färger och lite annat. Mycket är kvar, och jag känner att jag tar lite i taget.

Gårdagen blev väldigt lång, och kort samtidigt. Jag kom inte hem ifrån skolan förens närmare 18.00. Vi har nämligen Sceniskt Musikprojekt sista timmarna på fredagen, och jag och en annan elev ifrån kursen stannade kvar och tränade på en dans. Det är mycket press just nu, så det är mycket mycket övertid och andra lektioner som kommer försvinna framöver. Men i kompensation har vi skit kul, och förhoppningsvis kommer föreställningen gå bra också! Vi är ju lediga alla fredagseftermiddagar efter påsk också dessutom! VÄLDIGT skönt, då får man en lite längre helg :) hihi.

Annars har det inte hänt för mycket. Jag har min slappardag idag, jag känner att jag ska slappa sålänge jag kan, för denna hösten kommer bli häktisk! Mycket mycket musikalträning på raster, kvällar och helger och även på tider då jag ska ha andra lektioner, föreställningen, uppvisning med yoga, börja övningsköra och plugga teori, planera resor, utnytesstudenterna ifrån turkiet kommer.. etc etc.

Nej nu blir jag nästan nervös så mycket det är att göra :) därför ska jag nu sluta blogga och istället börja städa mitt rum och ta en lång dusch! :D

P.s , jag ska försöka ha som ny regel att hela tiden skicka med en låt i varje inlägg, eller ett musiktips eller något som har med musik att göra! Skulle nog göra min blogg till lite mer som en musikblogg :D

Calle Kristiansson – Walking In Memphis

Fotoklubben snart.

Idag har varit en.. rätt vanlig dag endå tror jag.
.
Mycket mindre engelska och fick sluta tidigare, vilket resulterade i att jag kunde simma lite tidigare med Josefin, vi simmade mycket längre och snabbade idag än vad vi brukar annars :) 1000m, och tränade mer på ryggsim idag. Har fått in en helt annan teknik på bröstsimmet också, känns väldigt bra! Så jag är nöjd med min prestation! :)
.
Lite strul har det varit idag, när det gäller att få tag på en människa och förklara en sak som gäller skolarbete, men det har löst sig nu.. men ett tag var jag lite arg.. Puh. Fick beröm för mina kakor också idag.. haha grymt kul xD
.
Ikväll är det lite läxor som gäller..(de börjar ramla in nu).. sen ska jag på fotomöte. Det blir framkallning av negativ och sen ska vi planera lite resor, och framtiden inom klubben och mycket mer. Hoppas det blir roligt :)
.
Nu ska jag rusa vidare. Dax att städa upp i sitt rum lite.

Jag kysste din öronsnibb.

Du stod där mot väggen. Tveksamma ögon, men ditt vackra leende lyste upp dig.
Jag gick emot dig, min mun nuddade knappt dina nyckelben, så lång var du.
Jag bad dig böja dig ner, för jag skulle säga dig något. Jag tog min högra hand och smekte ditt högra öra & ditt hår, viskade i det vänstra och höll ömt om ditt högra, rädd för att mina ord inte skulle stanna i dina tankar.
"Möt mig, möt mig ikväll" viskade jag försiktigt fram.
Jag väntade, blundade.. Sedan kysste jag försiktigt din öronsnibb.
Vände bort huvudet och gick lugnt därifrån.
Jag kunde se dina ögon tittade på mig, på mitt långa hår som svajade när jag gick därifrån.Förtydligande:
En händelse jag drömde för någon natt sedan om en fin kille.


Lite stressigt börjar det bli.

Vad lärare kan göra mig arg ibland! Och så blir jag extra förbannad när man sitter och sliter och endå inte får lön för mödan. Har ni med varit utsatta för orättvisor i skolan? Inte nog med att väskan var extra tung, skrivaren i biblan cpade och jag var trött efter ishockeyn (då jag för övrigt fick ont i min fot igen och vred knäet en aning när jag ramlade) så var det så att växlarna frysit fast på cykeln..
NU är jag hemma.. Fått brev ifrån både fotoklubben och gymnastikföreningen och en massa information vad som komma skall. Hoppas jag kan åka upp på en fotomässa i göteborg, hade varit fett roligt :) Ikväll ska jag jobba. Ska träffa malin igen och förhoppningsvis stanna kvar och hjälpa henne med nybörjarna som yogar! Blir nog trevligt. När jag väl är hemma igen blir det lite läxläsning (inte alls roligt faktiskt..) men det är inte så mycket, så det är väl mest att bita ihop.
Jag måste påminna mig själv att baka någon kaka(inte till mig själv) och att jag ska fundera över om jag ska göra klart ett filosofiarbete imorgon, och att jag kanske ska gå på matteverkstaden och få svar på lite mattefrågor.. puh. Det var nog allt.. tror jag!

