Fotofrågor.

Hej Alla!
Har varit lite off här på bloggen.
Tror det kan bero på att jag har tröttnat på hur min blogg ser ut(jag vet, jag är hopplös!).
Jag vill ha en ännu vackrare design men jag kan helt enkelt erkänna att jag inte har kunskaperna. Men jag utvecklas i min egen takt när det gäller photoshop och design, kan väl ärligt säga att jag inte lägger mer än 20 min photoshop/design i veckan, inte undra på att det tar tid!!

Någon som har lust att svara på lite frågor angående fotografering?
1. Måste man installera något program för att använda sina RAW-bilder?
(har fotat med raw i skolan, men det funkade inte att visa på datorn)
2. Vilka objektiv ska man egentligen köpa? Tycker om att fota macro, vidvinkel, etc.
3. Vad innebär ett teleobjektiv?

Tacksam för lite svar här! :)

Min vecka har annars varit rätt lugn. Ett psykologiprov, en tyskauppsats och lite annat har jag tatt mig förbi i skolan. På yogafronten har jag & malin börjat införa lite förändringar och nya saker på lektionerna, ännu roligare nu! På hälsofronten.. varit hos doktorn och har antagligen en liten knuta/uppsvullnad sedan min lilla fotbollsolycka, eller är någon sena eller led skadad så jag ska in på ultraljud och rönken med mitt ben eftersom jag har fortfarande problem med det, och på allt detta är jag lite krasslig så vågar inte riktigt träna. På ekonomifronten.. hm, fått pengar idag, känns bra, men det är tre resor på ingång just nu och vet inte rikitgt vilka jag ska välja. I fotoklubben denna veckan har vi haft en liten superinvigning för vår lilla fotostudio, en skål och lite lektion i hur ljuset ska sättas upp för porträtt foto, det var intressant :)
Igår träffade jag Ina på kvällen och göttade oss med onyttigheter! Blev filmen "up" som var lite mer sorglig än jag trodde.. men men, en bra kväll :) Idag har jag roat mig med att bara vara hemma och göra saker jag ej brukar annars.. som att tvätta bilen, mopeden och cykeln! Och satt upp en väderstation med pappa, och nu kommer hanna, ses ! :D

Kommentarer
Postat av: Johanna

1. Ja man måste ha ett särskilt program. Har själv inte pallat fixa det än.2. hoppar över att svara på den, är väl ganska individuellt vad man vill ha och vad det får kosta. Har själv bara ett objektiv än så länge med så ;P3.Med ett teleobjektiv kan du fotografera från långt håll. Tänk typ på en kikare, man kommer väldigt nära saker som är långt borta.:)

2010-03-22 @ 17:03:43
URL: http://vinternollad@hotmai.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0