Tisdag morgon it is.

Har ingen vidare fantasi på mina rubriker denna morgon... så det får bli en självklar sådan..

Idag har jag skola, bara att jag börjar mycket senare! 12.00 börjar min första lektion och det är grymt skönt! Jag har haft en otrolig mjukisstart denna vecka, eftersom jag igår stod i caféet och sålde och mest snackade skit hela dagen.. Det vettiga var att jag gick upp till SYV(syon) och fick lite mer information gällande valen till trean.. NU förstår jag ALLT som innebär jämförelsepoäng och blockerade lektioner etc etc (tror jag iaf.. haha) men nu är det bara vad jag själv tror jag kommer klara , tycka om, chansa, planera osv .. Det är grymt svårt!

Efter skolan blev det en tripp på stan med kära josefin adenholm. Jag inhandlade en skjorta som jag mycket länge ha velat ha. Jag har tittat överallt , flera gånger och bara hittat alternativ som är dyra och sitter obekvämt. MEN IGÅR.. helt slumpmässigt .. hittade jag min perfekta! Den går att ha till fest, vardags, med jeans , leggings ... you name it.. Dock kostade den 256kr, och det är billigt jämfört med de andra jag hittat .. för en ynka skjorta lixom. Jag inhandlade även lite trosor och så gick vi och fikade. En mycket bra runda på stan, vi hade otroligt roligt. De inne på VeroModa är också otroligt trevliga(på riktigt!) och ärliga.  Jag var en sväng inne på kappahl, och min kusin stod i kassan, hon blev väldigt förvånad när hon såg mig, skit kul. Vi är ju bästa vänner, så det var lite kul att träffas lite oväntat :D hon bor nämligen 6-7 mil ifrån mig!

Den ser väldigt lustig ut när den bara hänger på galje. Tur nog har den en söm under bysten som gör den mer figursydd, sedan är den även lite längre bak, så att man kan ha det som en klänning. Ett mycket bra köp tycker jag :D

Idag då.. Vad händer denna gråmulna tisdag? Jo, jag hade tänkt träna lite på morgonen, inget fys eller styrkepass, men jag känner jag behöver mjuka upp kroppen och få ingång allt, för jag har sovit dåligt och har lite ont överallt tycker jag. Så det ska jag göra. Städa upp i mitt rum behövs också.. Sen är det dags att göra sig iordning för skolan och packa till min lektion med mina yogabarn som är senare idag! I skolan idag är det matte (ynka 40min.... dåligt, hinner aldrig något) ...sen ska vi åka skridskor (vilket är skoj!) och sedan blir det kanske en halv filosofilektion eller liknande (endast betygsamtal som jag tror jag haft).. Så det är inte mycket nyttigt jag ska göra idag. Därefter ska jag försöka hem och äta hemma, och sen är det dags för mig att fara till yogan! Kanske jag stannar på nybörjar yogan dessutom, och hjälper till. Den lektionen är direkt efter, och det är alltid kul att hinna prata lite med malin , min yogatränare :)

Ikväll vet jag inte vad som händer, jag ska nog bara försöka slappa så länge jag kan.. innan skolan drar igång på allvar! :)

Dans & festsugen.

Precis kollat på film, en film där dom hade heeelt jävla fucking galna fester och helt plötsligt är jag hur festsugen som helst.. vill göra massa konstiga roliga knäppa fucking roliga saker nu.. Men ja, det är ju skola imorgon så alla är så tråkiga. Det hade varit fett kul att bara vara uppe och inte gå och lägga sig xD
Men i vilket fall.. så har jag både träffat mathias idag, och sen kom hanna hit en stund. Det var trevligt :) sen pratar jag med en kompis just nu som jag inte hört av på ja.. 5år eller något. Så det är riktigt skoj.
Det var väl egentligen det jag ville få ur mig. hehe.
Jag är pigg! måste nog sova snart endå.. aja. Puss på er!

Då var det avklarat igen.

.. ännu en löparrunda!

Mathias var riktigt duktig på att springa, även om han kallar sig själv en nybörjare. Vi var ute och sprang och det var sol, skönt faktiskt. Lite jobbigt  att det är så fruktansvärt halt överallt bara.. Det blev ungefär 3km och det är vi båda nöjde med eftersom vi  kände oss lite förkylda.

Steg: 5850
Genomsnittlig puls: 145 (men tror den är sönder)
Förbrända calorier: 611,99
Förbränt fett: 70,24
Träningstid totalt min: 40

Nu ska jag duscha & ta något att äta. brr, börjar frysa nu!

Vill bara visa er.

Detta är inget skryt, och om ni vill kalla det skryt så gör det,
men då är jag iaf värd att få skryta ett inlägg i min blogg ..haha..


I vilket fall som helst fick jag en rolig överraskning idag,när det gällde min blogg vill säga. Jag har alltid beundrat två bloggerskor väldigt mycket. Har följt deras bloggar väldigt länge och kännt att jag på något vis är lite lika som dom. De är mina förebilder och jag ser verkligen upp till dessa kvinnor. De är duktiga på de håller på med, och verkar väldigt ärligt. Och humor, det har dom! :)

Se då här:


JAG FICK MEDDELANDE, och inte bara ifrån den ena. UTAN IFRÅN båda två. FATTAR ni hur glad jag blev? Jag kan bli så otroligt glad för småsaker, kanske är det för att jag inte är en bortskämd liten snorunge som tyvärr många små fjortisbloggare är idag.. Men dessa två (nevnarien och emelie ohlsson) är verkligen inte fjortisbloggare utan seriösa människor som jag är ett stort fan av! <3 Det roligaste är att båda svarade mig på samma dag.. hihi!

Det var väl egentligen det jag ville säga. Nu vet jag att lite störra bloggar ibland läser sina kommentarer, att det inte är förjäves att skriva. Känns mycket skönt att konstatera detta.

Här har ni länkar till deras bloggar!!
Elin
Emelie

Festa?

Jag börjar tro på Mathias argument varför alla ska iväg och "festa" eller "dricka" just idag/ikväll.. Hm. Pratat med rätt många av mina vänner idag och ja, 90% av dem ska iväg och festa. Varför detta nu då? Det kanske bara jag som är hemma och lite småsjuk och bara tar det allmänt lugnt för att ladda upp batterierna?

Lite lustigt allt, men jag bryr mig inte så mycket. Just nu känner jag att jag bara skulle bli tjock, fattig , bakis och ful om jag söp till det ordentligt. Det är inte alkoholen jag vill åt när jag festar. Det är dansen, JAG ÄLSKAR att dansa. Nykter som onykter. Bra musik med bra människor som dansar är nog det roligaste som finns. Det är inte alkoholen och alla dessa spyor lite överallt som gör att jag längtar ibland efter att festa. Men visst, såklart en drink är gott :) Men jag är nog inte tjejer som festar varje helg.. Dels för att jag behöver inte bevisa någonting, jag behöver inte vara ute för att känna att jag ska ha någon sorts påminnelse om att jag är vackern eller något liknande .. etc etc. Jag behöver lixom inte desperat söka efter nya ytlliga vänner eller ett one night stand, jag känner inget behov av att förstöra min kropp innifrån med sprit heller. Inte ikväll, för ikväll är jag inte festsugen.

Nej, så negativ ska jag icke vara när det gäller att festa. För festa är kul. Men jag har verkligen lämnat fjortisstadiet. Det är väl det jag kan säga.. Festa tillhör högtider eller något annat. Att festa bara för att... festa... känns lamt!En bild då jag är på förfest och spelar twister.. hehehe.

Ja, vad gör jag för nytta ljust nu? Jag sitter och planerar för klassresan, min uppvisning med mina yogabarn, läser igenom mail om fotoklubbsmöten och om jag ska sitta i styrelsen, sen sitter jag och skriver "brev" till min vän i tyskland och ska snart skriva till bonnie, som ska hem till Australien. Så det är viktiga saker jag sysslar med :D hihi. Sen letar jag musik till musikale som jag är med i , i skolan. Sceniskt musikprojekt är en kurs som jag slutar nu till sommaren, så det är mycket jag har att göra :D muiskalen är innan påsklovet.. puh! :D mycket på gång!

Dessa listor..

01. Stänger du av mobilen när du sover?
Nej det gör jag inte, eftersom jag har väckarklocka på mobilen.

02. Vem såg dig senast naken?
Oj, hehe. De ni. de kan ni fundera på :D

03. Hur såg du ut på högstadiet?
Eh, först var jag rätt töntig sedan vände jag och hade svart hår och rockstil!!

04. Hur kommer du se ut om tjugo år?
Jag hoppas jag kommer vara hälsosam, smal och se frisk ut :)

05. Hur var du på dagis?
Jag gick inte på dagis :) Bara kyrkans barntimma' som det hette då.

06. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Jag är nog väldigt delaktig om det är något jag tycker om. Noggrann.

07. Har du celluliter?
Nej, bara några små sötigar :)

08. Biter du på naglarna?
Ja ibland tyvärr men inte alls lika mycket längre.

09. Har du något handikapp?
Nej det kan jag inte direkt säga. haha

10. Är du rädd för att få hängbröst?
Bara det inträffar efter 55 så är det okej xD

11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?
*gäsp*

12. Svär du?
Givetvis.

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Japp. Jag har haft vänner som är jehovas vittnen, och dom är inte alls dumma i huvudet eller konstiga. Men visst finns det sådana överallt. Alla är inte underbara här i världen ;)Tyvärr blev vi tillsagda när vi tog konfirmationen att JV var helt livsfarliga och hemska osv osv etc etc.. vilket inte alls stämmer på alla!

14. Hur homo är du på en skala 1 - 10?
Hahaha. 0 !

15. Tror du på utomjordningar?
Såklart. Men inte i vårt solsystem, där finns bara vi.

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?
Vilken jävla fråga? eh, tacos eftersom det kan man ha så mycket olika saker i..

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
eh, hehe.. Typ. Lax

18. Har du blivit arresterad?
Nej, jag är duktig jag =D

19. Ljuger du?
För mig själv kanske. Vita löngner har väl förekommit och några svarta också..

20. Har du kysst en polis?
Nej, det har jag icke.

21. Är du rädd för Securitasvakter?
Nej. Varför skulle jag vara det? Bits dom?

22. Har du någonting att dölja?
Nej, och om jag har det skulle jag väl inte avslöja det i denna frågan.

23. Vad har du på din nyckelknippa?
Nycklar, och en nyckelknippa med en känguru på, som jag fått från min australienska vän bonnie :)

24. Är du / har du varit gift?
Nej herregud. I min religon gifter man sig efter 18...hehe

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?

-Ja, men han skulle fasiken få gottgöra mig sen, flera gånger om!

26. Kan du laga cyklar?
Det kan du ge dig fan på.

27. Kan du fixa med bilar?

Nej, har inte något intresse för det heller.

28. Brukar du köra om?
Hur gör man annars? Hoppar över?

29. Kan du baka bröd?
Ja, men vet inte om det blir så gott alltid.

30. Vet du hur man frostar av en frys?
Suck. Vad ÄR detta för frågor? Kan jag snyta mej? Kamma håret? Knyta skorna? Nej vi byter den mot
30. När sa du senast att du älskade någon?
Ett tag sedan.

31. Vilken tvserie skulle du helst leva i?
Oaaaaaaaaa..tv-serie?.. Hm, hade häldre velat svara på film.. men men.


Gifts from Bonnie.

Vi fick lite "skräp" enligt bonnie. av henne som hon tyckte vi skulle ha, bara för att försäkra sig om att vi inte skulle glömma bort henne. (skulle förvåna mig mycker om jag gjorde). Hon har fått mig att inse att världen är inte så stor och skrämmande som jag faktiskt trott. Hon har fått mig att inse att jag är duktig på engelska, och att jag absolut ska ta chanser. Att jag ska resa. Hon har fått mig skratta så mycket, och nu ska hon åka hem igen. Till sitt liv och sin riktiga familj. Till sin gamla hemstad med 5 miljoner invånare.. Lite skillnad jämfört med här.


Jag fick en helt RIKTIG booomeeerraaaannng!!! Den är tillverkad i australien och det står instruktioner på baksidan. Är det inte en sånhär man brukar typ döda djur med? Helt sjukt häftigt. Grymt mycket tack. Jag och josefin ska fasiken försöka använda den i sommar på något folktomt ställe.. hehe!


"How cuuuute is this" skulle jag sakt om jag pratade som bonnie.. Haha, Söta små koalor, tror jag att det är, som finns i australien. Den vänstra med flaggan är fett söt, men de till höger går att hänga upp på väggen så dom är mer behändiga! :)


Hahaha. Ett kort bonnie hade massor av. Ett fint minne i vilket fall. Sedan en australiensk penna. Den ska jag absolut använda. Kommer bli ett fint minne, att tänka på henne när jag sitter och gör något tråkigt skolarbete!

Bonnie, du är alltid välkommen tillbaka hit. Jag blev fascinerad hur mycket svenska du förstod. Jag hoppas min och josefins resa till Australien 2012 blir av och att vi kan bo hos dig och även jobba i australien i ett halvår. Det hade varit helt jävla amazing. We love you bonnie, we always will do.!

Yogamusik.

Sitter och letar igenom lite Yogamusik. Eftersom min blogg handlar mycket om träning OCH musik, känns detta som ett bra ämne, nämligen träningsmusik. Jag har några cd-skivor jag använder till mina lektioner med mina barn, men just nu tittar jag efter musik som jag ska till uppvisningen. Jag letar mest på spotify och hittar lite som skulle funka.

Men jag tänkte faktiskt dela med mig av lite musik som jag hittat också. Som då endast är till Yoga. Lite annorlunda, och för er som inte utövar yoga och förstår yoga och dess innebörd, historia och effekter kommer nog dessvärre inte förstå musiken heller. Men jag låter er gärna känna er fram.

Enjoy:

Relaxation Yoga Instrumentalists – Yoga Time

Relaxation Yoga Instrumentalists – Yoga Ideas


Två av mina yogabarn jag har i min grupp, för söta! "Namaste rygg" är postitionen


De vuxnas nybörjargrupp där jag brukar hjälpa till "hunden" är postitionen


Jag ute vid ternö , då josefin tar fotot. Många namn på denna positionen

home at winter

Vart ska jag börja?

Jag tror jag börjar med att berätta om min gårdags-dag. Heter det så?? Antagligen inte.
I vilket fall..


Jag mötte upp Josefin för att ta cykeln in till tågstationen (jag vet, vad hurtig jag är efter att ha varit ute och joggat!!) Vi tåg tåget och gick runt lite i brunnsparken för att ta lite foton. Väldigt kallt dock, men vi strövade på! :) Mötte sedan upp våran vän ifrån Australien som har "a year off" här i Sverige. Hon ska snart återvända, alltså har ett år redan gått. Det är hemskt, det är hemskt att tiden gått så äckligt fort. Men vi möttes upp för att prata om jul,nyår, killar, vänner.. massor som hänt sedan vi sågs sist. Vi gick in på ett café som jag dessvärre glömt namnet på, och deras chokladbollar var himelska. GAH!! Senare på kvällen sprang vi förbi stan och sedan upp till hennes nya värdfamilj. Jag är så glad att hon trivs nu, men synd att det blev ett byte så pass sent nu när hon snart ska hem.

Väl hemma hos henne vi lagade mat, diskuterade framtiden och resor och att eventuellt att hon ska fixa jobb åt oss i australien och gratis boende hos henne och hennes familj. Men det kommer inte ske förens jag har tagit studenten och en bit fram. Herregud, en sak i taget lixom :D men det skulle absolut vara ett roligt alternativ. Brisbane har lixom 5miljoner invånare och är absolut en plats jag skulle kunna stanna i för 6månader, dock inte bo i. Då skulle jag nog stressas sönder!


Avslutar en bild på bonnie, mig och josefin.<3

Att komma ihåg.

Åh, jag är på riktigt bra humör just nu!
Känns väldigt bra att kunna skriva att jag precis kommit ur duschen, för jag har varit ute och sprungit i snön! 5km utan stopp och jag är stolt över mig själv. Använde min stegräknare och min pulsmätare. Men min bästa vän när det gäller löpning är endå mitt bälte jag har kring midjan med vatten och mobilen nycklar mm..

Steg: 5504 (Mamma som har korta ben brukar ha 8000steg på rundan..hm, hehe)
Genomsnittlig puls: 135 (har jag för mig)
Förbrända calorier: 424,31
Förbränt fett: 52,62
Träningstid totalt min: 45

Ska försöka skriva upp detta så ofta jag kan för att se någon förbättring. Dock är jag lite osäkert på den genomsnittliga pulsen eftersom det inte går att få fram. Om man springer snabbt och har låg puls är det självklart bra. Men sen kan man ju inte springa i samma tempo som i intervaller om man har en längre runda med lite jobbigare terräng t.ex. skog eller snö. Så jag är nöjd endå. Jag är ingen expert på området ännu :)

Senare idag ska jag fotografera och sedan träffa min vän ifrån Australien. Snart åker hon tillbaka :/ buhu!! Kommer bli riktigt tråkigt. Men skulle vara fantastiskt om jag kunde komma och hälsa på henne om några år! Det hade verkligen varit något.


Sydsveriges största fitnesshändelseOM JAG ÄR TAGGAD?! En hel inspirationsdag med massor av roliga saker, shiet.
Helt perfekt. Tackar min förening och min yogatränare för att ni tipsade mig. Nu jävlar <3

http://www.gerdahallen.lu.se/documents/Indexsidan/InspDag_2010_web.pdf
Länk till er som vill veta mera!

Ibland hittar man dem och bara fastnar.

Dessa citat.
Ibland hittar man dem och bara fastnar.
"Skulle jag önska mig något så skulle jag inte önska mig rikedom eller makt utan möjlighetens lidelse, det öga som evigt ungt och evigt brinnande överallt ser möjligheten."
Sug på den du!
Vem kan upphovsmannen/kvinnan vara tror ni?

Min spotifylista

Just nu.. lyssnar jag på lite partymusik som vi hade på förfesten på nyårsafton. Det var en snabb lista som jag slängde ihop och självklart lyssnade vi på mycket mer, för vi tjejer har väldig blandad musiksmak! Jag gillar ju både metal och hiphop osv :)

(klicka för större format)

NYÅR!!!

Slappt

En väldigt slapp tid hittentills på detta dygnet. Sov till halv 11, vilket är länge för mig. Sen dess har jag bara hunnit prata i telefon, ätit och läst lite. Känner mig lite låg idag. Har börjat ta pencillin och min bror var förkyld så vet inte om jag blivit det också. Det ser ut att bli en mysdag idag med ett stort linne och mina yogabyxor :) haha.

Det känns som om jag har mycket att skriva, men endå kan jag inte knappra ner det på skärmen.
Ha det finast idag!

Arbeten och Planering

Det gick bra att cykla iväg. I tre hela timmar var jag iväg och känner mig nöjd! Cyklade runt hela stan och frågade om de sista sommarjobben. Idag lämnade jag ut 6st CV och har totalt lämnat ut 28st. Jag är faktiskt stolt över mig själv. Allt har jag skrivit , åkt runt och fixat själv. Så nu hoppas jag på det bästa! :)

Ikväll blir det antagligen att ta det lugnt. Jag har faktiskt lite kompletteringsarbeten att göra, och så ska jag nog planera för mina barns uppvisning i Yoga som vi ska börja träna på nästa vecka. Sen har jag även fått i uppgift att hålla kurser i Yoga på en prova-på-dag för klasser mellan 1-3 årskursen. Det ska bli roligt :) Så jag har lite att göra ikväll ialla fall. Är lite trött så orkar inte vara allt för social i vilket fall.. Kanske sticker iväg ikväll, om jag blir klar och är lite piggare då!

Nu är det dags för mig att köra igång!

Im feeling good.

Denna morgonen har varit väldigt väldigt skön. Jag är bara lite sur på mig själv att jag verkligen kallar detta morgon... Klockan är 12.00 och nu skulle jag i vanliga fall ha varit uppe i 6timmar, om jag hade gått i skolan vill säga. Men det är bara en vecka kvar nu, så det gäller att ta sovmorgon så ofta man bara kan, för sen är det fan hårda bud som gäller.. För mig är 8timmars sömn precis. Om jag inte går och lägger mig och somnar kl 22.00 så orkar jag knappt gå upp vid 06.00. Hur många timmar behöver ni sova för att känna er riktigt friska och pigga?

Idag började jag med att Yoga. Jag ska vara ärlig, jag har slarvat med att yoga på lovet. Jag har inte kännt någon inspiration. Det är nog därför. Jag tror man behöver ta ledigt ifrån vissa saker för att hitta glöden igen. Det hade ju inte direkt varit bättre om jag yogade varje morgon och jag inte alls ville det. Men idag yogade jag och repeterade flera postioner, och det kändes bra!

När jag hade ätit tog jag mig en stor frukost med stekt ägg och bacon, och gröt med linfrön. Jag har försökt börja äta nu så lite kolhydrater och socker som det bara går, och äta desto mer fett. Jag har lite svårt med fett för brukar må lätt illa, så allt jag steker brukar jag lägga på papper så det får rinna av, annars mår min mage dåligt.

Anledningen till denna stora frukost är att vi inte äter förens 16.30 idag, och däremellan ska jag ta en lång cykeltur runt hela kommunen(vilket är några mil) och jag ska söka sommarjobb. Så jag behöver en stor frukost för ett sånt långt pass. Igår la jag in massa musik på min mobil så cykelturen kommer nog bli rätt trevlig. Det snöar som fan nu.. men det är bara skönt. Då är det mycket tystare överallt!

Nu måste jag byta om! Puss på er!

Goooofy.

17.06 , det var klockan när jag satte mig på bussen för att ta mig hem igen. Sitter nu hemma på min pilatesboll och lyssnar på gamla soundtrack ifrån Goofy-filmen.. haha.
Denna är faktikst förvånadsvärt bra:


Men i vilket fall som helst.. nu ska vi inte diskutera gamla barnminnen xD haha. Jag har i vilket fall som helst haft det väldigt bra på Sveriges Hawaii :D Igår när jag kom dit så tog vi det mest lugnt och åt kycklingsallad och allmänt snackade :) Vi såg Twilight(första filmen) och på kvällen träffade vi sedan Isabell & Rikard. Vi gick en lång runda och sen löptränade Sofie och jag ungefär 3-4 Km skulle jag tro. Rätt lagom för jag fick ont nu när jag tränade på asfalt :( sen blev klockan mycket och vi duschade och nanade :)

Dagen idag har bestått av att åka in till stan, hjälpa Sofies syster att packa grejjer inför deras flytt och jag fick träffa mitt kusinbarn , han är så söt!! AAH. 7månader är grabben nu :) Blev en hel del telefonsamtal och prat hos dem :) Lite längre in på eftermiddagen så fikade jag och Sofie och sen tog jag bussen hem. Så det har varit precis lagom att vara där borta. Nu är jag lite trött :)


Vi tränade styrka och stretch innan vi begav oss ut. Hahahha!


Det snöade när jag skulle hem. Stora fina flingor !

Mitt drömland

Sol igen!

Hallå där.

När jag vaknade idag var det solsken igen, fatta att jag blev glad :D hihi. Det är så otroligt skönt så slipper man allt de jobbiga molnen, känns ju som man aldrig piggnar till när de är framme! Idag verkar bli en bra dag, för jag ska nämligen ta tåget bort till min bästa vän, som bor i Karlskrona. Dock är det Söndag och jag hoppas att tåg och bussar klaffar.

Vad ska ni ha för er idag?


Jag och min kusin på stortorget i karlskrona. hehe.

En liten film där jag filmade..- " Det är fullmåne, som just nu är blå på filmen"
Det är jag som pratar, och jag är inte färgblind och helt packad, utan det är så att jag redigerat filmen till svartvit för färgerna blev inte så bra.. haha. Så, nu vet ni det! <3

Mitt 2009

Jag tänkte göra en lite annorlunda sammanfattning iochmed jag redan har lagt ut massa bilder på "händelserna" 2009 på min bilddagbok. Ni får mycket gärna titta in där istället :) Hur har ert år varit? Själv tycker jag det har gått väldigt väldigt väldigt fort. Mitt liv har förändrats ur många vinklar och jag har utvecklats. Det känns väldigt bra. Dock hoppas jag på att 2010 blir ännu bättre. Ser fram emot mycket!
Mitt bästa minne är väldigt svårt att avgöra.. Ska det vara för mig eller för andra? Eller något gemensamt? Jag tyckte om min födelsedag väldigt mycket, med tanke på att många av mina vänner kunde komma och fira med mig. Men det bästa minnet är nog att jag lyckades, jag lyckades och vågade åka ner till tyskland för att bo hos en tysktalande familj och att jag klarade av det psykiskt. Det var otroligt roligt att jag vågade åka ner där, och att prata tyska var inte alls så jobbigt som jag hade trott. Vi hade det så otroligt fint där nere i April, och det bästa minnet är nog endå kvällen då vi var på ett enormt stort disco. Fina killar och roliga stunder. Bara känslan av att beställa in vodka ifrån baren var rätt skön, började känna mig rätt vuxen då. Tyskland får bli mitt finaste minne, det är det värt!


Här är alla svenskar som åkte ner.
Här sitter vi vid skolans "skolgård" nere i Stade.

Jag kan inte säga att jag skäms över något pinsamt jag gjort, som är fruktansvärt. Utan det jag skäms mest över är att jag inte kan ha någon kontroll över mig själv. Det är bara i sista minuten situationer som jag jobbar på som fan. Jag har lixom inte någon självkontroll när det gäller att göra klart saker som har med planering att göra. Såklart jag kan planera, men ibland sitter jag och gör annat istället för att göra den saken jag borde, och att jag ibland inte avslutar projekt. Det gör mig otroligt arg. Och att jag var/är sockerberoende. Att jag ibland äter även om jag är mätt. Det skäms jag över, och det ska jag förbättra 2010. För så ska det absolut inte vara. Man ska inte få ångest för att man äter eller att man inte gör klart saker tillräckligt snabbt.
Jag hoppas verkligen inte jag glömmer någon nu.. Men de två människorna jag kan komma och tänka på är Bonnie & Kristoffer. Bonnie kom hit efter ha tagit examen i Australien/Brisbane, och bodde här i ett år. Jag och josefin var hennes första vänner i Sverige och jag tycker vi tog väl hand om henne :) Tyvärr var hon mycket upptagen och vi han inte träffas så ofta som vi alla ville. Men vi har haft många fina minnen, och jag är otroligt glad att jag nu har kontakter andra sidan jordklotet. Skulle vara otroligt roligt om jag fick se hur hon bodde i framtiden. Så tack bonnie(för tror nog du kan förstå lite i denna texten på svenska) för att du utvecklade min engelska och att du är en sån fin vän :)


Bonnie Mcneil till vänster och Josefin till höger. Första gången jag träffade henne i feb. <3

Den andra personen som jag inte umgåtts med tidigare som jag har träffat 2009 och endå umgåtts en del med är Kristoffer. Jag träffade han genom en gemensam vän och vi umgicks en hel del! Roliga timmar på BTH och tittade på film, och kristoffer och jag dansade tillsammans i en kurs på sommarlovet. Vi var och badade, han kom på min födelsedag, och ja. Några kväller då han tränade på att spela piano och att sjunga osv. Nu går han på musikalskola i skåne så det blir inte att vi träffas så ofta. Men en mycket fin vän är han i vilket fall :)


Kristoffer som "går på vattnet" i långasjön.
Hahah. jag/josefin som tar kortet.


10

Säger man så?
10? som man sa 09? haha..
00-talet är förbi, och jävlar det känns inte längesen jag var hemma med mina föräldrar och fick smutta på champange för första gången när vi skulle skåla in 2000talet.. Hur gammal var jag då? Typ.. 8? hahah. Liten skit var man, och nu.. detta året fyller man arton! Heelt otroligt.

Jag har inte sovit så mycket i natt heller.. somnade vid 05.00 och vaknade kring 09.00 tror jag. Så jag tror det blir en fet slappdag för mig idag... Såhär såg jag ut igår innan jag stack iväg på förefest:


RSS 2.0